Първи сме по дял на населението, живеещо като... роби

Зад нас са държави като Албания, Македония и Босна и Херцеговина
21 дек 2015 19:07,
225
Първи сме по дял на населението, живеещо като... роби
Снимка: Reuters. архив

България е на първо място в Европа по процент на населението, което живее в робски условия, сочи докладът "Индекс на робството" за 2014 г. на фондация "Walk Free".

Според констатираното от доклада 0,38% или 27 600 души от населението на страната ни живее при условия на модерно робство. След нас се нареждат Чехия, Унгария, Сърбия, Словакия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Литва, Албания, Македония, Словения, Естония, Кипър и Черна гора с по 0,36% от населението.

Според доклада икономическата криза и политиките на икономии са факторите, довели до увеличаване на броя българи, които са потърсили препитанието си в чужбина.

България се намира на 30 място в Европа в класацията за действията на държавата в борбата с робството. От фондацията отбелязват, че правителството ни е въвело мерки, с които да отговори на съвременното робство.

"Има доказателства, че някои държавни политики могат да криминализират практики, свързани с робството", отбелязват от организацията.

През 2014 година страната в региона с най-висок брой на хора в условия на съвременно робство е била Турция - над 190 хил. души. Отбелязва се и продължаващата тенденция принуждаването на деца да сключват бракове, както и трудова и сексуална експлоатация на непълнолетни.

Именно там имат и най-ниска чувствителност по темите на човешките права и дискриминацията. След Турция се нарежда Албания и Босна по същите показатели.

В Полша също е отбелязан висок дял на жертвите на робство, отчасти заради експлоатацията на евтината работна ръка от източноевропейските съседки на Полша в рамките на страната.

Според доклада през 2014 година общо 566 200 души в Европа са живеели в робство, което е 1,6% от населението на континента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
7
 
! Отговори
до 148 преди 8 години
Аз докато пиша тука вече няколко са се качили на самолета и бягат от тука не виждаш ли ,че тук остават простите и тези които са на социални помощи и инвалидите .
117
2
 
8
 
! Отговори
до 138 и 149 преди 8 години
Полицая е просто символ на власта защото тои стои зад спазването на правилата поставени от тази власт а когато правилата са несправедливи и мачкат честните хора не престъпниците е редно да им се противопоставиш.Не живеем в дивия запад .
116
2
 
3
 
! Отговори
EP преди 8 години
До до 138до 142Ти живял ли си в друга държава? Ако не си живял извън България, как можеш да твърдиш, че такава държава в Галактиката няма? Ако в западно-европейска държава убиеш полицай, ще получиш доживотна присъда, точка! Не знам, за какъв Петко от Лясковец ми говориш, честно.Знам обаче, че явно не си наясно със света, а седиш и се оплакваш, колко е несправедлив живота в България. Ами продължавай да си седиш и да си оплакваш, след като ти харесва!
115
6
 
3
 
! Отговори
EP преди 8 години
До до 138НЕ, не се мисля за много умна! Ти ми даваш пример САЩ! Аз къде съм говорела за САЩ? Да съм дала пример със САЩ някъде в постовете ми? Ми защо като сме такива мишоци не емигрираш? Не ти е забранено да си смениш местожителството, след като е толкова отчайващо положението, и ние българите сме най-големите роби на света! Други *** като нас няма! Всички други са по-умни, навсякъде другаде е по-добре! Във всяка една друга държава ще ти е по-добре, отколкото в България!
114
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В джунглата е ясно защо е така ама тук където уж има закони и полиция,съд и прокуратура които следят за спазването им защо се стигна до тука българите да са изчезващ вид.
113
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България през 2050 преобладаващото население просто и с бронзов тен по рождение
112
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При комунизма имах много повече свобода от ДНЕС
111
6
 
3
 
! Отговори
ПОЛИЦАЙ преди 8 години
Мишоци видяхте ли как се прави протест за няколко дена ни се реши въпроса .
110
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заемите на ГЕРБ с лихвите някои знае ли колко са !? А за какво ги изхарчиха !?
109
4
 
6
 
! Отговори
до 138 преди 8 години
Само Петко от Лясковец отрепа полицай и го осъдиха доживот ,че му влезнал в къщата!Няма такава държава няма такъв народ няма никъде по света и в галактиката
108
3
 
3
 
! Отговори
до 138 преди 8 години
Мислиш се за много умен ! Но в тези държави в които някои вземат пари за да мачкат другите има и съпротива знаеш ли колко полицай в сящ са убити за тази година от съпротивата.А у нас нито един няма! Мишоци има на всякъде ,но само тук има такива коитосамо църкат и не хапят.
107
8
 
3
 
! Отговори
EP преди 8 години
До АнонименЗнаете ли, завиждам на хората, които мислят така! Те все още имат надежда, че в друга държава няма едни хора, които вземат много пари, за да мачкат останалите и да очакват уважение от тях. Защо не емигрирате? Ще останете неприятно изненадани, много неприятно!
106
7
 
5
 
! Отговори
EP преди 8 години
До АнонименТова с манталитета - съдите за другите, изхождайки от себе си! Младите хора в България нямат манталитета от 1989 г., ще ме прощавате. Престанете да злословите срещу българите, това нищо няма да ни донесе. Не разбирате ли, че ние не сме много по-различни от другите? Не разбирате ли, че това, дали някоя държава е бедна или богата, се решава от някой друг? В свят, в които парите са виртуални, и изникват "от въздуха", манталитетът няма голямо значение.
105
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такава държава България където едни да вземат много пари за да мачкат останалите и да очакват уважение от тях.
104
8
 
2
 
! Отговори
EP преди 8 години
До ВасилевПродължение: любопитно ми е, защо си правите труда да накарате някой да мисли, след като ние така или иначе нищо не можем да променим. В коя държава хората все още права и свободи? Държава от Западна Европа, където рискувам да загубя работата си, ако напиша нещата, които пиша тук, в този форум?
103
4
 
5
 
! Отговори
EP преди 8 години
До ВасилевГ-н Василев, оценявам усилията Ви да провокирате мисловен процес в хората. Но Вие откъде пишете точно? Сериозно го задавам този въпрос, защото оставам с впечатлението, че държавата, в която живеете тече мед и масло по улиците, и хората не са роби.П.С. Аз не пиша от България, но живея в общество на order-follower, slaves и хора, които не могат да мислят самостоятелно (не българи).
102
3
 
4
 
! Отговори
до 121 преди 8 години
Не е верно не са такива те са честни здравето си дават за България !
101
3
 
11
 
! Отговори
EP преди 8 години
До вдигнатАмиииииии! Не се заблуждавайте, ние не сме толкова гениални да сме първи! Ние просто копираме това, което е практика в "демократичните държави". Вие наистина ли си мислите, че Брюксел не знае за корпуцията в България? И си мислите, че Брюксел това не го подкрепя? Колко наивен трябва да е човек, за да си мисли, че това, което се случва в България не се контролира от "големите"?
100
1
 
3
 
! Отговори
EP преди 8 години
До Анонимен 115Chapeau! Малко са още хората, които са прогледнали! Нищо ще изчакаме и те да се събудят. Дезилюзионирането е болезнен процес!
99
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали излязоха полицайте да протестират за 20 заплати отпадна и се прибраха!