Лъчезарната Йоана е с тумор в мозъка. Да помогнем!

Два града се обединиха за спасението на болното дете
Обновена: 25 авг 2016 09:42 | 25 авг 2016 09:30,
14
Лъчезарната Йоана е с тумор в мозъка. Да помогнем!
Малката ЙоанаСнимка: Facebook

Дарителска кампания за събиране на средства за лечението на шестгодишно дете започва във Велико Търново и Горна Оряховица.

Лъчезарната Йоана Христова страда от тумор в мозъка и от една година се лекува в частна клиника в Истанбул. Досега на малкото момиче са направени няколко тежки животоспасяващи операции, преминала е и през лъчетерапия и вливания.

За оставащото лечение са необходими още около 70 хил. евро, в които е включена и бъдещата операция по отстраняването на тумора и оставащите 9 курса химиотерапия.

В тази сума обаче не са сключени допълнителните разходи по транспорта, престоя и лекарствата, които се купуват отделно и които са около 600 евро месечно.

В дарителската сметка на момичето има едва около 35 хил. лв., които са крайно недостатъчни за продължаване на лечението.

Съдбата на детето трогна хората в региона. В много търговски обекти: магазини, заведения, бензиностанции и салони за красота бяха поставени кутии за дарения, пише "Монитор".

През пролетта във Велико Търново се проведе благотворително автомобилно дрифт шоу, постъпленията от което отидоха по дарителската сметка на болното дете. Във Facebook стотици се обединиха в група и организираха благотворителен търг на различни лични вещи и предмети за да подпомогнат детето.

Сега кампанията по набирането на необходимите средства за спасението на живота на малкото дете продължава.

Всички, които желаят и могат да помогнат за спасяване живота на красивото дете, могат да го направят като преведат пари по откритата дарителската сметка.

 
УниКредит Булбанк

BIC UNCRBGSF

BG 57UNCR70001522551105

Титуляр: Йоана Христова Христова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
От 1 преди 7 години
Ако писачите след мен сте се ограничили само в молитви и порицания към мойто мнение, значи сте помогнали на детето точно колкото и прекопаването на моя чемшир.
10
1
 
3
 
! Отговори
ало измамници преди 7 години
Ако става въпрос за днк мутация на соник хеджхог(sonic hedgehog),защо не й помогнат с генна терапия
9
1
 
10
 
! Отговори
az tam преди 7 години
Добре бе до кога ще разчитаме на това милосърдие. Горките хора Къде е проклетата (бих написал ***, ама ще го изтрият :) държава... Може да се дадат 2 милиона за тефтери, да си купиш за 200 бона джипове от съученик, да завлечеш 6 милиарда, да изнасяш контрабандно цигари на 90 % от цялото ти производство, а за едно дете (за възрастните вече сме забравили че сме хора, все се реве за децата и инвалидите) няма...
8
4
 
7
 
! Отговори
venix преди 7 години
да не ходи на химио- и лъче- терапия, а да си направи масло от марихуана и да пие много вода, да яде предимно ядки, плодове и зеленчуци (сурови). тумори-мумори, всякакви раци изчезват! ;)
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 1Такива не живеят, такива вегетират и паразитират - и физически, и душевно!
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веднага държавата да покрие всички разходи на това дете, по волята на данъкоплатеца а не по тази на някакви лекарски комисии в смешния фонд.Да прекратят договорите с хилядите болници и клиники, които могат само да лекуват успешно хрема и акне, като ресурса се пренасочи за истинско здравеопазване, за световно известни специалисти, апаратура и лекарства.
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
A великия Бокич(и държавата, гравитираща покрай него) къде е и защо не помага?Четейки подобни статии, започвам да си мисля, че здравните осигуровки, които плащаме се изпаряват.
4
1
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Точно с каквото би искал да ти помогнат и на теб.
3
1
 
21
 
! Отговори
Xxxx2 преди 7 години
Дано на първо място Господ му помогне на това съкровище!
2
3
 
18
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Чудя се, колко ли мизерен живот живееш, за да си такъв ...
1
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С кво да помогнем бе, да почна да копам у чимшира ли