Беше ад вътре! Разкази на оцелели от тунела на смъртта

Твърдят, че разлив на гориво причинил катастрофата, полицията – мълчи
9 окт 2015 09:00,
118

Снимка: Булфото

В болница остават част от пострадалите при тежката верижна катастрофа на магистрала "Хемус". 14 души бяха ранени, повечето от които прекараха нощта в големите столични болници.

Хората са основно със счупвания на крайници. Сред пострадалите е и 9-годишно момиченце, както и бременна жена. За щастие няма нито един човек с опасност за живота.

Още по темата

Движението по магистралата беше възстановено след полунощ - повече от 12 часа след жестоката катастрофа, при която се нанизаха 50 коли, а трима души намериха смъртта си.

Всичко започва от товарен автомобил, движещ се с висока скорост, който ударя микробус пред него. След сблъсъка ТИР-ът се завърта и запушва движението в тунела и така се стига до тежката верижната катастрофа.

Лошите метеорологични условия са допринесли допълнително за мащабите на тази катастрофа.

"Настилката беше много хлъзгава, но не само заради дъжда. Имаше разлив на някаква течност - масло или дизел, а колите просто не спираха. Те се удряха една в друга", разказа Йонко Цеков.

"Вътре в тунела се носеше нетърпима миризма на разлято гориво", обясни друг шофьор пред "24 часа".

"Близо 200 метра се опитвах да спра, но не можех", разказа трети шофьор. 30-годишната Станислава от София, чието Мицубиши беше със смазана задна броня и изпотрошено задно стъкло, с треперещ глас обясни, че колите не са успявали да спрат.

Повечето шофьори обясняваха, че не разбрали как са се нанизали в колоната, но до един твърдяха, че пред тунела е имало разлив на гориво, който превърнал настилката в лед.

"Бях в средата на тунела. Чух някакъв трясък отпред, опитах да спра - успях, слава богу, но след мен вече никой не успяваше. Оттам нататък беше ад вътре - затиснати хора, смачкани автомобили под камиони", разказа шофьор.

Друг обясни, че карал с 30 км/ч и въпреки това не успял да спре. "Не е само заради дъжда, имаше разлив на гориво", убеден е и той.

От полицията не потвърждават версията на шофьорите, че разлив на гориво е причинил адската катастрофа.

Към момента преминаването през този пътен участък е възстановено напълно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
8
 
! Отговори
ФЕС преди 8 години
Разбира се, че Б.Б не би помогнал, но моралната му подкрепа към пострадалите щеше да ги удовлетвори и успокои поне малко! Не става дума за нормална катастрофа, а цяла трагедия!
19
0
 
2
 
! Отговори
До Габен преди 8 години
Колко често в тези страни има места! за това? Доста...
18
5
 
6
 
! Отговори
до ehaa преди 8 години
Ем като няма къде няма да пикам в колата... ли? Трябва да почна да обвинявам и аз като всички останали че някой ми е виновен за нещо... Не мисля че замърсявам природата ако това имаш в предвид. Всичкия *** се събира и се изхвърля в първото населено място. Да Забраним на всички животновъди да изкарват животните по гората и поляните? Тоалетни за дивите животни в гората? Безмислено е да се заяждаме пред тази трагедия заради една .....
17
7
 
17
 
! Отговори
.. преди 8 години
полицията не мълчи, полицията си го каза с две думи : НЕСЪОБРАЗЕНА СКОРОСТ....мокър път, тунел, мъгла......а скоростта е същата като при слънчево време и сух път...като добавим и дистанция 20 см при скорост над 100 км става това
16
3
 
12
 
! Отговори
Де Лириум преди 8 години
От както режима на пожарникаря е на власт, България премина от опита за колективно самоубийство към национален делириум!
15
2
 
10
 
! Отговори
До свидетеля преди 8 години
На километър преди тунела ограничението е все още 140 или 130 км/ч. На 200 метра преди него е 80. Ако колите са минавали покрай тебе със 100 значи дори са намалили.
14
2
 
13
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
До свидетелСпри да пикаеш в Германия, Франция, Холандия и т.н. да видиш к'ви глоби ще плащаш...
13
6
 
16
 
! Отговори
ehaaa преди 8 години
Дo свидетел : Затова сме далече от нормалния свят,спираме да пишкаме на непозволени места.
12
14
 
6
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
иска и се на сганта пак да надуши някаква конспирация, може пък от муслимска държава да се лиснали тенджера масло на пътя?
11
9
 
40
 
! Отговори
свидетел преди 8 години
Какво масло ве... какво гориво? Бях спрял на километър пред тунела да пикая... летяха покрай мен с над 100 км. барабар с тировете! На този мокър път със тази скорост. 70% от целия авто пакрк в България е под всякаква критика(гуми,спирачки,окачване).И резултата е за съжаление е на лице.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 9Има и друго нещо което съм виждал много пъти,тировете винаги карат в дясната лента............................ама до половината,другата половина е в средната.
9
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Забелязали ли сте, че когато ви изпреварва ТИР, или автобус, точно в момента, когато се иравните и малко след това, се получава едно "засмукване" от въздушната струя, която изместват. Вероятно в тунел нещата стоят доста по сериозно, имайки предвид ограниченото пространство за движение на въздуха.
8
1
 
16
 
! Отговори
daaaa преди 8 години
До Анонимен 6С нищо,но поне ще разтяга локуми.
7
0
 
43
 
! Отговори
Кой закон ?!? преди 8 години
Ако масовата катастрофа е причинена от разлив на гориво или масло, за каква промяна на закон говорим. По-сериозно моля !Ако нещо трябвад а се промени, то е да се направят веднъж завинаги тези тунели, да се постави добра вентилация, осветление, сигнализация, камери, които да засичат скорост и ако е необходимо и присъствие на пътна полиция денонощно !
6
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3И с какво би помогнал в случая този човек с инициали Б.Б?
5
3
 
40
 
! Отговори
681 преди 8 години
Кои закони да променят управляващите? Този за гравитацията или този за триенето? Може би този за кинетичната енергия? Закони за движението по пътищата има. Просто не се спазват. Колкото до ТИР-овете, да те извършват брутални нарушения. Всички очевидци обаче твърдят за нещо разлято по пътя.... Може и причината да е в друго.
4
2
 
32
 
! Отговори
dsjfsld преди 8 години
Разлив на гориво и/или масло! 100% по думите на мой близък - пряк свидетел на случилото се и слава Богу незасегнат!!!
3
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На мястото на инцидента трябваше да дойде един човек със инициали Б.Б или бе по удобно да реже лентичк?
2
4
 
51
 
! Отговори
nali taka преди 8 години
До Анонимен 1Закон се променя,ама акъл у глупавица не се налива.
1
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано тази трагедия да накара управляващите да променят законите незабавно!!!Иначе ще са съучастници в убийствата сеещи се по пътищата!!!