"Чантаджиите" в МВР без привилегии от Нова година

Те ще са приравнени на всички останали чиновници в страната
Обновена: 23 дек 2015 09:25 | 23 дек 2015 09:07,
67
"Чантаджиите" в МВР без привилегии от Нова година
Снимка: Bulphoto, архив

Чиновниците в МВР ще загубят привилегиите си на специални служители и ще бъдат приравнени към редовите чиновници, съобщава "24 часа".

Причината за това е, че още в началото на януари правителството ще предложи промени в Закона за МВР, които трябва да разделят т.нар. "чантаджии" от полицаите.

Още по темата

Идеята е чиновниците да нямат право на ранно пенсиониране като полицаите, да не получават обезщетение от 20 заплати при напускане на системата, да не ползват безплатно градски транспорт и пр.

От промяната ще бъдат засегнати около 6000 служители в административните структури на министерството.

Още поне толкова чиновници обаче ще останат да работят по специализирания закон. Те са от т.нар. специализирана администрация на МВР. В нея на щат има над 5000 души според изчисления на бившия вътрешен министър Веселин Вучков.

Промените в закона за МВР трябва да бъдат одобрени от Народното събрание до края на февруари. Подобни предложения за разделяне на чиновниците от военните по отношение на привилегиите се очакват и от Министерството на отбраната, но засега няма подготвени законови текстове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВРЕМЕ Е ДА РАЗТУРЯМЕ ТАЗИ ДЪРЖАВА И ДА ЗАПОЧНЕМ НОВ ГРАДЕЖ !!!!
35
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А чантаджийте на държавна софра кога?
34
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"специализирана" администрация - специализирана в реденето на пасианси. Много ми е интересно в какво точно е специализирана "специализираната" администрация. Аман от ***
33
14
 
9
 
! Отговори
Не отстъпвайте преди 8 години
Пак ще има протести и съдебни дела, които държавата ще загуби. Това с "разделяй и владей" няма да мине. И в сега действащият закон е заложено постъпващите на административни длъжности да са по Закона за държавния служител. Опитват се да пробият при едните, а догодина и за целия състав. Не се поддавайте на такива манипулации. Умишлено се настройва общественото мнение срещу системата на сигурността. Целта е да се обезглавят службите за сигурност и да продължи безпрепятствено разграбването на държа
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стъпка напред, само дето ще има някакъв ефект след около 20г. Щото всички заварено положение си остават с привилегиите, това някак си го пропуснахте да кажете. Който се назначи като чиновник в МВР, там си и остава до пенсионирането, те затова и седят там. Армия от връзкари
31
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само едно разбрах,че всички главатари са от СИК.Доган Бойко Сидеров.А на Станишев баща му беше в ЦК на БКП.Заблуждават ни яко,и ние глупаците им вярваме.Свидетели сме,че гарга на гарга око не вади.Бойко един не осъди,поне не разследва някои за парлама.Простоовчелудието търпи.И Професорите учените ли са прости,та несе усещат.Нямали един честен интилигентен българин,да поведе нацията.Нека сие към запада.
30
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОТАЛНО РЯЗАНЕ НА ВСИЧКИ ПРИВИЛЕГИИ НА ВСИЧКИТЕ 60 000 СЛУЖИТЕЛИ! ПРИЕМЕТЕ НОВИ ПРАВИЛА ЗА БОНУСИ, СЪОБРАЗЕНИ СЪС СЕГАШНИТЕ УСЛОВИЯ НА ЖИВОТ И КРИЗА, А НЕ ОТ ПРЕДИ 89-ТА!
29
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Осигуровките се плащат от бюджета, демек от народа!!!!!!!!!!!!!!!!!!
28
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пожарникарите работят 8 денонощия в месеца, като основната част от работата си прекарват в сън и карти. Има районни служби, служби по летища и обекти, които с месеци не са гасили даже контейнер за ***. А, за разните им началничета основната дейност е футбола във вид на участие в десетки турнирчета и банкетчета след това.
27
3
 
18
 
! Отговори
да не забравят преди 8 години
Да не забравят да ги накарат и да си плащат осигуровките, до сега осигуровките им се плащат от бюджета.
26
2
 
19
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
До тия дето по-долу се карат за сини и червени, не разбрахте ли, че в политиката и парламента цвят НЯМА и всички си пият заедно питието, после малко се поплюват за пред хората....аман от балъци!
25
2
 
11
 
! Отговори
Х преди 8 години
Отдавна трябваше да се направи такова деление- на "чантаджии" и редови полицаи и привилегиите да бъдат диференцирани според него.От такова има нужда по всички администрации- на експерти и на обща администрация. Последната е обслужващ персонал, за която следва да важат общите правила на трудовото законодателство. Хората, работещи като администратори, не следва да бъдат държавни служители с привилегии, с високи заплати като експерти и с големи отпуски.
24
11
 
12
 
! Отговори
Бай Миле преди 8 години
Тия с униформата са най-големите "чантаджии"! И защо реформата ще е за едни, а за други не?! Само и единствено заслужават пожарникарите, които би следвало да извадят от МВР!!
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айдееее, тук пак се появиха разни дето ни хвърлят по тъча с разни избори ??? Да ходим да си избираме кой да ни краде ??? Е то бива, бива простотия ама пък толкова .....
22
1
 
14
 
! Отговори
teo преди 8 години
А ДАНО, АМА НАДАЛИ !!!
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Един БългаринХа, ха, ха, НЯМАЛО КОЙ ???? От 6 млн. НЯМАЛО КОЙ ??? Само ТОЙ Е ???? Ха,ха, ха, ха, ха ...
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари от Позитано 20 сега станали ви ясно колко елементарни са вашите привърженици. С такива приятели врагове не ви трябват .
19
6
 
6
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Добре де като има 5% дайте да направим едни избори и да получи 5%, няма лошо, хубавото е че Бойко кабинет няма да състави следващият път и избори ще има до дупка.
18
3
 
5
 
! Отговори
Б.Б. преди 8 години
Какви избори бе ??? Пак ли искате да ви бия на изборите ??? Колко пъти да ви показвам че мога да манипулирам всякакъв вид избори ??? Избори, та избори ? Не ме ядосвайте ей ......
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е видя ли си колко си елементарен и заблуден . В момента БСП има 5 % подкрепа и загуби изборите , като няма кмет в нито един град . Това показва , че си пишеш по форумите ей така да се самозадоволяваш , защото твоята партия БСП умря. По добре си пий ракийката и си яж сланинката , защото за друго не ставаш.