Кой разбутва ромите? Кой иска да ги радикалириза?

От бедност ще се ислямизират, твърди ген. Кирчо Киров
20 ное 2015 11:00,
96
Кой разбутва ромите? Кой иска да ги радикалириза?
Част от пазарджишките роми, обвинени в радикален ислям. Снимка: архив, Булфото

Боя се, че ромското население у нас може да бъде радикализирано, обяви ген. Кирчо Киров.

Според него преминаващите през България ислямисти установяват контакт на наша територия с целта да ислямизират и радикализират местните малцинства.

"България е бедна държава, икономическото положение е изключително тежко и във всички случаи следва да очакваме, че при тях ще има развитие на тези процеси на ислямизация", допълни той пред bTV.

"Службите ни работят на предела на своите възможности", каза още Киров. В същото време той допълни, че нито една страна не е в състояние да се справи сама със злото, идващо от "Ислямска държава".

"Общата охрана на границите на Шенген звучи добре като пожелание, но мисля, че е твърде трудно и сложно за решаване като процес поради различните интереси", каза Киров.

По думите му кървавите атентати в Париж на практика са денонсирали Шенген, а интеграционните процеси са загубили темп.

"Очевидно ЕС подлежи на едно преразглеждане и преоценка, свързано с лидерските качества на водещите страни", настоя той.

Българската следа в парижките атентати

"Българската следа е историческо явление още когато се заговори за българския чадър, но в конкретния случай съм склонен да приема мнението на премиера Бойко Борисов", каза Кирчо Киров по повод информациите, че автоматите "Калашников" на парижките терористити са българско производство.

"Преди 89-а и след 89 година България извършва легална продажба на оръжие и то може да попадне във всякакви ръце", допълни още Киров. Според него е почти невъзможно да се проследи пътят на едно оръжие.

България е длъжна да прояви солидарност

"България е длъжна да прояви солидарност и съм убеден, че може да бъде в помощ на Франция", каза Кирчо Киров. Според него е много важно нашите служби да активизират обмена си с партньорските.

"Не може всичко да се улови, трябва да сме ясни и да не храним илюзии", каза той.

По думите му френските служби не са успели да получат изпреварваща информация за атентатите в Париж.

"Смятам, че се очертават контурите на една възможна коалиция и договореностите, постигнати между Владимир Путин и Франсоа Оланд ще продължат и по посока на САЩ", каза Киров и допълни, че очаква съвсем скоро да бъде създадена коалиция, която да удари с общи сили "Ислямска държава".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
26
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
В Пазарджик те вече са радикалисти. Така е когато държавата и народа спят. Няма да се учудя ако направят някой атентат тук или по големите градове.
30
3
 
22
 
! Отговори
Кире, преди 8 години
ако им дадат повече пари будисти или кришнари, със сигурност няма да се ислямизират, просто тия твърдят, че са някакви, според заплащането, иначе си ги знаем, че са недоразвити...
29
3
 
22
 
! Отговори
Емил Николаев преди 8 години
Фирма търси роми и казино играчи за Атомни опити!....
28
5
 
8
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Кирчо Киров е крадец и вече веднъж осъден, така че, защо му се дава думата? И докога ще бъде генерал?
27
4
 
41
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
До 33...Бях чувал истории за български семейства, които бяха осиновили ромски бебета. До към 10 годишна възраст не се забелязвали разлики с българчетата, но още със започване на пуберитета децата започвали да бягат от къщи, да имат криминални прояви- кражби, побоища.Моето твърдение е, че тези хора не могат да се интегрират. ДНА-то им е проблема. Не съм чувал до сега някъде по света да е имало успешна интеграция на т.н. роми.
26
4
 
14
 
! Отговори
1 преди 8 години
Не "може", ромското малцинство СЕ радикализира. При тях има всички предпоставки за това:бедност, ниско образование, липса на писмен език и история нежелание на държавата да ги интергрира и т.н.
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Журналистите ни радикализат. Само вижте какъв речник от цензурирани български думи има в този смешен сайт
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До празна кратунаНик нейма много ти приляга...
23
1
 
19
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Проблема са, предполагам, няколко атома в ДНА. Нито учат, нито работят, нито познават или спазват закони. Такива хора са точно най-добрите клиенти на исляма. Боко Харам в Нигерия са разрушили 1100 училища. Какво говори това? Исляма завръщане в средновековието. Малките разлики в ДНА си казват думата. То..и ДНА на маймуните е до 99% като човешката.
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като се ислямизират какво ще стане,ще станат по богати ли...или ще са заплаха за реда и сигурността в държавата.Има ли сигурни доказателства за това....да се пенсионират в пазаджишкия........Малко са другите проблеми...Това са машите...къде са главните...организаторите и плащачите...Те трябва да излязат на светло...
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продължение от 25нас рано или късно ще свърши! И тогава няма да има за никого.Трябва да се спазват законите и правилата! Надявам се да ти е ясно вече! Защото ако не е, нямате място в държавата и в обществото! И не защото някой не ви обича! Просто никой не ви е осиновил!
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е, че в момента нашенските роми са в пъти по-радикализирани от турците ни, без значение от религиозната принадлежност. Много по-агресивни и капсулирани са/по-голямата част/. И това е комбинацията от бедност+ниско образование+чергарски манталитет. Евентуална ислямизация би била добър катализатор, но не първопричина за радикализъм.
19
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 22 карата РОМНапротив, държавата се грижи само за вас, НО С МОИТЕ ПАРИ и на такива като мен! Защо няма работа за вас? Просто е: защото не учите! Живеем в 21 век! Не може да работиш нормална работа без съответното образование! Не може да използваш всички социални грижи без да си допринесъл с нещо и ти за тях! Не може аз да си плащам медицински осигуровки, а да си плащам и в болницата, защото вие не плащате, но ползвате! Надявам се поне малко да са се изяснили нещата! Защото натрупаното от
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как да няма медицински грижи,че ние работим за вас бе!Само да не ви мързи да дойдете!А за ТЕЛКовете сте шампиони!
17
4
 
23
 
! Отговори
гневна българка преди 8 години
КЪДЕ СА ХРИСТИЯНСКИТЕ ПОПОВЕ ?!?! КЪДЕ СА ?!?! КЪДЕ СА ?!? КРИЯТ СЕ ПОД ЧЕРНИТЕ РАСА В ЦЪРКВИТЕ И СЕ ЧУДЯТ КОЛКО ПОВЕЧЕ ПАРИ ДА ОТКРАДНАТ !!!! Бяха давали едно предаване - семейство християнка и мюсюлманин. Искаха децата им да са християни. В църквата им поискали пари за кръщене - хората нямали и не ги кръстили. Отишли в джамията - имамът ги направил мюсюлманчета без пари !!! ЗАРАДИ ТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ ! РОМИТЕ СА ПОТОМСТВЕНИ ЕЗИЧНИЦИ И ХРИСТИЯНИ! ПРИНУЖДАВАТ ГИ ДА СТАВАТ МЮСЮЛМАНИ!!!
16
1
 
19
 
! Отговори
ист преди 8 години
КППунктове около гетото. Спират им социалните и да се радикализират в гетото си.
15
1
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Философската мисъл ми показва че всеки нов Ислямист е малка крачка към пълното унищожаване на религията Ислям!
14
29
 
4
 
! Отговори
22 карата РОМ преди 8 години
Защо няма работа,образование,медицински грижи,жилища,газификация за малцинствата.....ЗАЩО ....??? Къде е измислената държава.....??? Или държавата се грижи само за етническите българи...
13
12
 
7
 
! Отговори
Исти преди 8 години
Турските тайни служби с помощта на ДПС и на хората,свързани с него. А също и руските с помощта на русофилите- те искат България така да приплаче от турко-ромски золуми,че да повика руската армия да ни "освободи" т.е. окупира!
12
14
 
8
 
! Отговори
празна кратуна преди 8 години
Волен президент, Чуколов премиер