След Слави в Лондон: Мила Родино, ти си земен рай!

Стотици българи огласиха метрото с родния химн
Обновена: 24 май 2016 10:30 | 24 май 2016 10:27,
547
След Слави в Лондон: Мила Родино, ти си земен рай!
Снимка: Facebook

След концерта на Слави Трифонов и "Ку-ку бенд" в Лондон, който събра впечатляващите 12 500 българи, метрото в британската столица се превърна в сцена на родния патриотизъм.

В мрежата бе разпространено видео от подземната железница, в която стотици наши сънародници пеят националния химн, прибирайки се към домовете си.

Кадрите породиха противоречиви мнения, като едни нарекоха българите в чужбина "чуждопоклонници", а други се умилиха от национализма им.

"Знам, че концертите на "Ку-ку бенд" зареждат с много емоция и патриотизъм, но искам да се обърна към тези българи в Лондон, които така емоционално пеят химна... не е достатъчно да пееш химна и да се просълзяваш, когато чуеш българска народна песен. Вместо да пеете и да плачете на концерти, елате си тук и работете за държавата си, плащайте данъците си тук, отглеждайте децата си тук, харчете парите си тук. Това е патриотизъм, а не порив на такъв след концерт на Слави. Извинявам се, нищо лично!", написа под видеото Румяна Гетова.

"Браво ЛОНДОН!! Да, мила ни е Родината! А тоя дето се пени, че не сте българи, хич не му обръщайте внимание. Проблемът си е негов... ма и кой ли го пита?", опонира Цветомир Рангелов.

"Мила родино, ама си седите там смешници, чуждопоклонници!", написа и Любомир Нинков.

Васи Стефанова пък му отвърна: "Даже не намирам думи. Пиша и трия изречения вече няколко минути. И какво като сме тук? На нас не ни е мила родината ли? Ние нямаме право да милеем за нея ли? Това, че сме избрали този път, е наш личен избор. Къде живееш и дали си обичаш българското нямат връзка за мен. Аз бях на концерта и емоцията беше уникална - толкова много българи на едно място! Ако не бяхме пели химна, пак щяхме да сме черни - ни така, ни иначе. Струва ми се адски неуместно на такова събитие да те обвиняват за анти-патриот!" 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


547
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако имате приятели англичани, питайте ги биха ли отишли на концерт и платили по 50 паунда, за да гледат някой , претендиращ да е "певец ", който oбаче НЕ МОЖЕ да пее! Защото Слави Трифонов НЕ МОЖЕ ДА ПЕЕ!!Но все пак пя в зала Уембли....
394
0
 
1
 
! Отговори
Omg! преди 7 години
Аз лично не бих обвнила нито един българин отишъл да работи в нормалните страни като UK и др. Напротив - поздравявам ги за смелостта, защото Няма значение какво работят -България е отчайващо място за живот и няма бъдеще за повечето интелигентни хора. НО!Да живееш в центъра на световната култура и кое от кое по-изкушаващи събития и прояви и.... отново да бленуваш за простотията и псевдопатрипичния гювеч на. Сл. Трифонов, си е като да влезеш в Хародс и да търсиш бълг.цървyли или сслам Народен
393
0
 
1
 
! Отговори
Cultur mini star преди 7 години
Bravo na angliskite bulgari!:-) hubavo peiat! :-)Ami frenskite, belgiiskite, ispanskite, italianskite, austriiskite, shvedskite, holandskite, turskite, germanskite bulgari kak sa?! Peiat li?:-)
392
0
 
2
 
! Отговори
ан преди 7 години
никой от тях не е заминал по желание а от нужда и сега си представете че 2 млн се върнат в бг какво ще станепитам упрекващите къде ще ги настаните на работа,а и как ще стане така ,че завършил бургаско право ще командва умните и талантливи,които търсят развитиебягайте деца ,въпреки ,че не е лесно и на запад,но спазват някакъв що годе ред,а пък и не раждат деца така че нямат избор ще ви харесат
391
2
 
3
 
! Отговори
хгхфхгфссс преди 7 години
Трябва да се борим заедно в България за нас и България.А те слабите българи избягаха тук ще дойдат други и ще ви заместят Араби и ще ни затрият.
390
3
 
4
 
! Отговори
бг преди 7 години
Вият , като чакали ще изплашат англичаните.Патриотизма на слабите кенефо миячи.
389
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз бях там,аз пях с цяло гърло и се забавлявах !!! Само дребни душици могат да видят проблем от това и да плюят по нас !!! Тънете в злобата си,а нас оставете........България е в сърцето ми и никой няма право да ме съди !!!
388
1
 
1
 
! Отговори
рънте преди 7 години
Все още има шанс.Слави президент-едните ще се върнат ,другите ще избягат.Естествен подбор.
387
1
 
7
 
! Отговори
Селянин преди 7 години
На Слави Ви има,а на 3 март колко от вас бяха пред българското посолство в Лондон?Ще Ви кажа, защото аз бях там! Едва 20-ина човека.Вие сте...... сещате се "патриоти"
386
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Да живеят, работят и плащат тук." Забрави да добавиш: "и да гласуват за същите мошеници", умнико.
385
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е какво да седят ли тук и всеки да се мъчи като *** в тази държава... Да България е велика и никой не трябва да ги съди че са в чужбина! България е прекрасна държава но ако бяха наред и читави хората тук можеше да е още по-прекрасна, но докато има *** дето да ни мачкат и крадат и си пълнят гушите всеки ще бяга.. не го приемайте твърде навътре но дори и аз няма да избера детето ми да расте в тази каша. България затъва всеки ден и за това е виновен всеки един от вас дори и аз докато ммълчим
384
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много е лесно да си българин и" патриот",седнал в къщи на диванчето.Близките ти са някъде наблизо.Приятелите -също.А ти да се наслаждаваш на ниска си заплата и да мърмориш.Ей така,за всичко.И да завиждаш на тези ,които са се измъкнали от мизерията и правят нещо за себе си и близките си.Независимо ,че те не са до тях и мъката понякога те съсипва. Обаче нямаш време за мрънкане,защото трябва да работиш.Понякога българите в чужбина са много по -големи патриоти от тия в България .
383
8
 
8
 
! Отговори
Девил преди 7 години
Има нещо объркано в заглавието - трябва да е "Мила родино, ти си земен Ад, твойта гнус и гадост нямат край."!
382
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До AyarmoИзвини ме,ако е така...дай боже повече такива хора,лек ден
381
2
 
10
 
! Отговори
Ayarmo преди 7 години
До Анонимен 469 Не можеш да ми бъдеш приятел - българинът е потенциален враг в чужбина, т.е. заслужаващ избягване. Никога няма да те подкрепи или да ти помогне, поне не ми се е случвало за последните 30 год. Не се радвам на "европейските ценности", а съумявам да налагам моите такива; не ходя на гей паради; каквото припечеля го наливам в Родината; в държавата, в която съм няма гмо, а децата ми са си в България! Ха сега де?
380
8
 
12
 
! Отговори
Азармо преди 7 години
До Анонимен никога не ми се е налагало ни в любимата, ни другаде! Не изключвай вероятността и далеч по-интелигентни българи от теб да се реализират в чужбина и не ми обяснявай, че било грешка да наливам всичко припечелено обратно. Според мен, точно псевдо патриотите останаха в България, озлобени , неспособни наистина да се борят и да се доказват.
379
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те хората отдавна са го казали: "Девойката излезе от селото, но селото от нея не!".Големия патриотизъм, само са нарушили спкойствието на останалите пътници и още повече са очернили имиджа на българите в чужбина.
378
5
 
12
 
! Отговори
Азармо преди 7 години
До ссНяма да се върна, защото ми харесва да се налагам като българин в чужбина и да не пропускам да им го натякна! Нещо против? А ТИ какво направи, за да прославиш Родината си навън? Да си усетил някога, как те гледат западнярите със завист? *** смотан, заври се някъде с измисления ти "патриотизъм", да не се наложи да ти обяснявам какво е национализъм!
377
3
 
9
 
! Отговори
Азармо до До Ко?..Не преди 7 години
Никой не очаква благодарност или каквото и да е: очакването е майка на разочарованието, жалък! Не си позволявай да съдиш, ще бъдеш наказан! Всеки сам решава къде и защо да живее. Вие, уж "патриотите" в България дори нямате представа как ние, извън България представяме Родината си и с какво око ни гледат чужденците!
376
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искат хората просто да учат, да работят, да изобретяват, да живеят нормално!А не да слугуват за трохи в Мутренска България. А не като тия дето уж горди, пък с наведени до палците главички едва кретат и си продават душите за радост на комунистите и ченгетата ми.Само най-верните и наведените, като Великия Слави стигат до мръвката , колкото и некадърни да са!