Нека да санираме! Борисов иска всички партии да го подкрепят

В блоковете живеят хора с различни политически пристрастия, рече премиерът
Обновена: 8 окт 2016 18:46 | 8 окт 2016 16:55, Веселина Йорданова
255

Снимки: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че би трябвало всички политически партии да подкрепят активно програмата за саниране, защото в ремонтираните блокове живеят хора с най-различни политически пристрастия.
Още по темата

Това са пари, които отиват пряко за българските семейства, коментира премиерът, който участва в откриването на саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Смядово.

Радвам се, че хората в Смядово се оказаха разумни и не се подведоха на лъжите, изричани срещу нас във връзка с програмата за саниране. Затова и ще живеят в обновени жилищни сгради, допълни той.

Наскоро премиерът пресметна, че лихвите за 2 дни за АЕЦ "Белене" са един саниран блок и допълни, че до края на годината около 1 млрд. лева ще бъдат вложени в програмата.

В Смядово има 13 панелни жилищни сгради, построени през периода 1980-1982 г.

При стартиране на програмата за саниране общината бе една от първите в страната, които подаде документи за сключване на договори за целево финансиране за 6 жилищни сгради.

Към настоящия момент вече има санирани 4 блока, а в други два се изпълняват строително-монтажни дейности.

В началото на годината общината подаде заявления за финансиране и на останалите 7 сгради, като по този начин ще се постигне 100% саниране на старите панелни блокове в Смядово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
12
 
! Отговори
ъ преди 7 години
Преди това нека да похапнем
107
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
когато кажат че не нужно съфинансиранеот над 5 хил. лева на семействомного хора вече ще са против програматане само Атака
106
2
 
17
 
! Отговори
Гугъл преди 7 години
Да живее АТАКА, само те са против санирането. Който санира е червен!
105
3
 
6
 
! Отговори
f преди 7 години
Сочите айпи, а прикривате над сто други, свързани с ДС. Въпросното айпи също е заплащано от ДС.
104
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да вземете да го махнете вече от главната новина, а? Искам да вечерям!
103
3
 
19
 
! Отговори
Руски изрод преди 7 години
Санирането, поредния пъклен план за съботиране на добре направените панени жилища. на всеки му е ясно, че санираните блокове падат още на 5-та година. Честито на санираните. През 2020 ще идват под наем в моето не санирано мазе за 300 лв. на месец! Не разбрах те ли!!! Саниране = падане на блока и оставане в бедствено положение на всички живущи !
102
0
 
31
 
! Отговори
извозен преди 7 години
Прекалено нагъл стана, трябва да се махне....ББ се превърна от ъндърграунд "мутра" в законова "Мутра".
101
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, дано скоро подаде оставка!
100
36
 
5
 
! Отговори
BG преди 7 години
След като прочетаох всички, АМа всички коментраи по-темата, ще обобща! Българина иска да живее в панелното жилище, като превърне терасата на мазе, а мазето на смесен магазин. На никой не му пука за фасадата, всеки е майстор и гледа да се "изсанира" както му се ще и да направи от двустайния апартамент, тристаен. Затова саниране, маниране няма да има скоро. Българина не ще пари за синаране, той иска пари за ДЖИП и за белетчета от националната лотария.
99
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека санираме, нека крадем, нека вашите жилища станат наши....Ама да имам акъла на глупавия българин.....кой дава безплатен обяд днес? Адам Смит отдавна е казал, че такъв няма.....та ГЕРБ ЛИ ЩЕ ВИ ГО ПРЕДЛОЖАТ......Ще го усетите когато някога останете без жилището си. Санирайте ***, санирайте "БЕЗПЛАТНО!"
98
2
 
26
 
! Отговори
тъпоъгълник преди 7 години
Обичам го тоя Бойко!Лика-прилика сме си!
97
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой задава ли си въпроса защо Тиквата всяка седмица не реже лентата на санирана сграда и защо зове кметовете да са "стрикни по европрограмите"? Защото срокът за безплатното саниране изтече и кинти няма. Кинтите ще дойдат от вас, когато ви съобщи неприятната изненада, затова сега се опитва да зариби шарани да налапат въдицата.
96
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боцко, няма ли да обелиш дума за "съфинансирането" с лични средства от живущите в сградите? Или ти гледаш да набуташ балъците в дългова схема, само и само да не си признаеш, че пропуснахте срока на европрограмата и дърпате от държавния бюджет? Кога ще им кажеш, че ако не си платят ремонтите, съдия-изпълнителите ще дойдат за жилищата им?
95
3
 
37
 
! Отговори
За сведение преди 7 години
Облепяне на фасадата със стиропор не се нарича саниране.Само в България може да се види добре изглеждаща 40-годишна панелка, вътре с асансьор убиец
94
9
 
4
 
! Отговори
Корнелия до 681 преди 7 години
Ти пък глупости говориш.Комунисти и присфояване? Нещо си се обаркал.Нито една комунистическа фамилия не присвоила нищо.Изключвам само,най големите предприятия, фабрики, ВЕИ, иняколко други неща. Ама дребни де.
93
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Форбс": България се управлява от тъпоумен интригант*Бойко Борисов е името на този премиер - дълбоко посредствен, дори тъпоумен оцеляващ интригант, съвсем в примитивните политически традиции на региона.
92
2
 
20
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
На мен ми е интересно колко е средната заплата в това градче?И колко промила е естествения прираст?
91
1
 
33
 
! Отговори
Банкянски толуп преди 7 години
Нема да стане тая, пипон. Немаме ти доверие никакво.
90
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Баце усеща че края на гепенето наближава и бърза квото може за последно! А защо т***лпата не пресметна че за тоалетна хартия в мешерето отиват повече пари отколкото за саниране на половин квартал?
89
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов иска всички партии да го подкрепят, защото поради некадърността си изтърва срока на европейската програма и ще се плаща 100% от националния бюджет. Тоест, той иска партиите да го подкрепят да смуче от държавната хазна, за да си прави самореклама с обектите.