Премиерът прозря: Хората не ги интересува за ООН, а как ще живеят!

Лихвите за 2 дни за "Белене" - един саниран блок, пресметна той
Обновена: 29 сеп 2016 13:07 | 29 сеп 2016 13:07, Веселина Йорданова
194
Премиерът прозря: Хората не ги интересува за ООН, а как ще живеят!
Снимка: Правителствена пресслужба

Хората не ги интересува дали Бокова или Георгиева ще бъдат издигнати за генерален секретар на ООН, а как ще живеят. Това заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос за промяната в решението на правителството, което първо подкрепи Ирина Бокова, а вчера пренасочи подкрепата си към Кристалина Георгиева.

Той каза още, че е право на Ирина Бокова да не се отказва от надпреварата.

Още по темата

"Желая успех на опозицията с вота на недоверие", коментира премиерът намерението на социалистите да внесат вот за провал във външната политика.

"Аз не си спомням навремето нито БСП, нито Първанов, нито Орешарски да са питали най-голямата партия, когато пращат кандидатура. Някой тогава да е дошъл да ме пита мен, да ми иска мнението, на ГЕРБ? Не. Така че пожелавам им успех на вота", коментира Борисов.

В Луковит, при откриването на саниран жилищен блок, премиерът посочи, че програмата за саниране на жилища, която е на 100% безплатна за гражданите, е най-социалната политика, защото парите отиват при хората, битовите им разходи падат наполовина, вдига се цената на апартаментите.

Той допълни, че до края на годината около 1 млрд. лева ще бъдат вложени в програмата.

"Тези пари са събрани от контрабандистите и от това, което се крадеше", обясни Борисов. По думите му, в момента се работи по 900 жилищни сгради, още 4500 чакат включване в програмата.

"Средно на година сме заделили по 1 млрд. лв. Докато ние управляваме, тези пари ще ги осигуряваме… Нито някой ще ви взима жилищата, нито ще ви вдигат данъците. Правим го не за да тормозим хората, а градовете да изглеждат по друг начин", коментира Борисов.
 
Той изтъкна, че санирането на блока струва по-малко от лихвите за два дни, които се плащат по проекта "Белене".

"Ако не бяха Корнелия Нинова и Първанов, всеки два дни можехме да даваме по един блок на българите. С КТБ замина една готова магистрала "Хемус". Всяко управление е донесло тотална щета на тази държава. Не говоря политически, това са фактите. 1,3 млн. лв. трябва да платим сега за това, което Първанов и БСП 2006 г. са приели за "Белене", без да подпишат договор", посочи Борисов.
 
"Като дойдем ние, само плащаме: 2,5 млрд. лв. сме платили за двете централи и за реакторите. И без да усети никой – всички щети по КТБ, 3,7 млн. лв. И това е само от борбата с контрабандата, с парите, които събрахме", коментира премиерът.

Бойко Борисов каза още, че за изборите ще говори в неделя, когато ГЕРБ ще представи кандидат-президентската си двойка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Вие имате за реликваедна тиква
153
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оооо Бойко интересува ни и още как. Където живея вече ме попитаха дали всички Българи сме пр.сти като министър председателят си! Успя да накараш много българи живеещи извън границите на родината си да се срамуват от произхода си. Бойко ти си срам и излагация за цялата държава и всички българи!
152
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До от Северасъвсем се разпасахте, хем не спирате да ругаете Борисов, пък сега да ви дава! Това къде го има! При тато и наследниците му за такова нещо щяха да ви резнат образуванието над раменете или пък цял живот бял ден нямаше да видите!
151
1
 
12
 
! Отговори
от Севера преди 7 години
Бойко,кога ще направиш Хемус ? 1 милиард на година има за саниране а ние с които живеем в селата в къщи да го ду.хаме. Няма нито саниране, нито магистрала,нито път.......за едните има, за тези от селата и за къщите в градовете няма..........това честно ли е?
150
0
 
13
 
! Отговори
sport преди 7 години
Боко "направи" ПР акция срещу "контрабандата", от която помня цифра 2 млрд. лева, като тази цифра изобщо не значи нищо. Тази акция беше миналата година, но вече втора година вади от тях /само цитираните от него плащания ще са за 6-7 млрд/. Много странно защо до момента това правителство е изтеглило около 12 млрд. заеми, а за реакторите ще тегли още 1.2 млрд, нали все ги плаща от контрабандата?
149
0
 
11
 
! Отговори
Костов преди 7 години
Ама ти вече си платил на руснаците двата блока??? Браво, бе!!! Ашколсун!!! Това е човек, който е изобретил машина на времето и пътува с нея където си иска - напред, назад, в зависимост от интересът му. А сега почакай още няколко месеца с плащането на сумата на руснаците, пък после риви за кифтетата, т.е. за блокове, които са могли да бъдат санирани с тези пари, които докато се натуткаш, ще плетим всички ние за лихвите. А накрая си гушни Сталинка и двамцата (не само вие) друм да ви няма..
148
1
 
2
 
! Отговори
консерватор преди 7 години
Не 3.7 млн лева, 3700 млн лева Оправете си грешката
147
0
 
20
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Премиерът прозря: Хората не ги интересува за ООН, а как ще живеят!------------------------------Хитрува ли отново Боко и имиджмейкърите около него? пп. цялото внимание на хората е насочено към теб Оооо, Мошеннико Борисов! Нима хората ще се занимават/ вълнуват с някакво си там ООН или нещо полезно за самите тях, когато ти Великолепнии /Изроде/ си "изгрял" на хоризонта и засенчваш с блясъка /на провалите си / дори Слънцето!ппп. кога преструванко Борисов се е интересувал от хората, м?
146
4
 
12
 
! Отговори
чехославаците за бг преди 7 години
БГ е К Е Н Е Ф турски ли руски лие гръцки ли е ЕС ли е К Е Н Е Ф с една мутра събираща такса обществена тоалетна на транзита , парите не миришат рече си добре облечения мериджей ..............
145
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
най-големият страх на хората от Всички партии е, че ще има вземем лапачката. Хора, може да не харесвате Слави - и за не го харесвам - но трябав да гласувате на референдума, този референдум не е Слави, а е ВАШ!
144
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
едно машинно гласуване здравата би опростило нещата, БСП и ДПс съвсем ще изчезнат, но никоя от партиите - без РБ няма интерес от него, затова всички натискат за електронно за да манипулират по-лесно изборите.
143
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тикво бустанска хората ще живеят добре, когато на власт дойдат политици отдадени на идеята за силна държава и, които защитават националния интерес, а не продажници като теб.
142
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може ли да ти дават няколко милиарда и в минстерството да достигат за разпределяне 700-800 милиона. Какво става с другите пари. Решителон съм "за" да се намалят парите на партиите, всъщност те нямат нужда от тези пари, нека се издържат от членски внос и без тоав 300 партии са много, някои съществуват само за да минат 1 процент. и този един тпроцент - да го вдигнат на 1,5 процента или въобещ да го махнат.. Който има реални намерения за политиката ще проличи.
141
0
 
13
 
! Отговори
Нещастна България преди 7 години
толкова пари има в нея, а толкова се краде...не случихме на Богати Политици...
140
1
 
10
 
! Отговори
Да определено преди 7 години
Борисов може да се сравнява с живков. Дали обаче е добър е друг въпрос - тарикат и селски хитрец - да, бай ***- да, чалгар да, обища да пощипва момите като Живков, и също като него ще остане със строителството, големите заеми и постоянните изцепки...но чак пък да е добър.... Ако Силвио берлускони - мафиота е бил добър, значи и Борисов е добър.
139
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тиквата е прав, че на никой не му пука кой го управлява, а дали живее добре. Но той не прави нищо по този въпрос, с една дума- тиква
138
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Средно на години сме заделили по 1 милиард - каза Борисов за 6 години - 6 милиарда.за тези пари можехет да направите заплатите 750 лева и пак нямаше да се усети. А потреблението щеше да се вдигне
137
31
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Б.Б.е най-добрият премиер от смяната на Т.Живков насам.Да е жив и здрав,и да работи все така за доброто на България още много години.
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и му казват - ние до половин час ще ви потърсим...или до един час ще ви потърисим...те знаят какво темпо имат - примерно петнадесет минути на човек.През това време човекът може да отиед, да хапне, да се поразходи и като минат дав часа да се върне.няма нужда 1000 човека за се задушават. и бременни жени да изпадат в истерия
135
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
знаете ли колко лесно могат да се проведат тези избори ако партиите имаха желание.1. Отнема се двойното гражданство - това го има в редица европейски държави - или обявяваш, че си българин или не си. така списъците много бързо ще се изчистят. НЯкои НПО-та ще писнат, но голяма работа.2.ЦИК наема сто-двеста железни шкафчета каквито има във всеки мол - не вярвам едно да струма повееч от сто лева.3. като дойде човек с протоколи, той си оставя нещата в щкафа, дават му ключ, записват му GSM