Борисов обеща: Наказание за смъртта на Ники!

Той се срещна с майката и сестрата на загиналото момче
Обновена: 5 окт 2016 10:24 | 5 окт 2016 10:22,
95
Борисов обеща: Наказание за смъртта на Ники!
Снимка: Facebook

На среднощна среща във вторник министър-председателят Бойко Борисов разговаря с майката и сестрата на 23-годишния Никола, който изгуби живота си, блъснат с над 200 км/ч от Бейтула Исмаил.

Срещата се състояла в Министерския съвет. На нея с опечалената майка Анелия Терзиева били още главният прокурор Сотир Цацаров и министрите на вътрешните работи и правосъдието Румяна Бъчварова и Екатерина Захариева.

Припомняме ви, че преди дни сестрата на Ники Боряна сподели във Facebook снимка на брат си като малко момче, на която той позира до Бойко Борисов. По това време Борисов е главен секретар на МВР и двамата се запознават случайно. Премиерът посъветвал Ники да не става футболист, а каратист.

Още по темата

"Ники беше убит преди месец, като служебната му кола бе изхвърлена от пътя от шофьор, карал със скорост над 220 км/ч - близо три пъти над ограничението. На убиеца нито му е повдигнато обвинение, нито е задържан, а може вече да не е и в страната - въпреки свидетелските показания и въпреки полицейския протокол", написа сестрата Боряна. За часове писмото й бе споделено от над 15 хил. души в социалната мрежа.

"Те ми обещаха пълна подкрепа и затягане на мерките при смърт на пътя", каза пред "24 часа" майката. Всички обещали на семейството безусловна подкрепа, за да бъде наказан убиецът на Ники.

Заради смущаващите твърдения на близките на загиналото момче главният прокурор Сотир Цацаров е наредил проверка по случая.

На виновникът Бейтула Исмаил дори не е наложена мярка за неотклонение. Той блъснал Никола на магистрала "Хемус" отзад, като хвърчал с над 200 км/ч. Момчето карало служебен автомобил. Работел като доставчик на храна. Колата на Никола изхвърчала от пътя и се забила в дере. Части от нея проникнали в тялото на младия мъж, който починал от остра кръвозагуба. Наложило се да режат автомобила, за да го извадят.

По-шокиращото е, че това не е първата смърт на пътя, причинена от Бейтула Исмаил. Преди години той блъснал жена на пешеходна пътека и тя починала. Исмаил обаче останал на свобода с условна присъда. Имал забрана да шофира 2 години. През февруари 2014 г. обаче е бил реабилитиран по право. Това означава, че ако сега бъде подведен под отговорност, няма да бъде съден при условията на опасен рецидив, макар да причинява втора смърт на пътя. Тъй като не е бил пиян, ще се размине с минимално наказание, вероятно дори условно, коментираха юристи.

Премиерът Борисов обяснил на майката, че ГЕРБ готви промени в Закона за движение по пътищата и ако те бъдат приети, при тежки катастрофи с пострадали и жертви на причинителите ще бъдат отнемани веднага шофьорските книжки.

Борисов споделил обаче, че различни лобита пречат на промените. Анелия Терзиева настояла да отиде лично в парламента, когато промените влязат в зала за гласуване. Майката изрази увереност, че след срещата до дни ще има обвиняем за смъртта на сина й.

"Нашата битка не е за смъртта на Ники. Той си отиде и нищо няма да ни го върне. Искаме да се промени законът, за да има по-тежки наказания за убийците на пътя", каза майката Анелия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
8
 
! Отговори
Поздрав от ДПС преди 7 години
Бейтула е син на местен функционер на ДПС и затова не е съден или арестуван.Съдии и прокурори са за затвора.
69
0
 
13
 
! Отговори
КОСТАНТЕН ВЪПРОС преди 7 години
Кога ще започнат реформите , в Бг-СЪД.СИСТЕМА ?А ПОСЛЕ И ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ КОРУМПИРАНИ ИНСТИТУЦИИ , НА ВСИЧКИ НИВА ?
68
1
 
22
 
! Отговори
САМО ЗА НИКИ ЛИ ? преди 7 години
Да разбирам ли , че за другите ДЕСЕТКИ убити , няма да има НАКАЗАНИЯ ?
67
1
 
14
 
! Отговори
УЖАз ! преди 7 години
Живи да ги ожалиш , Бг-СЪДИИ , ВСИЧКИТЕ СА КРАЙНОНУЖДАЕЩИ СЕ!БЕДНОТИЯ В СЪД. СИСТЕМА , АМА БЕДНОТИЯ ДО ШИЯ ?
66
1
 
8
 
! Отговори
Е ДА ДЕ , АМъ? преди 7 години
''Борисов обеща'', затова ли в Бг СЪД. СИСТЕМА Е ''НЕЗАВИСИМА'' :---НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ НЕЯ !
65
1
 
8
 
! Отговори
Край преди 7 години
Бог да прости момчето и дано има справедливост на този свят за близките му. Другия извод който се налага е че ако искаш държавата да си върши работата трябва да се снимаш с Него. Аз се чудя защо сумати началници си държат по бюрата снимки с Премиера.
64
0
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Борисов обеща: Наказание за смъртта на Ники!--------------------------------Характерно за ГЕРБ, PRите, Борисов е работата на парче! Съдебната реформа не ще предстои! Не е необходимо Съдебната система да заработи самостоятелно, естествено ръчното управление е удобно за пожарникара и Ко! :))) Пък и нямат способни хора за автоматизиране, поправяне, ремонтиране! Толкоз са им възможностите !
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За такива нарушения да се отнема и автомобила, и книжката без значение, на кой е автомобила.
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е възможно, да няма престъпления. Да няма нещастни случаи, да няма нарушения. Това е утопия...
61
1
 
11
 
! Отговори
Баси преди 7 години
Продължаваме с БКП лозунгите. Тоя Борисов да не ходи да го натупа онзи шофьор.По скоро трябваше да обещае правосъдие, а не закани, това да не е демократична република КОНГО.Бойко се вживява в Султан
60
1
 
25
 
! Отговори
Чао! преди 7 години
Убил човек на пътя и само му взели книжчицата за 2 години. Сега убива втори и ни подготвят, че ще се измъкне най-много с условна. Колко още трябва да убие, за да трие наровете? И после защо бягат качествените хора от тука. От ей такива мазни тарикатчета бягат и от още по-мазните типове, дето ги покровителстват.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдебната система (съд и прокуратура) не работи от 25 години, откакто СДС я напълни с своите енакъдрници, а сега и ГЕРБ правят същото от 2009-та, но все още съдебната система се доминира от сините некадърници. Нещата там вървят така, че няма оправяне поне в близките 15-20 години.
58
2
 
5
 
! Отговори
До 67 преди 7 години
Според теб и такива като теб, трябва да има пвоече загинали по пътищата, за да си изкефиш, че ще им отнемат книжката завинаги. Нормалните хора искаме друго - да няма загинали, да няма катастрофи и да няма нарушения., а това става не с драконовски наказания и за най-дребното провинение, каквото искат КАТ и катаджиоподобните като теб, а с работа от страна на КАТ така че шофьорите и да не помислят да правят нарушения.
57
0
 
2
 
! Отговори
Man United преди 7 години
A koga shte zapochne sa raboti sudebnata sistema i vsichki takiva sluchai da budat nakazvani?
56
1
 
12
 
! Отговори
бай иван преди 7 години
на ман.гала бейтула исмаил да го обесят на дърво пред парламента.
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственото решение е всички съдии дето не си вършат работата като хората да се люшкат я на някой клон, я на някой стълб с въже около врата и това е. Това ще служи за назидание, да видим дали после ще има подобни ситуации в правосъдието - убиец пуснат условно и после хоп изчезнал от държавата и не можа да бъде намерен.
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен, ако някой убие човек на пътя - книжката да му се отнема ЗАВИНАГИ. Да няма ама аз само малко бях пил. Има градски транспорт и таксита. А не само рецидивисти да карат като обезумели. Като карат - в панделата
53
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само Бойко Борисов мисли за хората и като го помолиш нещо веднага се среща с теб и гледа да ти пимогне. Кога Орешарски или Станишев ще обърнат внимание на близките на някой пострадал? Те даже се радваха, че избиват млади хора понеже те и без това не гласуват за БСП.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато не бъдат обесении по площадите всички червени съдии и прокурори няма да се оправи нищо! Червената рубладжийскаа-путинофилскаа изметт, която е навсякъде в правораздаването ни разсипва всичко!
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЕ БЕШЕ ЛИ НЕЗАВИСИМА? ЗА ПРОКУРОРИТЕ ЗНЕЕМ, ЧЕ СЕ ОТЧИТАТ В БАНКЯ.