80-годишният Юлиян Вучков едва не умрял от глад... като дете

Искал деца, но се боял до смърт от брака заради разводите на майка си
31
80-годишният Юлиян Вучков едва не умрял от глад... като дете
Снимка: Булфото, архив

Телевизионният теоретик и критик проф. Юлиан Вучков, който вчера навърши 80 години, призна, че е имал много тежко детство.

"Най-тежките и трагичните години са ми били детството, юношеските години и донякъде младежките, защото тогава буквално се борех да не умра от глад, от унижение, от смазващата самота, от това че не е имало един грижовен човек до мене в тази крехка възраст", каза той пред bTV.

"Живял съм с майка си само пет години, с баща ми съм се виждал само 3-4 пъти за по десет минути при това случайно", продължи с откровенията ексцентричният интелектуалец.

Той смята, че животът му е низ от победени тежки изпитания, но хуморът, го е спасил.

"Ако го нямаше този хумор и смях, може би щях да се взривя. За тези години се научих, че трябва да си решителен, но и гъвкав. Аз съм човек безкомпромисен, но понякога малки компромиси се налагат", отбеляза още проф. Вучков. 

На рождения си ден той сподели, че съжалява, че голямата му професионална заетост, не му е позволила да пътува повече.

"Искал съм да имам деца, но се страхувах много от брака, защото майка ми има два развода - първият с биологичния ми баща, вторият е със следващия й съпруг - един много слаб актьор, изключително зъл и свиреп човек, който много ме унижаваше, който разговаряше с мен чрез нея, макар че аз седях до него и се ужасявах от мисълта, че ще се оженя за жена, която не ми е съзвучна, ще се разведа и евентуално моите деца ще са в същото това положение", сподели още критикът.

Въпреки това за утеха му останали 30-те книги, които е написал, те били неговите деца.

"Това, което ме крепи е духът и волята и ще пожелая на хората да говорят по-малко, да четат и да мислят повече и да работят най-много", каза професорът.

Иначе той беше видимо доволен от това, че получава поздравления и по четирите си мобилни телефона.

"Общо взето ми пожелават едно и също, като най-значителното пожелание беше на Тончо Русев, който ми каза, че имам най-голямата награда - да съм народен любимец. Чудя се как още се ядосвам на лоши хора и лоши явления", посочи Вучков.

"Много мои почитатели ме срещат и ме съветват да пазя здравето си на моите 80 години, като намаля горещината в моите телевизионни изяви. Тя обаче далече не ме притеснява", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гошо. Високомерен надут пуяк наказан от господ
15
1
 
0
 
! Отговори
ZABOBOL преди 8 години
Do 20-Da de-smqtai,smqtai!?
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За възрастта си човека говори дота енергично и точно. Нека някой ми посочи едно нещо което не вярно от това което е казал. Също така критиците му трябва да си дадат сметка че на неговата възразст, ако въобще я доживеят ще страдат от старческа деменция.
13
2
 
6
 
! Отговори
и преди 8 години
До ГенадиПървите 10 години от живота на професора са минали преди 1944 г-смятай малко!
12
3
 
1
 
! Отговори
иванова преди 8 години
г-н Вучков, бъдете здрав за много години!Прочетете последната си публикация в Уикенд-този флагман на българската журналястика/няма грешка в правописа/.Сравнете Вашата оценка за Зуека и Рачков и текста под снимката им.Изумявате ме с оценката за артистичните способности на Иво Сиромахов-Боже опази!
11
11
 
6
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Моля, не наричайте интелектуалец този болен човек.
10
16
 
10
 
! Отговори
Генади преди 8 години
Аз нещо не разбрахВучков е бил дете по времето на "хубавия соцализъм" и едва не умрял от гладА червените *** разправят, че при соцализъма нямало бедни и гладниНякой май лъже а?
9
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ни занимавате с този фосил? Толкова ли е "цъфнал и вързал" народът, толкова ли благоденства, че да му остава само да го разсмивате с подобни образи?
8
11
 
17
 
! Отговори
Журналист преди 8 години
Вучков не е професор, а само доктор на науката, се оказва от неговата биография. Може да е професор по глупостта, но не и професор по българска филология.
7
3
 
3
 
! Отговори
ZABOBOL преди 8 години
Izkopaemo-jelaq oshte 80 i,i,i ...vse taka samovluben,kato vsichki ot 44-89.A svetat vinagi e bil drug.
6
3
 
10
 
! Отговори
до анализатор" преди 8 години
Дън сяо пин беше горе долу на същите години,много умен,с правилни преценки....А сега "анализирай"къде е Китай.ЧРД г-н Вучков,не се променяй.
5
8
 
24
 
! Отговори
ЧРД преди 8 години
Да е жив и здрав и да е както досега "Право куме в очи".
4
13
 
17
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
явно днес е скучен ден без новини щом тоя журналята решиха да ни занимават с тоя и нещастното му детсвто на челна страница.
3
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакай бе ,Лилия Вучкова не ели твое дете?
2
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички ненормалници са с тежко детство. Професурата му няма нищо общо. Простака си остава *** !
1
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да е жив и здрав и все така жизнен !