Тарикати с до 80% печалба от Черния петък

Спекулантите пазаруват много и препродават на висока цена
23 ное 2015 09:04,
19
Тарикати с до 80% печалба от Черния петък
Снимка: Reuters, архив

Тарикати пазаруват евтина техника по време на Черния петък, която след това препродават в сайтовете за безплатни обяви, установи проверка на "Монитор".

Хитреците не спят по цяла нощ, за да се доберат до последни модели телефони или таблети, които иначе мобилните оператори предлагат срещу обвързване с договор и на доста по-дебела цена.

Вместо една – две бройки от търсената стока, те поръчват големи количества, от които печелят поне дадената от търговците отстъпка, която най-често е около 20%.

За най-атрактивните модели спекулантите дори си слагат още нещо отгоре и така приходите им от хитрия ход може да достигнат и 80%. Статистиката показва, че в електронните сайтове по-често влизат мъже.

Най-купувани стоки са таблетите и смартфоните, следвани от ново поколение телевизори, както и малки и големи електроуреди. Само в един от най-популярните български сайтове за електронна търговия, по време на Черния петък са регистрирани 1,5 млн. посещения и има 110 000 поръчани продукта.

Запазва се тенденцията през последните години, ноември да е най-атрактивният месец за поръчки и надминава по потребителска активност, дори от празничния декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
BB преди 8 години
Аз работя в сайт за електронна търговия и това е начин търговецът да се оттърве от залежала стока,което не винаги е лошо и много често клиента получава наистина нещо супер изгодно.Освен това не виждам нищо лошо и в това някой да препродава таблети и телефони, които са безбожно скъпи на по-норални цени.Такива дребни тарикати също не печелят кой знае колко.Айде бе- изнесоха ни цялата държава-големия проблем в черния петък.
15
1
 
8
 
! Отговори
Пъзел преди 8 години
Някакъв не сполучлив опит за реклама ли е това :)Ако се позагледате цените на емаг на черн петък са с по 20лв средно по високи от цените на същите стоки които се продават и по другите сайтове :)Честито на балъците !
14
0
 
4
 
! Отговори
gtf преди 8 години
подкрепям, проверявайте цените и в другите магазини. Не рядко цената с отстъпката е аналогична на нормалната
13
3
 
16
 
! Отговори
optimist преди 8 години
Вие сигурно се майтапите нещо? В България няма истински намаления от типа на "черен петък", в които стоките реално се продават със сериозни отстъпки. Тук разбира се нещата са побългарени и отстъпките са от порядъка на 3-5%
12
1
 
18
 
! Отговори
Странна статия преди 8 години
Хаха, тази статия е някакъв бъзик.Да предположим, че някой е купил таблет, намален от 500 на 300лв и иска да го препродаде. Ще си търси 1-2 месеца някой балък, на който да го шитне. И колко пари ще му иска? Този таблет на практика си е втора употреба - хем няма да може да му предложи гаранция, хем за тези 2 месеца в магазина цената на този таблет ще е поне с 20-30лв надолу.
11
4
 
5
 
! Отговори
Иво преди 8 години
В България може. В чужбина на всеки артикул има ограничение по 1 или 2 бройки за да се избегнат точно такива злоупотреби.
10
8
 
7
 
! Отговори
Балчо преди 8 години
Само ще ви загатна, че магазините слагат надценки в пъти (минимум 3-4), не в проценти. Правете си сметката какви печалби се реализират и как ни баламосват с намаления дори от по 70%. Това във всяка сфера на търговията - от една продадена бройка си избиваш цял кашон, че и си на печалба.
9
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Черните петъци били лъжа дрън дрън, лично аз си купих преди 10тина месеца един 27 инчов монитор за 300 лева (150 евро), ползвах го до скоро и го продадох на печалба дори.
8
3
 
10
 
! Отговори
42 преди 8 години
ДО 6ТИ ЧАК СЕГА ЛИ ОТКРИВАШ, ЧЕ КАПИТАЛИЗМЪТ СЕ КРЕПИ ВЪРХУ ЛЪЖАТА И ПРИНЦИПА ЗА МАКСИМАЛНАТА ПЕЧАЛБА ОСНОВАНА НА НЕЯ? ТОВА И ДЕТЕ МОЖЕ ДА ТИ ГО КАЖЕ.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименГаранцията няма нищо общо с купувача. Няма такова понятие "гаранция на чуждо име". Гаранцията върви заедно със стоката и с касовата бележка или фактурата. Гаранцията важи, ако ще стоката да е сменила 10 пъти собственика си.
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реалните цени на стоките са много по ниски . И да ги намалят с малко , печелят магазините , не купувача .В Америка черните не спят да ходят да си купуват по един чувал дрехи
5
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значи тарикати бе? Еми че и магазините и веригите правят същото, купуват евтино от производителите и препродават по-съпо. По вашата логика всеки един магазин са тарикати.
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тарикатите- така, а балъците у нас пазаруват, като невидели, мислейки, че черният петък им предлага реални намаления.
3
6
 
32
 
! Отговори
42 преди 8 години
ГЛУПОСТИ! ТЕЗИ ЧЕРНИ ПЕТЪЦИ СА ПЪЛНА ЛЪЖА НА ТЪРГОВЦИТЕ.
2
5
 
16
 
! Отговори
Фен преди 8 години
Поредният начин да ме накарат да ида да си купя хляб от баба Пенка в малкото магазинче до нас. Бабо Пенке стига си давала пари на сайтове да ми пропагандират да си копувам от теб.
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дрън, дрън, но лоша реклама няма.

Спонсорирани публикации