Борисов: Лъжат ви, че дължите нещо за санирането!

Собственици го поканили да открие обновения им блок
Обновена: 28 юли 2016 15:34 | 28 юли 2016 15:22, Веселина Йорданова
89

Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов призова хората да не се поддават на лъжливи внушения за последствията при включване в програмите за обновяването на жилищните домове.

"Тези, които ги лъжат и ги подвеждат, след това хората плащат за това", допълни премиерът.

Заедно с регионалния министър Лиляна Павлова той участва във въвеждането в експлоатация на жилищен блок, саниран по проект "Енергийно обновяване на българските домове".

Борисов визира случая с блок в Монтана, от който се беше откъртило парче бетон и имаше опасност за живота на дете. Позовавайки се на информация на обитателка на този блок, цитирана в медиите, премиерът разказа, че блокът е бил с подадени документи за саниране, но поради отказ на живеещите в последния вход да се включат заради информация, че държавата ще им вземе апартаментите, той не е бил включен.

"Тези, които са ги лъгали, да отидат пак да им гласуват за тях", обърна се премиерът към хората в Монтана, визирайки БСП, и допълни, че ако се бяха включили в програмата, блокът им би изглеждал като този в София и би бил безопасен.

Представители на собствениците отбелязаха, че след санирането жилищата им са повишили стойността си, а премиерът допълни, че след като на 14 септември бъде пусната за движение Западната тангента, имотите в този регион поне четири-пет пъти ще поскъпнат, предаде БТА.

Премиерът информира, че е на откриването на сградата, защото е получил покана от собствениците, които за церемонията бяха организирали и музикална програма, а Борисов беше отличен с плакет и книга.

Обновителните дейности по сградата, която се намира на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" 80, са финансирани от Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013.

Това е програмата, която е най-подпомагаща хората, изтъкна премиерът и се пошегува, че тя най-добре се контролира, защото е под надзора от домакините.

Министър Павлова отбеляза, че в рамките за програмата за обновяване на българските домове, която се финансира по предишната оперативна програма, са обновени в пълнота 156 сгради, като една част от тях са довършени със средства по националната програма.

Останаха 138 сгради, за които е направено проектиране и обследване, и те са прехвърлени в националната програма, като част от тях вече се изпълняват, допълни министърът. Освен това по националната програма има 4000 заявления за участие. От тях почти 2000 са сградите със сключени договори, по които тече изпълнение, а 68 вече са приключили.

Общо 1600 сгради са в този строителен сезон с текущи процедури, като за 750 от тях - са за избор на строители, което по думите на министъра означава, че тази и следващата година ще бъдат направени най-много сгради.

По повод оплаквания на обитателка от съседен блок за вреди, причинени на сградата по време на обновяването на кооперацията на съседите, от министерството информираха, че щетите са били отстранени и компенсирани за сметка на строителя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе Борисов тая пред тебе да не ти е любовница-как само те гледа като пред секс...
59
0
 
4
 
! Отговори
Уточнение преди 7 години
Всъщност, не се прави саниране, а стиропорно тапетиране! Това е истината!
58
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз така разбра, че тук доста има коментатори от "путиноИдной ваты" и атаковской "социалистичеко-коммунистической бригады". Какво правите тук "орлы козырные"? Айде към своя правител ПУ, той днес много хубави неща направил)) Той пак "Вертикаль власти" строи нова. Там трябва ваша помощ.)) Или страх ? Там може и в затвор за такви коменти )) Към други хора -извинете ми за моят още лошия български език)).
57
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре. Някой да каже защо заради санирането трябва да сме ФИРМА / сдружение/ във входа? Ако Симо пияницата има дълг 2000 лева към Топлофикация и няма хабер да го плати, какво става? МОЛЯ ЗА ОТГОВОР ОТ НАТОЧЕНИТЕ!?!
56
2
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
Поне един блок са санирали най-сетне след многото приказки. И естествено, бат'им Бойко е там за да отреже лентата.
55
1
 
7
 
! Отговори
патилан преди 7 години
Преди известно време в сайта на ЧЕЗ бяха достъпни фактурите от 10-ина години назад.Прегледах ги от любопитство и установих,че тогава съм потребявал с 40 % повече еленергия от сега.А сега плащам повече за по малкото киловатчасове които изразходвам.Е и каква стана тя?купих климатик и гледах да е клас А+.Хладилник също.В същото време в ромският квартал на града ни има толкова незаконни кабели,че ако се свържат в посока Козлодуй направо оттам ромите ни ще си крадат тока,а не от ЧЕЗ!Е,докога?????????
54
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Остап Блендер.Та по кое правлио ще вдогате заплатитена на магистратите със 7 %.Та по швейцарското или приятелското.Пенсионери , някой пак ви краде...
53
0
 
1
 
! Отговори
wtf преди 7 години
WTFFFFFF
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙТО ЛЪЖЕ СЛЕДВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН ПО СЪОТВЕТНИЯ АДМИНИСТРАТИВЕН РЕД . ЖАЛКО , ЧЕ И СВЕТАТА ЦЪРКВА КОЛЕНИЧИ ПРЕД ЛЪЖЦИТЕ И ИЗМАМНИЦИТЕ .
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
63, ТИ НЕ СИ ЛИ ИЗКАРА ИНФОРМАЦИОННАТА КАМПАНИЯ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ, КМЕТОВЕТЕ НИ СЪБИРАХА И РАЗДАВАХА НА ВСЕКИ ЖЕЛАЕЩ ТОВА КОЕТО БЕШЕ НА СТЕНАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО, НЯМАШЕ ЧОВЕК ОТ МОИ БЛИЗКИ И ПОЗНАТИ, КОИТО ДА НЕ БЯХА ЧЕЛИ, ТИ КЪДЕ СПА.
50
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТЕТКИТЕ ОТ ТВ АЛФА ОБЯСНЯВАТ, ЧЕ КОГАТО СЕ САНИРАТ БЛОКОВЕТЕ ПОТРЕБЛЕНИЕТО НА ЕЛ ЕНЕРГИЯ НАМАЛЯВА, А ОТ ТАМ ЦЕНИТЕ СЕ УВЕЛИЧАВАЛИ- НАЛОЖИХ СИ И ИЗСЛУШАХ ВСИЧКО- ПО ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ НЕ БЯХ ЧУВАЛА. В НАЧАЛОТО ВСИЧКИ ЩЯХМЕ ДА ПЛАЩАМЕ, ПОСЛЕ ДЪРЖАВАТА ЩЯЛА ДА НИ ВЗЕМЕ ИМОТИТЕ, СЛЕД ТОВА ЩЕЛИ ДА СЕ УВЕЛИЧАТ ДАНЪЦИТЕ БЕЗБОЖНО/ С ОКОЛО 2 ЛЕВА/, ОЩЕ ЛЪЖИ ЩЕ СЕ ВАДЯТ ЛИ ОТ РЪКАВИТЕ.
49
5
 
21
 
! Отговори
:) преди 7 години
Тиквун вече ходи да реже ленти на пребоядисани блокове. А през това време на магистралите открити от него през 2010 има бабуни с височина 45 сантиметра. Гласувайте пак за Тиквун и ще стане още по-хубаво.
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боже, боже. Ленти, барабани, букети цветя. Откриха площадка за космически совалки.
47
0
 
10
 
! Отговори
anoniemn преди 7 години
Трябва да има информацонни кампании, та всеки да разбере за какво става въпрос и то по подробен и прецизен начин. Коментариите показват, че отново миш-маша е голям. Правителството си върши работата типично по български, да не кажем че всъщност е трудно да се каже, че си я върши.
46
5
 
14
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
Мутрата да каже на Цвъко 6те апартамента санирани ли са вече с парите които бедните пенсионери ще връщат за кредитите?????Как ще се компенсират хората които няма да НАМАЖАТ от т.н. ''БЕЗПЛАТНО" саниране????Правителството да даде като компенсация левовата равностойност на тези които са си санирали жилищата и на бедните старци в селските и градските си къщички!!!!!
45
3
 
0
 
! Отговори
LAZAROVI DIMITROVI D преди 7 години
*** SOFIA..TAM E MOITA STRANA SIRIA I IRAN S IRAK SLAFI,,BOIKO,,,AS BIAX V MOSKVA YOSKO GELA BATZATA ADIOS...BG..
44
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Новото строителство се строи от некачествен турски цимент, пясък със сол от морето и счупени тухли от съборени заводи и ткзс сгради. И 4 пъти по-малко вложена арматура. Смятай след 10 години какво ще е. А дали ще стигне годините на панелките? Хмм...
43
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Делата ще бъдат срещу държавата, защото както ти сам си го написал, според договора, държавата ще върне заема на банката. Откъде ще го върне? От държавния бюджет. След вдигане цената на данък сгради. И така няма да има нужда от дела. Елементарно.
42
3
 
15
 
! Отговори
113 МЯСТО ДЕМОКРАЦИЯ преди 7 години
ПЕЕВСКИ ФИРМИ САНИРАТ БЪЛГАРИЯ ТОТАЛНО НЕ КАЧЕСТВЕНО . ГОСПОДАРИТЕ НА ЕФИРА НАПРАВИХА ЗА СМЯХ ВИНЕТКА МИНЕТКА ПЕЕВСКА , ЗАЩО ПЕЕВСКИ ФИРМИ САНИРАТ БЪЛГАРИЯ БЕЗ НИКАКВО КАЧЕСТВО. КОЙ ДАДЕ НА ПЕЕВСКИ ДА САНИРА. -ГЕРБ КОЙ. ВСИЧКИ МЕДИИ МЪЛЧАТ.ДЕМОКРАЦИЯ
41
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
делата са срещу Сдружението.В документа пише Банката дава на Сдружението заем.Частният Съдебен Изпълнител идва при Сдружениетои се започва.Държавата няма нищо общо. Тя само обещава.Както Иван Искров - КТБ е стабилна банка и всичко при нея е наред.