Сметка за ток като бърз заем: От 27 лева набъбва на 900

Сметките на Делчо Кирев са по-дълги дори и от гимнастическа лента
30 апр 2016 13:31,
38
Сметка за ток като бърз заем: От 27 лева набъбва на 900
Снимка: bTV

Какво е общото между художествената гимнастика и сметката за ток? Отговорът: дължината. Само че в някои случаи сметката за ток е една идея по-дълга от лентата на гимнастичка. Или директно двойна.

Сметката за ток на Делчо Кирев от Хасково е точно такава. От 27 лева сметка за една година той е натрупал задължения за над 900 лева към дружеството, съобщавa bTV.

Сметките са за 2 хиляди лева. Задължението е за месеци и е платено накуп през февруари миналата година. С това обаче проблемите на Делчо не свършват.

Още по темата

Той получил писмо, че от ЕВН го съдят за тази сума, той им написал възражение, че е платил, те се съгласяват и прекратяват делото.

Целият проблем обаче идва от това, че изпълнителното производство или производство за издаване на изпълнителен лист започва на 23 февруари, а Делчо е заплатил дължимата сметка на 27 февруари, обяснява юристът Тодор Ташев.

Веднъж заведено, делото струва пари. Затова въпреки че си е получил задължението, доставчикът на ток тръгва да си търси разходите по производството - държавната такса от 27 лева и 10 стотинки заедно с хонорара на адвоката - 300 лева.

Впоследствие Делчо разбира, че има начислен още един адвокатски хонорар, който е над 300 лева. Докато стигне пък до съдия изпълнител, сумата подминава 900.

"Не може 27 лева да станат 930 за една година, няма логика”, категоричен е Делчо.

От енергото заявиха, че сумата от близо 930 лева са съдебни разноски, към чийто размер те нямали отношение.

"Това е по-лошо от бързите кредити - там вземаш 30, връщаш 300, тук не вземаш 27, а трябва да върнеш 930. За мен е пладнешки обир”, подчертава Делчо.

Той е решен да търси правата си в съда, за което ще плати още съдебни разноски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Rogers преди 5 години
Имате ли нужда от заем? ако да, кандидатствайте сега с вашите данни 1.Пълен име: 2.Sex: 3.Age: 4.Phone: 5.Fax: 6.Country: 7.Наем необходим: 8.Продължителност: свържете се с нас на адрес: ( rogerskenservices***gmail ) с молбата си. Очакваме с нетърпение бърз отговор.Sunrise Financial Services
37
0
 
0
 
! Отговори
MORRISON FINANCE COM преди 7 години
Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, заем автомобил, студентски кредит, консолидиране на дълг кредити, необезпечени кредити, рисковкапитал и др .. Или са ви отказва заем от банка или финансова институция за една или повече причини.Вие в точното място за вашите решения за заем! Аз съм частен кредитор, давам заеми на фирми и физически лица при ниска и достъпна лихвен процент от 2%. Интерес. Моля, свържете се с нас чрез имейлmorrisonfinancecompany***consultant
36
0
 
0
 
! Отговори
Luckson преди 7 години
Имате ли нужда от финансиране?Имате ли нужда от бизнес или личен заем?За повече информация се свържете с Email: (chosengenerationloans***fastservice. comchosengerationloans.webs. com/
35
0
 
0
 
! Отговори
Luckson преди 7 години
Имате ли нужда от финансиране?Имате ли нужда от бизнес или личен заем?За повече информация се свържете с Email: (chosengenerationloans***fastservicechosengerationloans.webs/
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възможно ли е един инвеститор търси финансиране или в търсене на по-законен заем? Уморен от Искан заеми и ипотеки? имамви е отхвърлена от вашите банки? Ако сте уморени от срещата на неподходящите хора,плащат авансови такси, без награда? Имате ли нужда от заем, за даизчисти дълговете си / сметки и стартиране на бизнес? Тогава сифинансова травма е приключила. Ние предлагат кредити в различни валутис много нисък лихвен процент от 2% годишно. Ние сме сертифицирани и довериедостоен. ние
33
0
 
0
 
! Отговори
стефанов преди 7 години
То така беше и с топлофикция софия която с адвокатските хонорари си плащаше задълженията за газ
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябваше да стана адвокат на времето. Сега щях да съм милионер. Ама и сам съм си виновен - инженер, та инженер. Те ти инженер сега - бачкай цял месец за 1 400 лв заплата, при това бруто.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВИЖТЕ ЕНЕРГОПРО КАКВО ПРАВИ ИСТИНСКИ ПРЕСТЪПНИЦИ С ПРАВА ЗА ТОВА! ПОСТОЯННО СРЕЩАМ ХОРА НА СЪЩОТО МНЕНИЕ И ИЗУМЕНИ ОТ БЕЗУМНИТЕ СМЕТКИ! ПОСЛЕ СЕ ЧУДИМ ЗАЩО НАРОДА НИ НАПУСКА ТОВА "ГЕНОЦИДНО ОБСЛУЖВАНЕ" В БЪЛГАРИЯ НЕ САМО ОТ ДОСТАВЧИЦИТЕ НА ЕЛ.ЕНЕРГИЯ КОЙ ЛУД ЩЕ ЖИВЕЕ НА ТАКОВА МЯСТО! НАВЪН СМЕТКИТЕ СА МНОГО ПОНИСКИ И В ДЪРЖАВИТЕ С НАЙВИСОКИ ЦЕНИ, НЯМА И РЕКЕТ НАВСЯКЪДЕ, ИМА И ПРАВОСЪДИЕ ЗА ТАКИВА! КАТО НИ ИЗГОНИТЕ ВСИЧКИТЕ, КОЙ ЩЕ ВИ ПРАВИ ГОЛЕМИТЕ И ПРЕСТЪПНИ ПАРИ, БОЛНИ ЧОВЕЦИ?!...
30
1
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До 31: Набъбнали са сметките на ЕВН - това, че начисляват 300 лева за хонорар на адвокат съвсем не значи, че наистина му дават толкова. Докога с това обирджийство?
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ ЕВН си правят сметките както им е кеф. Преди година майка ми, като почти всички пенсионери, си плащаше сметките, докато случайно не видях колко са големи. При условие, че готви на газ, тогава и фурна нямаше, за телевизор, хладилник, фризер, електрическа кана за вода и крушки, плащаше по около 160 лв ток за месеците април, май и юни. После се раззвънях и сметките паднаха, без да сме сменяли електромера.
28
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не сметката за ток е набъбнала, а адвокатските хонорари. Те нямат нищо общо със сметкатаза ток, която си е 27лв. Бъдете по-коректни.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така както сте написали ЗАГЛАВИЕТО излиза, че ЕВН прибира тези 900 лв, което не е вярно.От статията става ясно, че са просто АДВОКАТСКИ ХОНОРАРИ.Но нали материалът трябва периодично да се насъсква срещу някой за да не съсредоточи гнева си върху Правителството, което е виновно за бедността и мизерията, в която живеят 85% от българите.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдиите са в комбина с адвокатите бандити и като осъдят някой после си разделят апартамента му като плячка.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сметка е едно а заплата на адвокат съвсем друго. Адвокат не е задължително да се наема и по тая логика утре ще направят далавера за 30 бона за сметка за 30 лева.
24
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Един е извода: Плащаш навреме и нямаш проблеми. Нямате си на идея колко са сложни финансите на едно такова дружество, парични потоци, ликвидност и т.н. Като станат много тези които не плащат, примерно 50 000 сметки са в просрочие с 27лв. и отиваме над милион, е с какви буфери/мъртви пари/ да разполага дружеството щото чичо Манчо се мота??? Ама ако спре тока веднага се бучи че спрял, трябва бързо да се пусне, но като топката е при потребителя и трябва да е коректен и да плати навреме не е спешно.
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заплатата на адвокат се плаща от който го е наел, а съдиите са престъпници и присъждат бедния да плаща.
22
0
 
12
 
! Отговори
цък преди 7 години
"... за кокошка - няма прошка,за милиони - няма закони!"Държавен рекет, фирмен рекет, акционерен рекет, мутренски рекет и т.н,. и т.н.... , след като, ограбиха и разпродадоха всичко що можеше да се ограби, се захванаха и с населението на държавата.Абе, откъде и как Мутрата "спести" Четири Милиарда $$$ в офшорки???Да не би и той да е "спестявал" от закуски???Щото, като го гледам не му личи да е бил на "диета"!
21
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ГЕРБ sа корумпирани и не правят никаква съдебна реформа и играят със съда, юристи и Чез да обират народа. Досега можеше да сменят и съдят всички корумпирани съдии а адвокатите в Белене.
20
7
 
6
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
*** народ, опростен 45г от другарете с ИК под 50. Имаш задължение 27лв, имаш и срок, не го плащаш в срок отиваш на съд, няма безплатен обяд. В съда си има такси и хонорари на адвокати учили 5г. и платили сума пари за образование, затова и хонорара им е висок, та като не си платил навреме плащаш на системата многократно повече за да се научиш че така не може. Сега пишете минуси щото сте шафъорчета и шлосерчета и сте свикналЕ на друга система, ама тя се провали щото с прости хора работа не става
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото на това му се казва узаконена от държавата корупция!!! Не може една стандартна юридическа манипулация да струва майка си и баща си! Да не говорим, че най законно си плащаме и "загубите" от неплатените сметки за ток на маслинените, кражбите и врътките със "зелената, кафявата и пембената" електроенергия!