Първи сме по дял на населението, живеещо като... роби

Зад нас са държави като Албания, Македония и Босна и Херцеговина
21 дек 2015 19:07,
225
Първи сме по дял на населението, живеещо като... роби
Снимка: Reuters. архив

България е на първо място в Европа по процент на населението, което живее в робски условия, сочи докладът "Индекс на робството" за 2014 г. на фондация "Walk Free".

Според констатираното от доклада 0,38% или 27 600 души от населението на страната ни живее при условия на модерно робство. След нас се нареждат Чехия, Унгария, Сърбия, Словакия, Хърватия, Босна и Херцеговина, Литва, Албания, Македония, Словения, Естония, Кипър и Черна гора с по 0,36% от населението.

Според доклада икономическата криза и политиките на икономии са факторите, довели до увеличаване на броя българи, които са потърсили препитанието си в чужбина.

България се намира на 30 място в Европа в класацията за действията на държавата в борбата с робството. От фондацията отбелязват, че правителството ни е въвело мерки, с които да отговори на съвременното робство.

"Има доказателства, че някои държавни политики могат да криминализират практики, свързани с робството", отбелязват от организацията.

През 2014 година страната в региона с най-висок брой на хора в условия на съвременно робство е била Турция - над 190 хил. души. Отбелязва се и продължаващата тенденция принуждаването на деца да сключват бракове, както и трудова и сексуална експлоатация на непълнолетни.

Именно там имат и най-ниска чувствителност по темите на човешките права и дискриминацията. След Турция се нарежда Албания и Босна по същите показатели.

В Полша също е отбелязан висок дял на жертвите на робство, отчасти заради експлоатацията на евтината работна ръка от източноевропейските съседки на Полша в рамките на страната.

Според доклада през 2014 година общо 566 200 души в Европа са живеели в робство, което е 1,6% от населението на континента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
Не е толкова лесно да избягаш в Русия там не приемат всякаква *** просто така. Ако имаш покана от работодаел и то ако си доказан специалист може и да избягаш.
17
0
 
19
 
! Отговори
1 преди 8 години
Обаче сме първи,в усвояването на евро пари,с което се хвали,нашето слънце.Някой може ли да каже,какво заслужават такива управници.
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е толкова страшно, скоро всички ще емигрират и робството ще се премахне от само себе си.
15
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Но пък има магисрали, добре че сме на кръстопът та Меркел да осигури транспорт на камионите си, мдаааа.
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЙТО НЕ ЦЕНИ СВОБОДАТА СИ,НЕКА.БЪДЕ РОБ ЦЯЛ ЖИВОТ.
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Готино е да си робска колония на ЕС и Вашингтон, а? За разлика от другите членки, които приеха, защото отговяряха на изискванията за членство, нас ни анексираха без да отговаряме на нито едно условие. И докато се изреждат брюкселските императори да тупат по рамото нашите васали колко сме преуспели, вие си спомняйте в каква лъжа живеем.И преди да сте ревнали "мафия", не забравяйте, че нашите мафиоти са приети да членуват в европейски партии, с което Брюксел ги легитимира.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, как бе, нали Тиквата и Прасешките медии, които го създадоха, непрекъснато ни набиват в канчетата, колко стабилни и просперирища сме.
11
1
 
30
 
! Отговори
Maks преди 8 години
Тиквата да отреже лентичката на това " постижение " .
10
1
 
27
 
! Отговори
Оптимист преди 8 години
Нека в нещо и ние да сме първи.
9
1
 
19
 
! Отговори
дясен преди 8 години
пък,аз си мислех,че сме имали само турско робство-българи заробват българи от това по-голям срам няма,те това ти е Велика България.Какаво ще каже воеводата с турска фамилия-Каракачанов и неговата дясна ръка пак с турска фамилия-Джамбаски?
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама по бедност ссъщо сме на първо място в Европа. По ниски заплати също сме на първо място. По лошо заплащане, неплащане на извънредни, принудително даване на 12-ки, 16-ки, 24-ки, 36-ци, също сме на първо място.По ниски пенсии също сме на първо място.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добро утро Пено!
6
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който за квото е учил!
5
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все бивши руски сателите - това са бедняците на Европа!Далеч от Русия - хубав живот.
4
9
 
10
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Нормално ,на власт са комунистическите езичници ,които се пребоядисаха като неолиберали .
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаех си, че Турция е съвременна европейска държава! А и ние като тях...
2
3
 
29
 
! Отговори
факт преди 8 години
А НИМА ИМА ЧОВЕК В ЕВРОПА ,КОЙТО А СИ Е ПОМИСЛИЛ ,ЧЕ ПЪРВОТО МЯСТО Е НА НЯКОЙ ДРУГ , А НЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ РОБИ !!
1
7
 
19
 
! Отговори
ГЪЗар преди 8 години
нали има кредити, цял живот всички са на кредити така или иначе.. вземайте яко и да не ви пука, един път се живее