Може да се задълбочим в комунизма, разреши Танев

Министърът против политизация на учебния процес: Да се внимава
15
Може да се задълбочим в комунизма, разреши Танев
Снимка: БТА, архив

Възможно е да се разшири учебното съдържание по история и да се задълбочи изучаването на тоталитарните режими от близкото минало. Това коментира просветният министър Тодор Танев, след като днес от ГЕРБ обявиха, че са подготвили петиция с такова искане.

Още по темата

Иначе министърът увери, че и в момента децата учат за комунизма, но вероятно в тази посока историците могат да подадат още неща, които да са в основата на следваща дискусия и министерството да ги включи в учебниците.

"Аз съм против политизацията на учебния процес, но с известни събития като например антисемитските закони, за национализацията, които са исторически факти, е хубаво да се запознаят учениците", добави Танев.

Според него има неща от миналото, които не са доучени, но в учебните програми трябва да влизат само събития, за които има общо мнение, а не спорове, така че трябва да се внимава.

"Има и нещо фрапантно, студенти от специалности, в които се влиза с високи оценки, да не знаят дори кой е Тодор Живков", призна Танев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 8 години
интересно ми даите му една връзка на тоя идидот и да го пратим да оправи реда то ред няма ми поне место глупости да мислят тая тъпъ държава да земе да се събуди иначе не се знае коло ще стоим и ще избягаме
10
1
 
5
 
! Отговори
танев вън преди 8 години
ТАНЕВ БЪЛГАРО-ПРЕДАТЕЛ рекламира Турските книги а маха Балканджи Йово
9
0
 
7
 
! Отговори
Младенов преди 8 години
До Mitko по пиротска! Както се знае няма идеална система,всяка система си има и положителни и отрицателни страни.Вие твърдите ,че заводите не произвеждаха нищо,изобщо живеехме зле, по Ваше твърдение.Но за мен по-добре онзи живот отколкото сегашния-живот на обреченост,живот на безисходица,на безработица.На мен не ми харесва настоящия начин на живот !
8
17
 
3
 
! Отговори
Mitko преди 8 години
Ох пак почнахме колко хубаво било. Няма да се оправиме със сигурност.Кое му беше хубаво? Това, че имахме искуствени заводи не произвеждащи нищо? Това, че нямаше нищо в магазините? Това, че лагерите бяха пълни? Щото много беше хубаво затва сега баба ти взима 150 лева пенсия. За това, че България фалира 2 пъти (вижте в архива щото едва ли знаете)За това, че разселват хората от родните им места за да не са заедно?Или просто щото на манифестацията щипехне някой съученичка за ***!
7
0
 
2
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
До До 6Като командир на взвод...В Дулово и Каолиново...Там вече е майор...
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това недоразумение от снимката го туриха за министър,за да могат другите недоразумения - М.Дамянова и В.Кастрева да унищожат напълно държавното образование.Този ходи като Глупавия Ханс и ръси простотии,а ония двете си плетат кошницата.Тези троица "експерти" надминаха и Вълчев по "експертност" ,и Орешарски по арогантност.
5
0
 
2
 
! Отговори
Ахмед Доган преди 8 години
Като ст.лейтенант ...
4
0
 
9
 
! Отговори
Ахмед Доган преди 8 години
Обаче как ще обясните на децата,че твоят шеф,Премиера Борисов, е участвал във Възродителния процес през 1989г ???!!!
3
3
 
18
 
! Отговори
Да си стои оня в Кит преди 8 години
Без Живков не могат да пръднат .Опустошиха всичко хубаво дето направиха нашите дядовци и баби през социализма ,а сега са на път да ликвидират и духа на България .Да,за Живков не знаят,но по - лошото е че не знаят за Ботев,Левски ,Вазов. Това вече е трагично .Знаят биг брадър ,Азис,ДПС.
2
2
 
19
 
! Отговори
Mitko преди 8 години
Това е първия минисър на образованието, който проклина децата, за които трябва да отговаря и то публично.Да не говорим за вече стотиците му изцепки.Време е вече да си го прибират в Карлуково!
1
1
 
29
 
! Отговори
положението е.... преди 8 години
Тоя бок.л.ук от снимката вчера се е възхищавал от представянето на книгата на Давутоглу в БАН. Ръководителите на БАН дори не заслужават вече коментар. По-ниско вече не могат да паднат. Може да продължат да копаят. Сега след "комунизма" ще дойде и ревизия на "османското присъствие" в България. С турските сериали промиха мозъците на народа. България в момента се управлява от национални предатели обслужващи турски интереси

Спонсорирани публикации