Молби за лечение отлежавали с месеци при Александров

Фондът за лечение на деца плащал и горивото за личната кола на съпругата му
Обновена: 23 апр 2016 08:04 | 23 апр 2016 07:30, Анисия Иванова
73
Молби за лечение отлежавали с месеци при Александров
Снимка: архим Булфото

Молби за лечение на деца в чужбина, които са стояли с месеци незаведени на бюрото на директора на фонда Павел Александров, са открили от ГДБОП при акцията в сряда. Тогава бяха задържани Александров и останалите 7 служители на фонда по разследване за организирана престъпна група.

На бюрото на шефа са открити заявления за лечение на 13-годишно момиче и родено тази година момченце. И двете молби са били подадени на 20 януари.

Фондът за лечение на деца в чужбина е плащал и горивото на личен автомобил на съпругата на Александров.

Разследването ще обхване и ползването на външни експерти от фонда. Засега са намерени документи за две командировки на такива - на д-р Стоян Пеев до Париж и д-р Атанас Кацаров до САЩ. Пеев е експерт по детска урология, а Кацаров по ортопедия и травматология.

Още по темата

Според разследването на ГДБОП проблем било и липсата на декларации за конфликт на интереси с производители и доставчици на медицинско оборудване от петима външни експерти - проф. Елисавета Наумова, д-р Атанас Кацаров, проф. Ива Петкова, доц. Виолета Чернодринска и проф. Николай Габровски.

250 000 лв., плащани от фонда към турската болница “Аджъбадем”, се върнали към българския посредник “Гюрай Ходжев” ЕООД. Шефът на фирмата Гюрай Ходжев, който е представител на “Аджъбадем” у нас, също бе задържан. В петък неговият телефон бе изключен, въпреки че бе пуснат под гаранция срещу 15 хил. лв., пише "24 часа"

“Подписвам всички документи, които се изискват от фонда. Може да съм подписала декларация за конфликт на интереси, може и да не съм, трябва да проверя”, коментира доц. Чернодринска.

“Никой не ми е искал такава декларация - вече толкова години съм външен експерт. В чужбина съм. Като се върна, ще проверя във фонда за какво става въпрос”, коментира проф. Наумова пред вестника.

Проф. Габровски обясни, че е подписал пакета стандратни документи, които фондът дава.

Д-р Атанас Кацаров каза, че като член на борда на директорите на болницата, в която работи, е подал такава декларация. До САЩ е пътувал като придружаващ лекар на дете с вродена липса на кости, което е можело да бъде оперирано само от един-единствен специалист в целия свят.

Д-р Пеев обясни, че също е бил в командировка като придружаващ лекар на дете с тежка аномалия - на пикочния мехур, което засега не може да бъде лекувано у нас. Присъствал е и на операцията. Пътуването се е осъществило и по настояване на френския професор.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
56
 
! Отговори
Главен Редактор преди 8 години
Абе какво е това разследване? Хванаха го, пуснаха го и ся разследват. Разследване се води докато лицето е задържано и е задържано до тогава, докато не се съберат доказателства за да се осъди или оневини лицето извършило престъпление. Те го пуснаха за 5 бона и ся ровят,, търсят и все намират нещо около тоя и той си е още на свобода... що за разследване е това? Утре ще четем че е изчезнал... ще изчезне ами, като знае какво го чака. Аз да съм и аз ще изчезна. Нали взех парите, ще има да ме търсите.
13
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пилософ = агент ВайанНали щеше да има " лустрация"-Герб- антикомунисти= ха ха хаа
12
4
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Молбите отлежават докато децата си отидат от този свят. В нормална държава този още преди години трябваше да е в затвора. Българското правосъдие не намира доказателства защото не търси доказателства а пари под масата. В България, ако парите са достатъчни, доказателствата винаги се оказват недостатъчни.
11
14
 
70
 
! Отговори
Брег преди 8 години
Парите в пликове се оказаха ... медицински документи и всичко излиза ,че се прави заради слагане на свой човек Гербери ... и работата им герберска .....и глупостите им герберски ...
10
4
 
53
 
! Отговори
6 преди 8 години
До Анонимен Какви пликове с пари ви гонят бе. Някой поръчков джурналист напише някоя глупост и се почва. На брифинга на прокуратурата ви обясниха че пликове с пари няма. Питайте джурналистите къде са пликовете с пари.
9
1
 
76
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
С всяка статия "доказателствата по информация от прокуратурата" и цифрите за "неправомерно изразходвани" средства намаляват с всеки изминал ден.Обученията се оказаха командировки за придружаващи лекари, а разходът общо е по нисък от едномесечния разход за един евродепутат.Парите за превозвача, се оказаха платени от Аджъбадем, а не от фонда.В същото време за директор на фонда се назначава човек, чиито синове са откраднали от държавата чрез източване на ДДС повече пари, отколкото е бюджета на фонда за съществуването му!
8
0
 
70
 
! Отговори
Неа преди 8 години
"Шефът на фирмата Гюрай Ходжев, който е представител на Аджъбадем у нас, също бе задържан." Е вчера беше обявено че е купил Токуда и Сити клиник ????!!!!
7
4
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали имаше пликове с пари, СРС-та..., кво стана? Сега дали си зареждал колата на аванта и кой пътувал в чужбина, сигурно по работа. Поръчката е изпълнена ,шефа е сменен , но от тия кьорфишеци присъди едва ли ще има. А и няма ли Тиквата да обясни защо са го върнали тоя на поста, като е толкоз корумпиран уж? Нали "лошия" Орешарски го беше уволнил?
6
2
 
44
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Всички под ръчичка и на изборите отивайте да легитимирате властта , защото без да искате на последните избори забихте един шамар на политическия елит, а пък на другаря милионер шут Сидеров му забиха един юмрук , за да отвлече вниманието и да спаси Борисов и ГЕРБ от позорние мижави проценти!!! А Вас кой ще спаси???Никой друг освен самите Вие сами да се спасите!!!Агент Стам Фредериксън!ЦРУ!!!
5
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от чист интерес само питам, мислите ли, че трябва да бъде върнато смъртното наказание? ей така, просто като дисцплинарна мярка? защото хората продължават да се размножават като за последно, а очевидно няма сила, която да може да спре всеки *** да се добере до отговорна позиция в държавата, и като резултат тези случаи няма как да не зачестеят.
4
1
 
56
 
! Отговори
Бакъря преди 8 години
Много *** има в бедната ни и окрадена държавица и поради тези причини вече сме на дъното.Като няма закони, не ни остава нищо друго, освен да се надяваме, че Господ ще накаже Хайдуккостовите четници и дружини,батисали със замах Бълхерия-ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО!
3
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
другарите едно време имаха специални магазини, недостъпни за простолюдието. С какво са се снабдявали там и какво са плащали, никой не можеше да знае. Сега май нямат точно такива екстри, но явно са обърнали в екстри всички ниши, които са заели. Масларова, Топлото, тоя и екип, че кой ли не още! Вадят ги един по-един, но нямат край! Кълбета *** в запуснат организъм!
2
3
 
76
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
В страната на Баце това не е корупция а усвояване!
1
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обвинен не означава виновен.У нас обаче е съвсем другоВодят се някакви медийни войни.Като цяло едни кьорфишеци за милиони.Обаче турските фирми мощно ни превземат