Решено: 200 лева от хазната, за да работиш в друг град

Искат да поощрят трайно безработните да се преместят
27 окт 2016 13:30,
82
Решено: 200 лева от хазната, за да работиш в друг град
Снимка: архив, БулФото

Държавата ще дава по 200 лв. месечно на безработните, които намерят работа в друг град.

Парите няма да се дават кеш, а ще са за покриване на разходите за наем, интернет и детска градина или ясла в новото населено място.

Още по темата

Това решиха депутатите, които приеха на второ четене промени в Закона за заетостта, внесени от правителството.

С измненията управляващите искат да поощрят трайно безработни и млади висшисти без работа да се преместят в планински райони или в селища в Северозападна България, където има масово обезлюдяване. 

За отпускането на парите има условие новата работа да е на повече от 50 км от настоящия адрес.

Средствата ще се отпускат за не повече от 12 месеца, като размерът им ще се определя ежегодно в Националния план за действие по заетостта.

С промените в закона депутатите отмениха и задължението безработните да ползват услугите само на едно бюро по труда - това, в което са регистрирани по настоящ или постоянен адрес.

Така, ако едно лице е регистрирано в бюро в Пловдив например, то ще може да ползва услугите на всички бюра в страната, обясни Светлана Ангелова от ГЕРБ. 

С новите текстове депутатите дадоха и нови функции на регионалните комисии по заетостта. Два пъти в годината те ще дават информация на Агенцията по заетостта за нуждите от работна сила в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Мунчо от Под игото преди 7 години
До ДжелезарТези вкараха целия речник в цензура
16
0
 
5
 
! Отговори
Джелезар преди 7 години
тц, тц, тц...б о о о к л у к било *** дума???
15
3
 
11
 
! Отговори
велик турк преди 7 години
най-важното за нас е всички прости българи да продадат земята си на нас и нашите еврейско-турски фондове! Ще стимулираме изселването от плодородната земя, която утре става автоматично наша, където й е мястото
14
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пари за наем на жилище,сметки за ток вода.......и още по-пълно обезлюдяване на районите с огромна безработица!!!Ами дайте им пари да направят нещо бре,да врътнат малка фирмичка с това от което най-добре разбират,в сферата на услугите нещо,да си намерят едно парче земя да чоплят и стоката преференциално да им се изкупува и свободно на пазар да я предлагат,освободете ги поне 2 години от ВСЯКАКЪВ вид данъци,че на крака да си стъпят.....!!Ама не,на мутробизнеса му трябва евтина,работна ръка,нали??
13
0
 
15
 
! Отговори
Джелезар преди 7 години
От Враца се местим у София, щото софийските кофи и софийския *** е по-хубав
12
0
 
9
 
! Отговори
муньо преди 7 години
Утваждам у София на работа щом ще дават 200 лева намерил съм квартира за 140 и 60лв за ток и вода в къща съм
11
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Софиянци в повечеЕ то пак за вас, софиянци е направен този закон. Нали половината сте рентиери и реститути, живеещи от наемите на нас, "сеУните *** прувинциътъъъъ".Значи, от държавата - право пак у вашите джобове.Честито, шопе.
10
2
 
16
 
! Отговори
Перник-София преди 7 години
А защо не ги дават тези пари на всички, които пътуват всеки ден? Аз и жена ми пътуваме всеки ден Перник-София-Перник и не само ние, а много други хора и не само в тази част на страната. Хората, които са тъка защо не получат тези пари за гориво? Или трябва да се отиде в големия град и да си даваме зад.ика под наем и да се харчат два пъти по 200 и даже повече?
9
0
 
30
 
! Отговори
млад провинциалист преди 7 години
Дръж се столицо, идвам ...Може да не е много, но с 200лв. ще си платя половината наем в столицата, а заплатата ми ще е по-висока от тази в провинцията. Така че идваме, браво.
8
1
 
5
 
! Отговори
Как Как? преди 7 години
До Анонимен 2Елементарно както в анекдота дето овчар се оплаква на колега че кравата ядяла фураж за 10лв а от млякото изкарвал 5. А колегата му казал, че няма проблем дава им по 1лв за баничка и всека да се оправяла сама!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отивам си на село идеята с нета е добра ко ми покрие и сателита нема и да стъпя в града
6
0
 
23
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Хора застинали някъде в миналото се упражняват да правят пазарна икономика,ми тя няма да се получи бе,само едни пари ще пътънат някъде,или това е целта?
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изнасям се моментално ко дадете повече не отказвам веднага се измитам във варна
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мижи да те лажем... Защо не мога да си представя някой да се откаже от работата си във София/Варна/Пловдив/Бургас/Стара Загора и да отиде заради едни 200 лева някъде в северозападна България?По-скоро ще се постигне обратното - хората ще прииждат към големите градове, ползвайки пак тия 200 лева, което ще обезлюди още повече бедните региони.ПП. Няма ограничение да не вземаш пари, ако се преместиш от Враца в София, да речем. Пак ще си ги вземаш. Айде честито!
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това даване на пари не е логично.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По евтино и популистично.отколкото да съживиш икономиката. А как с 200лв. ще си платиш квартирата.детската градина и интернета?
1
1
 
23
 
! Отговори
bub преди 7 години
Абе, тия какво почнаха да раздават пари наляво-надясно. Раздават за пенсии, ремонтират болници, вдигат минималната, на *** стипендии...кво става тука? За толкова *** ли ни имат?