Би Би Си: България e привлекателна за бежанците

Трафикант изкарал 200 хиляди евро за три месеца
Обновена: 3 юни 2016 21:39 | 3 юни 2016 21:21, Елка Василева
19
Би Би Си: България e привлекателна за бежанците
Снимка: архив, Reuters

България става все по-притегателна за бежанците, опитващи се да достигнат Западна Европа, след затварянето на т.нар. "Балкански маршрут". Това отбелязва Би Би Си в репортаж от София и Видин, пише на сайта си БНР.

Трафикантите на хора в България са много добре организирани и успяват да прехвърлят мигранти през границите на страната въпреки засилените мерки за сигурност, отбелязва Би Би Си.

В центъра на София, в района на Лъвов мост, бежанците се събират, за да влязат в контакт с шофьор, който може да ги прекара до Сърбия.

"Преди границата изскочихме от колата и вървяхме в гората близо шест часа. После влязохме в Сърбия, но полицията там ни хвана и ни върна в България", споделя бежанец.

Екипът се свързва с местен трафикант, който твърди, че в България действат поне седем банди за нелегален превоз на хора, а той е изкарал близо 200 хиляди евро за три месеца.

Българските власти също признават, че влизането в страната е по-трудно от излизането.

"Би било много трудно да намалим още повече броя на хората, защото през последните години организираната престъпност е създала сериозни мрежи. Границите ни са дълги, има много гори и трудно се охраняват, така че бежанците имат много възможности за преминаване", заяви заместник вътрешният министър Филип Гунев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Българиябежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
Истината преди 7 години
ВВС отдавна се е доказала като ултра манипулативна медия,служеща не на истината,ана британските(и западните)интереси.Разчитат кандидат-бежанците да видят репортажа,да си кажат,че на първо време и това е решение,да преминат и останат у нас,като таканамалят натиска върху западните страни.Кандидат-бежанци,не идвайте в БГ,тука бият,връзват съсю'свински опашки",обират випарите и ви зарязват сам сами в гората,а там е Динко-войвода на лов!Хващайте пътя за ВБр,големи социални фондове,уреден живот!
11
0
 
2
 
! Отговори
Запознат до 12 преди 7 години
Не България, а централата AES, сключила неизгоден за България договор с НЕК.
10
0
 
5
 
! Отговори
Gazovo parno ui преди 7 години
Bulgaria pravi kriminalen iznos na elektroenergia za Turkiye. Tova krade ot djoba na bg narod. Sha vi goni zmei.:-)
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бибито може да пише добри и лоши статии и си ползват авторитета да дирижират събитията, както им изнася. Но пакитата и тях ще претопят, вече са ги почнали, днес кмет утре премиер. Жална им майка...
8
1
 
12
 
! Отговори
бежанец с нагон преди 7 години
BBC си е медия на кукумицини не им обръщяйте внимание!В БГ бият и ...и други неща правят, не е хубаво и това със свинските опашки!
7
3
 
8
 
! Отговори
ДО 10 преди 7 години
Човече имаш Проблем , лекувай се .Като баща ти го казвам - клетви не се изричат защото се връщат с по-голяма сила към теб и децата ти .И за тези с двете вдигнати ръчички също да си помислят за подкрепата .
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Запяха друга песен- нарочно започват да пишат такива статии, з ада накарат черната жмел да остане тук, а да не ходи та. След като видяха , че ни направиха услуга с негативната реклама, решиха да пишат, че сме раят, само и само да останата обитателите на Долната земя тук. Вън оттук на черната жмел...
5
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заглавието прилича на рекламна брошура за Вип туристи. Да привлекателна е и главен тур оператор е Динко от Ямбол.
4
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Би Би Си: България e привлекателна за бежанците"България е само спирка по пътя им към Великобритания.
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не колкото UK!
2
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде, стига измислици, ВВС! Кой е луд да споделя доходите си от нелегален бизнес! Вие наистина си въобразявате, че българските трафиканти скачат по клоните на дърветата - грешка, Уотсън - те са високо интелигентни, перфектно организирани и свръхдискретни! Ако искате да насочите евровниманието към България, за да скриете своите бакии, ще трябва да положите повече усилия.
1
1
 
48
 
! Отговори
11 преди 7 години
Сорос, Сорос... цяла вечност в преизподнята за теб и останалите евреи, довели белия човек до ръба!