Цачева проверява: Кой реши да наградим †Вартоломей?

Михаил Миков призова да се спре указа за награждаване
11 ное 2015 10:14,
102
Цачева проверява: Кой реши да наградим †Вартоломей?
Снимка: Bulphoto

Шефката на Народното събрание Цецка Цачева ще направи проверка кога и от кой е взето решението Вселенският патриарх Вертоломей да бъде награден с орден "Стара планина".

Още по темата

Той беше награден с най-високото държавно отличие от президента Росен Плевнелиев в понеделник. 

Визитата на Вселенския патриарх се превърна в скандал заради претенциите му към български светини. Затова и вчера Вертоломей бе изпратен със спонтанен протест.  

В началото на днешното заседание на Народното събрание лидерът на БСП Михаил Миков попита на кое заседание на Министерски съвет е взето решениетоза награждаването на Вертоломей. Той обясни и че указът за отличаването не е публикуван в Държавен вестник.

Лидерът на БСП призова Цачева да направи проверка и да спре публикуването на указа докато не се установи истината. "Ще се запозная дали има такова решение", каза Цачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
0
 
! Отговори
Прилика преди 8 години
Каква е приликата между човека Росен Плевнелиев и човека Вартоломей.1 прилика: Предател награди предател. (Предател на България напради предател на Православието и антибългарин)2 прилика: Плевнелиев не трябва да е президент, Вартоломей патриарх, защото с греховете и делата си се показаха недостойни.
59
3
 
4
 
! Отговори
ясно преди 8 години
ясно е вече кой е направил предложението - председателят на БАН Стефан воденичаров, който се гласи за кандидат-президент
58
2
 
10
 
! Отговори
Харесвам го 2 преди 8 години
Детето като се наака същата поза заема.
57
13
 
4
 
! Отговори
Харесвам го преди 8 години
Хубав ни е президента.
56
3
 
20
 
! Отговори
ЦЕЦКА преди 8 години
Тези ордени Президента взе да ги раздава като бонбони всеки който му *** на посещение получава орден трябва и аз да отида и на мен да даде
55
6
 
11
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Как така Цачева проверява кой реши да награди попа?Президентчето и това ли НЕ решава?Май ще се окаже, че нашата секретарка има повече пълномощия от президентчето...
54
5
 
4
 
! Отговори
Росен Шамаросен преди 8 години
Смисълът от скъпите предизборни кампании при демокрацията е в това да успее кандидат, който не се подхлъзва по всяка подхвърлена му динена ***. Когато обаче демокрацията е фасадна, а победителят е избран с измама, няма нищо чудно, че той инкасира дипломатически ритници. В случая с Плевнелиев, едновременно от три места: от Турция, чийто гражданин е патриарх Вартоломей I; от Гърция, тъй като Вселенската църква фактически е част от средногръцкото духовно наследство; от българския премиер Борисов.
53
4
 
28
 
! Отговори
Коце маца-лаптопа преди 8 години
Президентчето си мисли че може да изкупи лични грехове, като даде орден стара планина на духовник. Типично в негов стил пак сбърка. Не знам какво трябва да стане за да се изчисти политиката от такива "овчари"
52
22
 
1
 
! Отговори
да дааа преди 8 години
Как ние православните християни знаем да плюем едни на други, никой не знае...руси срещу гърци, гърци срещу македонци, българи срещу гърци, руси срещу българи...(а да не казвам за Украинци, Грузинци, Арменци... край няма). Чули ли сте някой католик да плюе на папата, не сте със сигурност, а ние си позволяваме да си плюем на вселенския Патриарх. Искаха да разбият православната любов и слога и успяха. Ай чистито.
51
2
 
7
 
! Отговори
до 62 преди 8 години
Абе същата работа като с оня австралиец.Обединихме се за нищо . *** народ слаба държава.В България не беше извършена истинска декомунизация ,затова и Борисов ще си отиде както СДС. И какво от това.
50
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изложиха са герб
49
26
 
3
 
! Отговори
aaaa преди 8 години
Еййй успя руската пропаганда начиии браво на руснаците, успяха да направят така че да се скараме с Вселенския Патриарх. Това е срамно за нас като Българи и православни християни. Че поискал да се върнат някои неща които стоят при нас в мазетата на музеите, а трябва да стоят в църквите хората да им покланят. Но, насъскаха ни срещу него, ние си подлегнахме на провокацията и сега толкоз...ох малеее...
48
6
 
14
 
! Отговори
1 преди 8 години
Стига с тия простотии, как ще се отмени указ? Това да не е касов бон, че да го сторнираш! Да са мислили предварително, предлагащите го.
47
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма грешка и позор с това гръцко старче ... да се отмени указа НЕЗАБАВНО !!!
46
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно хора, на следващите президентски избори, много вероятно държавния глава да бъде заменен с държавна тиква :)
45
3
 
10
 
! Отговори
kato преди 8 години
До ккси толкова компетентен, я кажи за какви заслуги се награждава с почетна титла на БАН? Също КОЙ ГО ПОКАНИ И така го НАТРЕСЕ НА Плевнелиев и на Неофит? А? То хубаво е човек да си измие ръцете с някой, ама тези които са употребени при миенето дали вече са ТИ ПРИЯТЕЛИ? Може и закона да ти позволява да си измиеш ръцете, но .........после?
44
3
 
15
 
! Отговори
... преди 8 години
то и без това тея ордени започнаха да ги раздават като грамоти, така че да няма смисъл от разследване...Да не говорим, че както и 55ти написа, е ясно кой има право да ги раздава...А пък на какво точно основание, май на никого не му пука..
43
3
 
24
 
! Отговори
кк преди 8 години
Г-жо Цачева, ако не Ви е ясно откъде да започнете проверката, ще Ви дам жокер:- има Закон за ордените и медалите в РБ;- съгл. чл.4 от него, с орден "Стара Планина" са награждават хора с ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ заслуги към РБ;- съгл. чл 11, ал.2 от същия предложение за ордени и медали правят НС и МС;- съгл. чл.11, ал.3 предложения за награждаване с ордени и медали НА ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ, прави Министъра на ВнР.Моето разследване приключи - т.нар. М-р на ВнР на РБ Даниел Митов е за Това е заплаха на нац. си
42
2
 
6
 
! Отговори
знай преди 8 години
До АнонименНе е необходимо да си подръжник на тези зад океана, за да си ......Воденичаров не е подръжник на тези зад океана - БЪДИ СИГУРЕН!
41
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами някой си мисли, че е добре Българската църква да мине от крилото на руската под крилото на вселенската църква. Този някой е зад океана и е невеж. Не знае, че българската църква е НЕЗАВИСИМА. Тя е само българска. Но така си мислят на запад - не може такава малка държавица пък с независима църква. Къде го има това? Тя най-вероятно досега е била част от руската, дай сега да я откъснем оттам. Не е била част, господа, НЕЗАВИСИМА Е. БЪЛГАРСКА.