Затвориха предприятие - правело сирене менте

БАБХ откри немлечни мазнини във взетите проби
31 май 2016 21:00,
33
Затвориха предприятие - правело сирене менте
Снимка: архив Булфото

Агенцията за безопасност на храните спира дейността на млекопреработвателно предприятие заради системни нарушения и измама на потребителите. Това съобщи директорът на Агенцията Дамян Илиев.

В три от трите проби продуктите на производителя-нарушител са показали наличие на немлечни мазнини в сирене, съобщи БНР. Това означава, че имитиращ продукт се представя за сирене. Засега обаче потребителите нямат право да знаем кой е нарушителят.

Още по темата
"В момента юристите обсъждат това, защото има един казус, който не ми позволява да ви кажа имената на фирмите", каза Илиев.

Въпреки това инспекторите продължават да изследват по пет проби на ден от различни точки в страната. Шефът на Агенцията за безопасност на храните съобщи, че пробите се взимат само от търговската мрежа, за да се избегне възможността производителят да определи материала за пробата.

Илиев призна, че се използват всякакви трикове за печалба. Един от тях бил по-кратък кратък срок зреене на сиренето.

“Тука вече говорим за измама. Той го продава с повече вода за повече пари, това е цялата работа", каза шефът на БАБХ.

За груби нарушения в новия закон глобата е пет хиляди лева. Докато той влезе в сила, измамникът губи само хиляда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и защо не съобщавате фирмата или наименованието на сиренето? оставяте им време да си го продадат,а нас кучета ни яли?
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей, кораво племе сме и това е ! Едно време Тошо ни пръскаше с ДДТ и разни други отрови със самолети - не измряхме ! Дойдоха после партийците му /демократи/ и ни оставиха гладни голи и боси и вече близо 30 г. ни печат на шиш - пак не чезнем !? С изкуствена храна ни тровят - не мрем ! Радиации ни пускаха - нищо ! Изобщо .... експеримента продължава ! Само малко мръднахме в главите, полудяхме, ама карай ! Щото то и тия дето ни тровят щом живеят сред луди .... и те полудяват !
22
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не разбрахте ли че в България законите така са направени че да защитават мутрите защото съдии прокурори политици знаят че в тях са парите и рано или късно идва времето да им снасят
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно за какви закони говоримПрикриват мошенниците
20
2
 
5
 
! Отговори
ДДТ преди 7 години
Да не е ,,Бор Чвор'' или ,,Елена'',защото те са ми любимите.Докато не разбера за кой млеко производител става въпрос,никакъв БОР ЧВОР и никаква ЕЛЕНА.
19
2
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Е само едно ли?Ц,ц, скромно,предизборно някак си..
18
4
 
2
 
! Отговори
Тоя па .."някой преди 7 години
ТИ НЕ БАЧКАЙ -------------И ЧАКАЙ НЕКОЙ ДА ДОИДЕ ДА ТЕ ХРАНИ С ИСТИНСКИ ЛУКАНКИ И .....ОВЧЕ СИРЕНЕ ЗА ИЗНОС.......!!!!!ЩО ,НЕ.....???!!!!МОЖЕ ПА ...ТАТО ДА СЕ ВЪРНЕ ОТ АМЕРИКА ,БЕ...ХА,ХА,ХААААААААААААААААА , ДЕ.......???!!!!!!
17
4
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 7 години
КОЙ ДА КАЖЕ , БЕ ***...??!НАЛИ ИМА "РАЗСЛЕДВАЩА ЖУРНАЛИСТИКА".....ха,ха,хааааааааааааааааДА .."ПИТА БЕНОВСКА "---------НАЛИ ЗА ТОВА И ПЛАЩАТ !!!????????????????АЗ ---НЕМА ДА ПИТАМ ......!!!!ЩО ДА МЕ СЪДЯТ----КАТО НЕ МИ ПЛАЩАТ , ЗА ТАЯ РАБОТА.....ХА,ХА,ХАХАААА..... ??!!!
16
2
 
23
 
! Отговори
някой преди 7 години
На това му се казва редуциране на населението под "вещото" ръководство на управляващите, които и да се те вече повече от 25 години.На умишленото укриване на нарушителите, най-вече на масовото производство на хранителни продукти, увреждащи здравето на хората, как му се казва, господа управляващи?Защото тези нарушения са вследствие или на вашата некадърност или вашето умишлено бездействие или и на двете.
15
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази таинственост и неразкриване на фирмите, които продават фалшиви продукти и стоки, особенно тези които увреждат здравето е много характерно за БГ. На запад това е първото нещо което се казва - името на фирмата и мизерията, която прави.Обаче тия тука се правят на ощипани моми и мълчат като бити пед*р*си. А най-интересното е, че се оправдават със закона. Закон който само тука го има, а в останалите европейски страни - не. Ама това в БГ умишлено се прави - кучетата си лаят, а кервана си върви
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Satvorihago sashtoto e na. Saguba.Ne che tiya sa si svurshili rabotata.
13
7
 
10
 
! Отговори
Глупости.... преди 7 години
АМИ --ПРАВИ СА ОТ БАБХ!!!!!ЗАТВОРИЛИ СА ГИ... ГЛОБИЛИ СА ГИ -----КАКВО ПОВЕЧЕ!!!???????????КОЙТО ИСКА ......ДА ХОДИ , ДА ТЪРСИ И..... СЪДИ ШЕФА НА МАНДРАТА!!!НА ВАС....СТИСКА ЛИ ВИ..??!!!
12
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига бе, даже и след като са го затворили ли няма да ни кажете името на предприятието? Потресаващи сте.
11
6
 
9
 
! Отговори
ТОВА СА ГЛУПОСТИ! преди 7 години
БАБХ -----НИКОГО НЯМА ДА СПАСИ ОТ ПРОДУКТИ "МЕНТЕ"!!!ЕДИНСТВЕНО МОГАТ ДА СЕ СПАСЯТ САМИТЕ БЪЛГАРИ ----КАТО СЕ ХВАНАТ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ "ЕВТИНИ СУРОВИНИ" , И ТО .....В ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА!!КОГАТО ИМАШ ИЗЛИШЪК НА СУРОВИНИ -----ЦЕНАТА ПАДА !!!ТОГАВА----- И ГОТОВИЯ ПРОДУКТ ---ЩЕ ТИ Е "ИСТИНСКИ И ЕВТИН"...!ТОВА Е ИСТИНАТА !!!НЕ РАЗЧИТАЙТЕ НА БАБХ---ДА ВИ НАХРАНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10
2
 
37
 
! Отговори
gtf преди 7 години
значи, заради *** закон бабх не може да ни спаси от продукт увреждащ нашето здраве и произведен от измамници - това се казва съучастие в престъпление. Моля, прокуратурата да се самосезира !
9
2
 
23
 
! Отговори
Извара преди 7 години
Що не кажат коя марка *** са хванали
8
4
 
17
 
! Отговори
ПРОСТО СХЕМА ХА,ХА, преди 7 години
НЕМА МАНДРА --СЪС НОРМАЛНО СИРЕНЕ......ЗАЩОТО НЯМА МЛЯКО В БЪЛГАРИЯ!ЕДНО--ЧЕ НЯМА ЖИВОТНИ ...И ВТОРО ---НИКОЙ НЕ ГЛЕДА ТАКИВА , ЗАЩОТО САМО С МЛЯКОТО, /като суровина/... Е НА ЗАГУБА!!!ЗА ДА СИ НА ПЕЧАЛБА---ТРЯБВА ДА ПРОДАВАШ "ГОТОВ ПРОДУКТ"----СИРЕНЕ ,КАШКАВАЛ , ИЗВАРА , МАСЛО ...И.Т.Н...!!!!А , ЗА ТОВА , СЕ ИСКА ТЕХНОЛОГИЯ , РЪЦЕ И ...АКЪЛ!!!!
7
4
 
32
 
! Отговори
родпчанин преди 7 години
и млекото не е млеко. аз моето млеко си го ям с вилица. И саламите не им са от месо.Затова е болен народа .Вредната храна нанася повече вреди на здравето от тютюнопушенето.
6
3
 
23
 
! Отговори
рара преди 7 години
Това предприятие толкова ли е секретно,че несе знае кое е.Или собственика е някой за когото нетрябва да се и т.н.т ......... да си го тълкува всеки.
5
3
 
49
 
! Отговори
bzzzz преди 7 години
Докато не започнете да им пишете имената, всичко е без смисъл.

Спонсорирани публикации