През юни – оставен на стълбите, през август – Енчо е с дом

Полицията във Варна все още няма никакви данни за родителите му
Обновена: 31 авг 2016 14:09 | 31 авг 2016 12:00, Анисия Иванова
29
През юни – оставен на стълбите, през август – Енчо е с дом
Снимка: МВР

Бебето, изоставено между етажите на жилищен блок във Варна, вече е настанено в приемно семейство.

Хората, които го отглеждат, го наричат Енчо, тъй като момченцето бе намерено на Еньовден и по силата на календара е преценено, че би следвало да се кръсти Йоан.

Това е само временно, докато детето получи ЕГН и официално име по съдебен път, съобщи пред Информационна агенция "Черно море" Адриана Григорова, директор на дирекция "Социално осигуряване" във Варна.

Причината е, че на този етап няма никакви данни за родителите му. Те се издирват от полицията и разследването не е приключило. Когато това се случи, ще подадем искане до прокуратурата за образуване на дело и за съдебно решение за име и ЕГН, обясни Григорова.

Още по темата

Според нормативите всяко бебе получава акт за раждане в 7-дневен срок. Ако той бъде пропуснат по някаква причина, служебните лица в общината издават необходимия документ, ако раждането е в рамките на календарната година.

"В нашия случай обаче момченцето е родено вероятно през октомври или ноември 2015 г., което изисква съдебно решение", поясни Григорова. Тя каза още, че детето е в отлично здраве и получава всички необходими грижи за отглеждането си.

Бебето бе намерено подхвърлено на 24 юни на площадката на IV етаж във вход Г в блок 29 на бул. "Владислав Варненчик".

То бе откарано веднага за преглед при лекари и още същия ден предадено на социалните служби. След това то бе настанено в Дома за медикосоциални грижи във "Виница".

Момченцето е с бяла кожа, сиво-сини очи и кръгло лице. Когато е било изоставено, е било високо 70 сантиметра и е тежало 7,6 килограма. Детето е било в добро здравословно състояние, облечено в сива тениска и дълги сиви панталони.

По данни на полицията, жената, оставила момченцето на междуетажната площадка, е пълна, на около 20-25 години, с бяло лице и кестенява права коса. До момента издирването й в област Варна не е дало резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
11
 
! Отговори
Нина преди 7 години
Прекрасно дете! Дано има късмет в по-нататъшния си живот и добри хора, които да му се радват и да го отгледат. Расти умен и щастлив, Енчо!
22
0
 
24
 
! Отговори
Горан преди 7 години
Аз, въпреки че съм мъж, ще кажа, че много отдавна не съм виждал такъв малък сладур! Въобще не мога да си представя кой би могъл да си помисли да го остави някъде си!
21
0
 
31
 
! Отговори
МАЙНА преди 7 години
Що за твар тряя да си , та да зарежеш такъв готин малък чиляк някъде си?НЕНОРМАЛНИЦИ
20
2
 
56
 
! Отговори
майка преди 7 години
Нормалната жена има заложени майчински чувства.Не всички жени ги имат обаче.Жалко за тях,не знаят какво губят.Дано детенцето има късмет да попадне при свестни хора.Да го обичат,да му се радват и да го отгледат като му дадат старт в живота.Късмет юначе!
19
3
 
4
 
! Отговори
до 9 милиционер преди 7 години
Да така е. Тогава имаше повече доносници.отколкото мислещи хора. До 11~а може би това е твоят шанс за щастие
18
1
 
83
 
! Отговори
Родител преди 7 години
Не искам в никакъв случай да го урочасам, но отдавна не бях виждал толкова красиво дете. То е просто бонбон! Дано да си намери късмета!
17
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРЕКРАСНО ДЕТЕ!!!!ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЖЕНАТА КОЯТО ГО Е ОСТАВИЛА НЕ Е НОСИЛА НИКАКВА ЧАНТА СЪС НЕЯ А ТОВА ПОКАЗВА, ЧЕ Е ПО-ВЕРОЯТНО ДА Е КРАДЕНО А РОДИТЕЛИТЕ МУ ДА СА ГИ УБИЛИ :(БЕШЕ ЯСНО, ЧЕ ТОВА БЯЛО ДЕТЕ ЩЕ БЪДЕ ДАДЕНО НА НЯКОЙ БЛИЗЪК ДО УПРАВЛЯВАЩАТА ХУНТА ВСЕ ПАК КАЧЕСТВОТО СИ Е КАЧЕСТВО!
16
2
 
19
 
! Отговори
mimi преди 7 години
Това е приемно семейство, не е осиновено още. И то доколкото разбрах от друг сайт е професионално приемно семейство, което го взема да го гледа сигурно с още 2-3 деца за пари.Така че не се радвайте толкова.
15
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каква хубава душичка! Дано има късмет занапред!
14
42
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Детето е преродения Митьо очите. Със сигурност ще има късмет в живата....
13
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за *** трябва да си за да зарежеш тази малка беззащитна прелест на стълбите? Потресен съм от дъното на душата си.
12
7
 
25
 
! Отговори
милиция преди 7 години
Имаше подобен случай на времето в НРБ 70те! Телце до казан за *** недоносено и вероятно родено с аборт незаконен! Партииния взе присьрце нещата! На следващият ден във всички гимназии в окръга в лекарските кабинети имаше съдебни лекари и милиционер отпред а ученичките строени!Няма смисъл да казвам че ученичката,доктора и родителите и бяха бързо изправени пред правосъдието!!!
11
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С какво сърце тази "майка" остави това прекрасно ангелче на улицата.
10
3
 
33
 
! Отговори
Орисник преди 7 години
Енчо, най-после Господ те сподоби с истински баща и майка, като пораснеш, да издириш биологичните си "родители" и да им се изхрачиш в лицето. А за тези бъди най-добрия син! Късмет в ***ания живот, малко човече!
9
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно е родено с късмет,вече има семейство и дом! Прекрасен е.. Живо и здравичко да е и Господ да го пази! А какви са родителите му,няма значение, и да ги търсят или не, вече е там където трябва.
8
0
 
41
 
! Отговори
Аз преди 7 години
"... момченцето бе намерено на Еньовден и по силата на календара е преценено, че би следвало да се кръсти Йоан ..."А някои с години чакаме да се сдобием с дете и обикаляме лекари, билкари ...
7
0
 
59
 
! Отговори
sofeto преди 7 години
Хубавец, здраве и късмет!
6
8
 
32
 
! Отговори
милиция преди 7 години
В Тошовата България биолог. родители щяха да бъдат задържани за срок от най-много един работен ден на НМ!
5
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още от малко си личи одухотворената физиономия. Дано стане Човек!
4
0
 
49
 
! Отговори
До №6 преди 7 години
Откъде толкоз сиво в-во у нашата полиция? Пък и най-добре за детето е да спрат да търсят коя е "майката". Да е живо и здраво то и новото му семейство.