"София прайд" и антигей шествие в столицата

Събитията преминаха спокойно, но при засилена полицейска охрана
Обновена: 18 юни 2016 20:55 | 18 юни 2016 20:53, Елка Василева
183

Снимка: БТА

 

В столицата днес следобед се проведоха „София прайд“ и антигей шествие под надслов „Да запазим децата от разврата“ .

Полицията въведе специални мерки, за да не допусне инциденти.

Деветият пореден „София прайд“ премина съвсем спокойно, предаде bTV. Освен засилено полицейско присъствие организаторите прибавиха допълнителна охрана.

Парадът имаше и подкрепа от рекорден брой организации, 17 дипломатически мисии, както и български политици. Събитието започна с едноминутно мълчание в памет на жертвите на стрелбата в Орландо.

Събирането в Княжевската градина беше насрочено за 17 ч., но самото шествие тръгна доста по-късно – малко преди 19 ч., вероятно, за да бъде избегната среща с антигей шествието.

Участници в парада споделиха, че отношението към гей общността бавно се променя, главно сред младите, които търсят по-голяма степен на граждански свободи и свобода на изразяване.

Контрашествието също протече спокойно и завърши малко след 19 ч. пред Паметника на незнайния воин. На него се събраха около 250 души, които тръгнаха от пилоните на НДК и преминаха по бул. „Витоша“.

Участниците в него казаха, че са против „демонстрацията на содомията, попълзновенията срещу децата, срещу българското семейство, срещу нашите ценности, срещу нашата култура, морал и религия“.

Други казаха, че не са против гей общността, а против пропагандата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Sega e moderno da si...pdrazzz, Loshoto e ,che vsichko tovae posred bial den, triabva da bade sled 22:00.. I minimum 18god ! Nali vse govorim..za moral I tn..ili kakto vsi4ko ostanalo v EU...pdrazzzKA rabota
81
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
I DVATA PARADA SA S PARI NA PUTY!!!!!
80
3
 
35
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 7 години
GEy korupcia ima li po4va u nas
79
12
 
37
 
! Отговори
Асексуален преди 7 години
До Анонимен"Парад на хетеросексуалността що няма бе? И ние нормалните искаме да покрещим и вдигнем врява из центъра поне един път годишно" Защото никой не дискриминира хетеросексуалните, може би? Тоя парад не е за да си покажат гейовете шарената перушина и голите срамотии (или достойнства). Той е за да се възпротиви срещу плиткоумието, простотията и сколнността на човека да налага със сила убежденията си. Когато народът се излекува от тези неща, тогава гей парадите ще спрат.
78
1
 
34
 
! Отговори
:) преди 7 години
До ЛьохманДа, прав си, има :) - "Поздравете се един други с целование любовно." Първо съборно послание на свети апостол Петра, глава 5, стих 15Защо вярващите не се целуват любовно при среща или раздяла? Лицемери... :)
77
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поинтересувайте се какво се случи на извратеняците преди 4 години в Белград и дали полицията успя да ги опази и дали след това са си помислили открито да дразнят нормалните хора.Но тук е друго - тук командва Шо$шош и Козяк чрез машите си Плевела и Тиквата.
76
5
 
45
 
! Отговори
Нашенец преди 7 години
Явно здравеопазването наистина ни е много зле.Щом едни болни хора вместо да се лекуват са тръгнали по пътищата да заразяват и други. Ваксина иска докато не е станало епидемия.
75
3
 
58
 
! Отговори
... преди 7 години
Тези простотии се финансират от еврейско-хамериканското посолство. Всичко пошло идва от там. Няма морал, няма етика, краварска работа. Кметицата трябва да си подаде оставката, защото разрешава простотии в града. Може ли да си направя парад, на който публично без санкции да покажа какво правят влюбени момче и момиче и ка се правят здрави деца, а не болни ***. Утре и лудите ще поискат свой парад, след тях и содомистите, после сатанистите, а за националистите е забранено!
74
17
 
39
 
! Отговори
зле преди 7 години
Добре, гей парад има всяка година и всеки път пишете точно едни и същи коментари. Ненужно и изтъркано е вече, като коментарите колко е горещо всяко лято.
73
5
 
47
 
! Отговори
касандра преди 7 години
Интересно! защо? само в София има такива паради. Останалата част на България трябва да са нормални хора, или се срамуват от този си недъг и не искат да го показват.А печенегите са евроатлантици и се гордеят с това и го показват.
72
4
 
47
 
! Отговори
чичо преди 7 години
Ако родителите на тези от гейпарада бяха като тях, то тях нямаше да ги има. Крайно време е господ да си прибере вересиите, и създаде нови Адам и ***.
71
6
 
34
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
И мога да си представя коиконсулства са подкрепили тия, на първите три места са Русия, Сърбия и Гърция.
70
2
 
34
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Да. Нали си спомняш и какви неща се случваха на амбряжите. Но точно сега ще е във пъти по интересно.
69
2
 
58
 
! Отговори
Ала_Бала преди 7 години
Целта е разделяне на обществото и разрушаване на морала. Важна е печалбата - основната трансантластическа ценност!
68
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде,хаде..помним гейпарадите и в Москва.
67
4
 
64
 
! Отговори
дядомраз преди 7 години
Кой ще ражда,кой ще осигури бъдещето на България? Гейовете няма на кого да предадат навиците си и с парадите "зарибяват" нашите деца и те да се изгейчат и да не раждат. Защо се толерира погубването на България? Всички които подкрепят това са българоубийци,другото са приказки!
66
2
 
43
 
! Отговори
:=) преди 7 години
на никой не му пука за тия.. пак си останаха без внимание, въпреки напъните.. а дали младите хора се променят.. да.. вече сте им безразлични и тотално започват да ви игнорират, а това най-много ви дразни (не, че на някой му дреме кое ви дразни и кое не)
65
1
 
40
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Много интересни неща биха им се случили на тия ако във рашата подобни швайнфестове не бяха забранени и тия си покажат зурлите на червения площад. И полицията само щеше да гледа отстрани. И после да прибере нежните души за разпити, и някоя от тях може би ще е във състояние да говори.
64
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Снимка 2 кои ли е мъжа !
63
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полицията охранява и контрольорите в градския транспорт както геипарада !