Нека да санираме! Борисов иска всички партии да го подкрепят

В блоковете живеят хора с различни политически пристрастия, рече премиерът
Обновена: 8 окт 2016 18:46 | 8 окт 2016 16:55, Веселина Йорданова
255

Снимки: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов заяви, че би трябвало всички политически партии да подкрепят активно програмата за саниране, защото в ремонтираните блокове живеят хора с най-различни политически пристрастия.
Още по темата

Това са пари, които отиват пряко за българските семейства, коментира премиерът, който участва в откриването на саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Смядово.

Радвам се, че хората в Смядово се оказаха разумни и не се подведоха на лъжите, изричани срещу нас във връзка с програмата за саниране. Затова и ще живеят в обновени жилищни сгради, допълни той.

Наскоро премиерът пресметна, че лихвите за 2 дни за АЕЦ "Белене" са един саниран блок и допълни, че до края на годината около 1 млрд. лева ще бъдат вложени в програмата.

В Смядово има 13 панелни жилищни сгради, построени през периода 1980-1982 г.

При стартиране на програмата за саниране общината бе една от първите в страната, които подаде документи за сключване на договори за целево финансиране за 6 жилищни сгради.

Към настоящия момент вече има санирани 4 блока, а в други два се изпълняват строително-монтажни дейности.

В началото на годината общината подаде заявления за финансиране и на останалите 7 сгради, като по този начин ще се постигне 100% саниране на старите панелни блокове в Смядово.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбирам как е възможно избощо да има спекулации по този въпрос.Изтеглих договорите за "санирането" от сайта на министерството, прочетох го и тамЯСНО И ТОЧНО пише, че парите се взимат като заем от Банката за развитие, и след това си има ЛИХВИ, ПАДЕЖИ И НЕУСТОЙКИ !!! Който се подпоше става гарант на заемчето с личния си апартамент. Точка.
87
25
 
8
 
! Отговори
681 преди 7 години
другарят Овчароффф открадна толкова милиарди,че можеше да се санира цялата страна с тях....Но такива са ***,кво да ги правиш....
86
15
 
2
 
! Отговори
Корнелия нинова преди 7 години
Пак ви казвам, във вестник ШОК, тези неща не ги пише, такаче не се излагайте повече в опитите си да показвате знания. Програмата се финансира от държавният бюджет и след това се осребрява от ЕС.
85
6
 
10
 
! Отговори
Агент Цецо Ушето преди 7 години
Агент "Корнелия", изключи лаптопа и се яви при главния *** в офис 13. Заради некачествената ти работа си глобен с 1000 лева и 10 поредни съботи и недели ще работиш безплатно. Агент Цв. Цв.
84
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се занимавайте с герберасткия ***. Пазете си силите за по-достоен противник.
83
3
 
22
 
! Отговори
посмешище преди 7 години
Санирай си ОСТАВКА преди да я подадеш.
82
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Безплатното" саниране на частни жилища, което излиза без пари на собствениците им, но се плаща от всички българи, приключва през 2017 г. Причината отпуснатите 1 млрд. лева вече са почти изчерпани за обновяването на 1100 сгради. От догодина останалите подали заявления ще трябва да съфинансират част от дейностите. Това съобщи зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков, но не уточни каква част от общата сума ще се поема от собствениците на сградите.
81
11
 
3
 
! Отговори
Корнелия нинова преди 7 години
Плащами ***, като дойде в моя нагазин бе кестен.
80
2
 
26
 
! Отговори
79 преди 7 години
Троловете на ГЕРБ сте доста ниско интелигентни. ЕС няма програма за саниране и парите са от българския бюджет. По-добре мълчи, като не знаеш какво да кажеш.Гербери :)
79
2
 
25
 
! Отговори
Петолъчка преди 7 години
А за ОСТАВКА не ще ли всички да го подкрепят!?
78
1
 
31
 
! Отговори
до Корнелия нинова преди 7 години
***, поне си прочети опорните точки, които ви раздеде Цецко Ушето. Парите за санирането са 100%... от българския бюджет. ЕС няма такава програма и няма да плати и 1 ст. Плащам аз с данъците си. И плащам за некачествен ремонт на панелки, за да могат фирмите от обръчите на ГЕРБ да направят далаверка.
77
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Проклет да си!!!
76
35
 
2
 
! Отговори
Корнелия нинова преди 7 години
Ей Тъпоумни ***. Санирането е европеиска програма предназначена за целият ЕС. Не го е измислил герб.Имали още нещто което не сте разбрали?А да сетих се .Нищо несте разбрали.както винаги. То кво да се очаква от ***, дето се образоват само от весник ШОК
75
2
 
27
 
! Отговори
бай Петко преди 7 години
Преди да започнете да санирате информирайте се ПООТДЕЛНО с няколко доверени адвокати, има и "подводни камъни" На тоя много, много не му вярвайте. Днес едно, утре друго, както и за много други изказвания. Мирише на потайна предизборна агитация. Не бързайте, вижте + и - те, па ако Ви отърва - скачайте !
74
1
 
25
 
! Отговори
до Корнелия Нинова преди 7 години
"Да ***, за мен е работен ден, защото който иска да живее нормално не лежи на дивана и да плюе колко бил зле и нямал пари."Явно се скъсваш от работа щом висиш във форума, хвалейки Тиквата. Или на теб това ти е "работното място"? Колко ти плаща?
73
0
 
25
 
! Отговори
Поредното престъплен преди 7 години
Българите не искат да им опаковат панелките с картони, а да има бизнес и работа в България. Тогава всеки, който работи, ще може да си направи ремонт какъвто му харесва. А и видяхме какво е качеството на санираните блокове - нулево. Парите ОТ БЮДЖЕТА, обаче, са изхарчени и далаверата на ГЕРБ е ОК.
72
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютно нищо не плаща ЕС за "санирането". Парите се осигуряват от Българската банка за развитие /ББР/ чрез заеми от международни финансови институции. Държавата е гарант за връщането на средствата в рамките на 5 до 10 годишен срок. Има достатъчно официална информация в нета, четете! И тъй като този милиард лева вече свършва, от догодина санирането ще бъде със съфинансиране от собствениците. И честито на саниралите, със сигурност ще им вдигнат данъка за имота.
71
0
 
27
 
! Отговори
Фен на бсп преди 7 години
Лепиш от герберакият "безплатен" стиропор! И след няколко години отиваш да живееш в кашон на улицата! Гаранция! След 26 години преход има ли още вярващи в безплатни работи! Не научихте ли че само сиренцето за мишлето е безплатно в капана!
70
0
 
27
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Борисов, оди да си санираш в Банкя!
69
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нагла тикво куха , народа ти иска Оставката а не ти иска просташкото мнение.