Борисов във Facebook: До 14 ч. затваряме "Тракия" в Бургаско

Премиерът свика тази нощ кризисния щаб заради снежния ад там
Обновена: 31 дек 2016 07:21 | 31 дек 2016 07:17, Анисия Иванова
206
Борисов във Facebook: До 14 ч. затваряме "Тракия" в Бургаско
Снимка: Facebook/Narek Arzoyan

Премиерът Бойко Борисов призова хората, които са закъсали на магистрала "Тракия", за търпение, защото такива метеорологични условия не са често срещано явление. В профила си във Facebook той съобщи, че извънредно е свикал снощи кризисния щаб за защита на населението при бедствия и аварии във връзка с усложнената ситуация в област Бургас.

Още по темата

"И летците, ген. Попов, ще ви кажат – насечен вятър – опасен и за самолетите, и за автомобилите. Не са дооценили добре рисковете и може би магистрала „Тракия” трябваше да бъде затворена изобщо днес. До последно мислеха, че може да се минава по нея. Това ще го анализираме за друг път. Може да е по-тежко за трафика, но по-отрано да се спира движението. Утре до 14 ч забраняваме движението там на всички автомобили”, каза Борисов на брифинг в МВР след заседание на кризисния щаб за защита на населението при бедствия и аварии във връзка с усложнената ситуация в област Бургас, съобщиха от правителствената информационна служба..

"Въпреки забраните и предупрежденията днес, както и сутринта в тунела на „Хемус” – забранено е за ТИР-ове, влиза ТИР, аварира там и прави километър опашка и хората нервничат и се чудят”, допълни премиерът и обясни, че подобна е била ситуацията и при Айтос заради обърнал се тежкотоварен автомобил. Той посочи, че се ползва специализирана техника от военната база "Атия” и от Бургас, Карнобат, Ямбол и Сливен. Областните управители са в готовност. Полицаите обхождат хората в колите, за да им съдействат.

"Нека хората да имат търпение, да стоят на топло, полагаме огромни усилия да пробием пътя. Надявам се, че ако до 14 ч утре всичко е наред, ще може да пуснем магистралата. Причината за всичко това е ТИР-а, който нарушава движението на снегорините, а те спрат ли, след това по метър и половина - два преспи са там”, каза Борисов.

Премиерът обясни, че е разговарял по телефона с много от хората, които са се свързали с него чрез Facebook профила му. Осигурени са два хотела в Бургас, ако някой иска да бъде настанен, изпратени са и автобуси.

"Наши сънародници стоят в колите сега, нека да сме съпричастни с тях, да знаят, че всички полагат огромни усилия да бъдат извадени. Те самите виждат много добре каква виелица и какво време е там, така че надявам се да се разминем без жертви”, посочи Борисов.

В отговор на въпрос премиерът уточни, че повечето хора предпочитат да останат в колите си.

„Разчитат, че ще пробием и ще тръгнат. За тези хора, които ми докладваха - болни хора, майки с деца, бременни, са взети. Верижните машини са там и обикалят, пробиват. Просто ги моля за търпение. 30 коли вече се изтеглени към Айтос, така че верижните машини една по една ще ги изтеглят, други ги извеждаме към Ветрен. Затова се наложи да направим този кризисен щаб, защото с местните сили, които имаха там, нямаше да се справят. Трябваше де се вдигне пожарната и армията и повече хора”, посочи министър-председателят.

Вицепремиерът Румяна Бъчварова предупреди, че хората, които са планирали да пътуват в тази част на България, да не предприемат такива действия, докато не бъде съобщено, че движението е пуснато.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради тази порочна практика да се чистят пътищата след като спре снеговалежа ,хване ли те сняг на път и оставаш в тапа някъде.Полицията спрели движението ,снега вали ,колите се трупат идилия.Практиката била такава ,да се чисти след краят на снеговалежа.Общо взето ,снегопочистващите фирми смятат чистенето на пътя да е с по малко за тях средства и да имат повече печалби.Движат се снегорини с вдигнати гребла и имитират.А ОТ ДВА ДЕНА ПРЕДУПРЕЖДАВАХА ЗА СНЕГОВАЛЕЖА И ПАК ГИ ИЗНЕНАДА СНЕГА.
107
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам снимката няма чак толкова сняг, да е 5-6 см. Но вятърът очевидно е доста силен и при хлъзгав и заледен път се вижда резултата. А с вятъра не можеш да се бориш. Изхода е да се шофира с не повече от 60-70 км/ч, но това никой не го прави.
106
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо само Бойко Кратунков да е виновен?С какво е по-лош от останалите ни властващи след овладяването на държавното управление от кликата Живков-Кобурготски след 1954г и най-вече след Апр илския пленум 1956г?След въвеждането на т.н."привилегии и имунитет" за "правилните кадри" всичко се развива в техен интерес и ущърб на икономиката и народа!Започна се със затварянето на икономически "нецелесъобразните" училища и обезлюдяването на селата и се стигна до "ще управлява имащия пари" престъпник!
105
1
 
12
 
! Отговори
психо преди 7 години
До Лудкакво да ни оправят ето вече 10 години сме в ЕС , всичко ни е наред , няма бедност , няма страдащи хора , гладни няма , всичко е идеално
104
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи кризисния щаб е група хора, които стоят в някакво помещение и комуникират помежду си и с плебса по фб.
103
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАбе червена тикво има държави където няма зима , а е вечно лято отивай там и не се връщай. Ако не искаш изчакай още малко и края на зимата в България ще бъде обявена от др. Радев на 22 януари . След това само слънце и плаж .
102
14
 
4
 
! Отговори
Луд преди 7 години
Никой не може да рита срещу природата. Само червените партийци могат. Те ще ни Оправят
101
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да не забравите да пуснете пак за Бай Кей
100
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие не разбрахте ли че Обама Меркел и Боико са едно.Хората се осетиха и затова си заминават
99
3
 
3
 
! Отговори
До закъсалите преди 7 години
Я някой измежду вас да се преоблече като Дядо Коледа и да раздаде по един топъл чай и по пет лева на останалите. Така те ще затвърдят вярата си в Дядо Коледа и широките възможности на правителството в оставка!
98
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе Тикво ,има държави където това състояние на времето е по половин година.*** виж там затварят ли пътища и как се чисти.Трябвало да се затвори пътя ,какво говориш ти бе ......този път не ти е бащиния.Хората трябва да пътуват ,всеки е тръгнал някъде. Ако бяха започнали чистенето веднага след като заваля ,нямаше да се натрупа сняг и да има такива задръствания.А закъсалите камиони трябва да се издърпват на страни да се освобождава пътя.Не да ги жалите и заради тях по 14ч да седим в задръствания.
97
1
 
4
 
! Отговори
габрово преди 7 години
Към коментар 123 КЗП вдигна голям банкет на Арбанаси в денят на траур във връзка с жертвите в Хитрино.
96
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименДругари и да не забравите речите на др. Нинова , която обеща да ви оправи след като дойде на власт. Все пак асфалт не се яде , ама не слушате Позитано 20 и ето го резултата .
95
3
 
8
 
! Отговори
Къде преди 7 години
са заповедите за уволнение на некадърниците, бе Боко?! Там на място трябва да ги разстрелват такива калинки герберастки, назначени само да лапат заплати. *** за зеле не става от цялата ти дива пасмина , рушветчийско племе!
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие не разбрахте ли, че РАДЕВ, ТРЪМП и ПУТИН са един и същ човек ?
93
1
 
4
 
! Отговори
един от народа преди 7 години
До Винетунямаме нищо против снега , ама вятъра много силен
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В багажника си носете задължително буркан с мас, чувал картофи и някакво четиво. Така тежката пътна обстановка ще остави в съзнанието ви само приятни спомени.
91
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми жена ми е от там бе шматко.Още малко чакаме да се осерът в ЕС и го отмисляме ако не се опрви наща държава
90
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
скоро всички ще имаме по 1-2 самолета и всичко ще е розово, с по 10 хиляди лева заплата, още 20-21 дни!след 25 съдебната система ще е оправена.а след 30 ще се наричаме САЩ 2след 35 САЩ ще коленичат пред Българияслед 40 България ще бъде на 3 планетиа след 800 всеки ще си има собствена планета!Радев. Край.(ама те овчиците ме избраха ли вече...)
89
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече е ясно.Има и такава държава!