Живот на BG пенсионер - 150 лв., бежанец - 1000 лв.

Къде е справедливостта, запита отец Силвестър
26 сеп 2015 10:22, Александър Попов
261
Живот на BG пенсионер - 150 лв., бежанец - 1000 лв.
Снимка: Нова тв

Позицията на Светия Синод за бежанците е много адекватна и аз изцяло я споделям. Ние ще приемем тези хора, но можем ли да им окажем адекватна помощ? Защо един български пенсионер да живее със 150 лв. пенсия, а за един бежанец да плащаме по 1000 лв? Къде е справедливостта, запита в ефира на Нова тв отец Силвестър от Сливенската епархия.

Вчера Патриаршията разпространи становище, в което призовава кабинетът да не допуска повече бежанци в България.

В съобщението БПЦ се обявява категорично срещу войната и настоява, този, "който е създал повода за този проблем, той да го преодолее, не е редно православният български народ да плаща с цената на изчезването ни като Държава". Въпреки това обаче от Светия Синод уточняват, че Църквата изпитва състрадание и призовава към солидарност с всички хора, които вече са попаднали сред нас и се нуждаят от помощ и подкрепа.

"Ние смятаме, че това не са бежанци, а хора, които по някаква друга причина пристигат в Европа. 90% от тях са мъже между 19 и 40 години. Обикновено бежанците са жени, деца и старци. В случая имаме подмяна на термини", изтъкна отецът.

Той поясни, че Църквата по-скоро призовава правителството ни да лобира за мир в регионите, в които се води гражданска война.

"Тези, които са дошли, ще ги приемем. Но няма да е християнско да насилваме нашите бедни българи да ги издържат. Църквата държи на справедливостта. Проблемът е, че няма да издържим на натиска", смята отец Силвестър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
0
 
5
 
! Отговори
Лили преди 8 години
До Шаран_БГНали знаеш че нашите политици спят дълбок сън и нищо не разбират.Като се събудят ще разберат че пак са сбъркали.Какви сирийци бе ,всякакви *** са между тях.Като им направят атентатите в Европа ще се събудят и те.
172
1
 
25
 
! Отговори
ikeda преди 8 години
Това е един от малкото останали свестни мъже в нашата църква! За жалост ръководните постове в нея са окупирани от откровенни престъпници и безбожници! А можеше в това объркано и смутно време тя наистина да бъдеше социален и духовен стожер!!!
171
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жорж, Андрешко е положителният герой в историята на Елин Пелин! Не участвай в заблудата, човече! Андрешко е СПРАВЕДЛИВОСТТА и СОЛИДАРНОСТТА на слабите срещу бездушните и алчни грабители - ХИТРЕЦИТЕ, ОБЛЕЧЕНИ ВЪВ ВЛАСТ!
170
1
 
16
 
! Отговори
Жорж преди 8 години
Поддържам Отец Силвестър. И по-вече от мненията , както и моето е ЧЕ ТОВА НЕ СА ИМИГРАНТИ , БЯГАЩИ ОТ ВОЙНА. А нашите ПИОНКИ И ЛАКЕИ не могат да си вдигнат гащите , без да питат ТЕЗИ , КОИТО ПРИЧИНИХА ТОВА НЕЩАСТИЕ НА ЕВРОПА. Кабинетът е девически манастир , хитро скроен от Мутрата, ЗА ДА ИЗГЛЕЖДА ВЕЛИКАН . АНДРЕШКО-ХИТРЕЦЪТ ПРЕДИ ДВА ДНИ ,,ОПЛАКА,, ПЕНСИОНЕРИТЕ ПРЕДИЗБОРНО. ГРИЖОВЕН ВЛЮБЕН ВЪВ ВЛАСТТА ***, ПОЛИТИЧЕСКИ, ДЪРЖАВНИЧЕСКИ И ДУХОВНО.
169
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви пенсионери бе, 1000лв. е заплата-мечта за повечето българи! Тия арабски *** идват и вилнеят, трошат, *ат и се мръщят на тези пари, а българинът седи кротко и мирно и търпи този геноцид върху себе си и децата си вече години и десетилетия???? Излиза, че скапаните сирийци са били много по-цивилизовани от нас! Ей това не го разбирам!! Не сме народ, а робска ***!
168
1
 
6
 
! Отговори
До215 преди 8 години
Ти да не живееш в племе от 100 човека.Там наистина шамана управлява и въпреки това има си старейшини в племето.Ами вземи да прочетеш малко за тези,които живеят без политици и ще разбереш жестоката истина за оцеляването.БЕЗ ВОЖД НЕ МОЖЕ---ВАЖНО Е ВОЖДА КАК УПРАВЛЯВА ПЛЕМЕТО!!
167
1
 
8
 
! Отговори
se преди 8 години
Ало аудиторията някой може ли да ми каже какво стана съсъ санирането бре?????
166
2
 
30
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Едно е истина. Без политици можем да оцелеем като народ, но без църква- никога!
165
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отче Силвестър ,православната църква иска да се разграничи от политиката ама не може бе пиле свято!! Тези нещастия по света идват точно от политиците и техните действия.На народа да кажеш,че трябва да е духовен нищо не значи, да ти пълнят храмовете пак не е от значение,защото от народа нищо не зависи.Там от дето бягаш е проблема ПОЛИТИКАТА!!
164
1
 
20
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Тези преселници не са само сирийци бягащи от войната! Четем за афганистанци, иракчани,иранци и прочие. Смущава и фактът, че най-много са младите мъже.Ще минат години и ще се разбере истината за тези "бежанци" и парите, които се дават за тях, на тях, какви разходи и какви кражби и как са правени! Дреме му на Силвестър за БГ пенсионера - тревожи се, че нищо няма в дискоса ! От времето на Великият разсипник Иван Костов,на едно куче в приют се полагат по-вече пари, отколкото на пенсионер!!!?!?!!
163
0
 
22
 
! Отговори
Господинов преди 8 години
Заплата на BG лекар 700(седемстотин!) лева
162
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо моля ви се, постоянно увеличават възрастта за пенсиониране?Защо?Обясняват,че "нямало пари"??А откъде се вземат луди пари за бежанците?Един лекар в софийска болница за труда си взева макс.700 лв., а на "бежанеца"даром дават 1000лв. И ползва безплатно здравеопазване.Значи за заплати няма,а за дарения -има.Егати пиратските закони
161
0
 
34
 
! Отговори
до 1 човек преди 8 години
в голяма грешка си. Не знам как ги правиш тия сметки но са напълно неверни. Това със средната пенсия е като вица дето в казармата офицерите ядели свински пържоли, войниците зеле и средно статистически всички яли свинско със зеле. Карта за градския транспорт се ползва основно в София. В останаите градове и села на страната на повечето места не е останал градски транспорт не да има възможност за карта. Масовата пенсия в момента е около 180 лева. А лекарствата ни даже намалени са по-скъпи от Гръцки
160
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Законите на Република България са с вратички и обслужват криминалните *** от държавните институции.Наистина няма такива закони другаде.
159
1
 
29
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
НОЙ е криманална институция, само тука човек може да се подписва дали е жив или умрел братче!!!!!!!
158
3
 
11
 
! Отговори
до 205 преди 8 години
Вие се радвайте, че въобще Ви дават някакви пари (жълти стотинки), защото ако сте в Израел както мен, НОИ не дава НИЩО на българските пенсионери! А, сигурно сте клели Иванова от НОИ, защото тя се спомина, лани... много хора ги кълнат, и на тях не им е лесно.
157
2
 
16
 
! Отговори
22017 преди 8 години
И аз се подписвам всеки 3 месеца, че още съм жива и ги кълна . До сега кълнех Плевенлиев, сега кълна Бойко! Дано децата им да не доживеят пенсия и самите те....
156
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Русия не въоръжаваше терористичния режим на Башар Асад нямаше да има бегълци. Дори *** от ИД нямаше да имат почва. Необходими са нови санкции срещу Русия. Това ще разреши въпроса.
155
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМоже би защото никъде по света не са паднали толкова ниско, че да се опитват да получават пенсии за отдавна починалите си родители.
154
19
 
6
 
! Отговори
Глупости преди 8 години
Аз не съм подписвал такава декларация. Туй е някой Атакист който шикалкави нещо. Като не ти харесва в България - марш в Русия!