Без визи за Канада. За кого това е плюс?

Българите, които живеят в Канада са около 32 хил. души
2 ное 2016 10:14,
62
Без визи за Канада. За кого това е плюс?
Снимка: Reuters, архив

Отварянето на пазара с Канада може да е от полза за България, която да се поучи от добрите практики на Запада. Това заяви пред Bulgaria ON AIR Иван Кристоф, известен още като "човека-паяк", който от дълги години живее в Канада.

"Трябва да ви кажа, че... как да не я обичаш тази страна. Това е една чудесна възможност за България, аз се надявам да се представим по много добър начин", сподели още Кристоф.

Според Красимир Гаджоков, който също е дългогодишен жител на Канада, твърденията, че падането на визите ще подтикне голяма част от младите хора да емигрират в Канада, не отговарят на истината. Той подчерта, че между кратките пътувания и трайното установяване има разлика.

Още по темата

"Не, че не е възможно, но годишно се приемат около 160 хил. души, от които има отделни професии, има класации, в които се изисква знание на английски език, висше образование. Без това трудно могат да се съберат точки", обясни той.

"Всъщност позитивите са за нашите роднини и за бизнеса, за българските бизнесмени, които ще могат да пътуват до Канада без визи. Българите, които живеем в Канада, никога не сме имали нуждата да пътуваме в България, или канадците също не са имали проблем да влизат в България с канадски паспорт", добави Гаджоков.

По последни данни българите, които живеят в Канада са около 32 хил. души, или поне толкова са онези, които са вписали българския като майчин език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
32
 
! Отговори
Кони преди 7 години
Боже какви измислици за Канада прочетох. Нищо общо с реалността в Канада. Не мога само едно да разбера защо трябва да се пишат измислици. Елате първо вижте как стоят нещата и след това пишете за това което сте видели , а не дето сте си съчинили.
37
2
 
37
 
! Отговори
От САЩ преди 7 години
Единственото хубаво е че може лесно да се ориентираш към Америка...както направих аз преди повече от десет години !!! И за миг не съжелявам за този си избор !!!
36
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само в Торонто сме70-80 000 това 32к сигорно е инфо от времето на бай Тошо
35
0
 
33
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До Анонимен 40,прав си, не му давам идея да идва тук, питам защо не е дошъл.Знае, обаче, че и да дойде дори за мияч няма да го вземат.
34
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една огромна ,неразработена територия.Една неохранявана граница и си в САЩ....Боооооогат социал!Сиганти напред!!!!
33
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мамутското е най-ефтино, не е гледано, продават ни го като телешко и телетата ядат всичко каквото им пробутат краварите без да плащат ДДС.
32
9
 
32
 
! Отговори
маке-ариец преди 7 години
Никакв падане на визите! Крадливото балканско племе само в Сибир! Темата е изчерпена, Моди - затваряй!Казах!
31
2
 
34
 
! Отговори
Мамут преди 7 години
До 80 процента80 процента от голеите американски концерни имат филиали в Европа сега. Те не разчитат на съдебни процеси, а на търговия и производство. Съдебният процес е много скъпо начинание.
30
5
 
32
 
! Отговори
Мамут преди 7 години
До Анонимен 53Бизонското месо е много скъпо. Не знам дали ще се сетиш защо. Я дай примери за канадско-американски хипермаркето от нисък клас? Въобще, изграждането на представа за една страна от това какво другите пишат в коментари под статии не е най-добрия метод.
29
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, като някой не желае да напуска България, какво му пречи падането на визите за която и да е държава !? И повод ли е това да се плюе начина на живот на държава, само защото на същия този "някой" не му се ходи там !?Бетона в главата е наследствен.
28
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Равносметката от този договор е ,че тук ще навлязат канадско-американски хипермаркети от нисък клас.Ще купуваме на воля замразено от 50 години бизонско месо и всякакви натъпкани с подобрители хибридни продукти.А колкото до това колко от българите ще отидат в Канада,ще останете изненадани,защото подборът пак ще е сериозен.Първо климатът е доста суров,особено в Квебек,където снегът стига до покрива на бус.Не дай боже пък в къщи да си повишите тон или децата да се скарат за играчка-иде полиция и др
27
4
 
40
 
! Отговори
Solar Power преди 7 години
До канадски гражданинНикой не ти драпа за Канада. Няма една истинска планина само хълмове.Ние сме Европа. Щом вие нямате визи за Европа и ние не трябва да имаме за Канада.Простичко и ясно. Ако има визи за България трябва да има за всички канадци които посещават Европа. Представи си,че България е все едно Мичиган... просто щат от Европа.
26
11
 
40
 
! Отговори
канадски гражданин преди 7 години
и кво сега, ще ми се напълни тука със Сулю и Пулю, не ми трябват, визи до дупка за мизерниците дето драпат да дойдат тука
25
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Наблюдател:Айде моля те без *** идеи, да идва в Софиа! Нека си ходи в Канада, Англия или там където всички интелектулци с Вишо ходят, само не към София. Дано и за тук някога наловат визи....
24
2
 
34
 
! Отговори
xamdi преди 7 години
tova ne zna4i kato padnat vizitz i 6emij da si trsij rabota i da jiveej tam
23
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 37: "Кракра", за такива като тебе трябва да се върне задължителното софийско жителство !
22
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Za Bulgaria NE e dobre mladoto i trudosposobno naselenie da q napuska. Tova e porednata vyzmojnost da iztichat nashite mozyci.
21
3
 
49
 
! Отговори
Кракра преди 7 години
Ключът от бараката беше скрит защо този договор,, толкова добър" за нас е секретен?Защо аджеба нашите управници бързаха да го подпишат толкова инкогнито без да обелят дума за него.Май ни продадоха заедно със земята и въздуха? Жалко,че сме заспали овце и не се изправихме срещу него!
20
15
 
58
 
! Отговори
Канадианец преди 7 години
Кой ще се юрне да ходи в тая ***, като цяла Европа ти е отворена за всичко? Кво се правят пък на луди с тия визи смотаните канадци, умрял е някой да ходи там да им живее в мизрените градове и да работи за 1000 долара. Канада не е САЩ, Канада е дълбока умряла провинция, която е по-скоро колония отколкото самостоятелна държава. Интелигентен европеец няма място там, ще се чувства все едно е на края на света!
19
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много са ми смешни така наречените патриотчета... света не свършва с държавната граница нали се сещите, всеки е свободен да реши къде да живее и да отгледа децата си.