Майката на малкия Христо: Искам насилниците да страдат!

Детето бе пребито почти до смърт от двама младежи
Обновена: 11 яну 2017 09:56 | 11 яну 2017 09:52, Петя Славова
123
Майката на малкия Христо: Искам насилниците да страдат!
Снимка: Кадър, Нова тв

Майката на пребития почти до смърт 3-годишен Христо се яви като свидетел на второто заседание по делото. Невена Велинска застана за първи път очи в очи с насилниците на своя син. За инцидента, станал, преди година и половина са обвинени двама младежи, които трябвало да гледат малкото дете, докато майка му е на работа в чужбина.

Невена разбира за инцидента от своя съседка, докато се намира в Естония. Завръща се по спешност и разбира, че 3-годишният й син е в кома с опасност за живота.

"Първото нещо, което ми каза, след като излезе от кома, беше "мамо". И аз бях до него", разказва пред Нова тв майката.

Още по темата

"Не може да има обяснение за такава жестокост. Това е едно 3-годишно дете. Вие можете ли да представите защо? Искам да страдат!", казва тя.

"От лекарите в "Пирогов" беше установено, че става въпрос за системен тормоз, а не еднократно действие. Не съм имала време да мисля кой ме сочи с пръст, кой какво мисли. Мога да кажа само, че получих подкрепа от моите приятели, най-близките ми хора, защото аз нямам останали роднини", разказва Невена.

От средата на 90-те години тя е вечно на път, за да изкарва прехраната си така, както може - като цигулар. Налагало й се да го оставя за около месец. След това четири месеца са били заедно, после отново месец жената е била на път. Поддържат връзка предимно по Skype.

"За мен беше много важно обедно и следобедно време да имам видимост и комуникация с моето дете", споделя майката.

"Случваше се да го оставям на много близки мои приятели. Детето не е поверявано на тези две момчета. То беше поверено на бащата на едно от момчетата. Те трябваше да живеят в моя дом. Единият аз никога в живота си не съм го познавала, не зная за неговото съществуване", обяснява Невена.

В дните около инцидента профилите на 18-годишните тогава младежи в социалните мрежи изобилстват от снимки с нацистки символи, а близките на Александър са изненадани от факта, че са му поверени грижите за едно 3-годишно дете.

Освен Патрик, оказва се, че домът на Невена в нейно отсъствие посещавали и други. Според приятелка на двете момчета, изслушана като свидетел по делото, Александър и Патрик се забавлявали като затваряли малкия Христо в шкаф. В съда обаче спомените й за това се изпариха. Спомни си обаче, че е виждала как младежите "потупвали" Еци. По думите й - с възпитателна цел.

В момента за детето се грижи и неговият баща, който преди инцидента не е имал такова желание.

"След като се случи това нещо с детето ни, той се обади и от този момент постепенно присъства в нашия живот. Слава Богу Христо е добре, вече е на 5. Ходи на градина. Той е най-миловидното и гальовно същество, той е един ангел. Много кротко дете, много умно и силно", казва още майката.

Психолози продължават да работят с детето, защото има последствия. "Не бих могла да забравя случилото се. Аз ще живея с това нещо цял живот", завършва разказа си Невена.


123
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 86 преди 4 месеца
"..такива като теб които си разтварят краката за всеки без да подбират,..." Какво знаеш ти за мене нещастнико? С нищо лично не съм те обидила, ако сам си се отъждествил с мъжете описани от мене проблемът е в тебе. Внимавай какво пишеш защото IP адресът е налице и думите ти са подсъдни, особено при липса на модерация, какъвто е случаят!
67
4
 
9
 
! Отговори
Ал. преди 4 месеца
Погледнете не особено умно, изглеждащата майка - навярно ще прецените от пръв поглед,че толкова, колкото угледна е прическата, изразът на очите, мимиката й, толкова е и лекомислената й преценка за грижите над детето й. Защо не си намерила една селска баба - щяла е да гледа детето ти като писано яйце И пуйка няма да остави дете в ненормални ръце. Преди ония, тя трябва да бъде съдена!
66
0
 
10
 
! Отговори
Разстрел!!! преди 4 месеца
Всички са за разстрел! Че двамата младежи трябва да бъдат осъдени и наказани и то доста сурово, преди да са пораснали и да са извършили някоя още по-голяма глупост Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО! От друга страна обаче родителите на детето СЪЩО СА ЗА МНОГО СЕРИОЗНО НАКАЗАНИЕ! И докато майката има някакво оправдание - била е на работа в Естония (макар, че спокойно е можела да си намери някоя обикновена работа и да си стой при детето), то къде е бил бащата и защо не е искал да се грижи за собственото си дете?!?
65
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
карай ве важното е, че демокрация вее косите ни... щото през комунизма щяха да ги отстрелят, като кучета
64
2
 
8
 
! Отговори
ГЛАВНИЯТ ВИНОВНИК за преди 4 месеца
ВСИЧКО СЛУЧИЛО СЕ Е МАЙКАТА!"Не бих могла да забравя случилото се. Аз ще живея с това нещо цял живот", завършва разказа си Невена"ТЯ ПРОСТО Е ОТБИЛА НОМЕРА за грижите на детето без да провери на кого го поверява!Жалко за детето а на майката това да й е като ОБИЦА НА УХОТО ГОЛЯМА КОЛКОТО КОФА ПУЛНА С КАМЪНИ!
63
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен

А човекът на когото всъщност е било поверено детето и той прехвърлил "грижите" за него на двамата изверги подведен ли е под отговорност? Той е главният виновник да се случи това мерзко деяние.

Бре, мгооого патетично се изказваш, како! А тя оставила ли му е инструкции кой и как да гледа детето като е тръгнала да се развява и проветрява в чужбина? Има си детегледачки за това и агенциите които ги пращат поемат отговорност. Имала ли е договор с него за гледане не детето?
62
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Ot До mili

Даде ми и една идея за такива дето си сеят семето и не го поглеждат, дето после майката им била виновна за всичко:

Сеят си семето в такива като теб които си разтварят краката за всеки без да подбират, а после друг им бил виновен, че вдигали краката.
61
1
 
2
 
! Отговори
Ot До mili преди 4 месеца
До 84
Чета ти поста и си мисля: на някои хора всичко им е като задника, не само оправданията.

Даде ми и една идея за такива дето си сеят семето и не го поглеждат, дето после майката им била виновна за всичко: Да бъдат кастрирани още след първото дете което са захвърлили, за да не сеят проблеми нататъка!
60
9
 
6
 
! Отговори
Амелия преди 4 месеца
Ако бяхме нормална държава, социалните първо щяха да вземат детето от майката, а пък тя да води дела ако иска. Защо и на нея не й се потърси отговорност за това безумие? Не може безотговорно да си остави детето на някакви младежи и да замине в чужбина, а пък после да е жертва. Тя има много голяма вина за цялата тази история.Къде са социалните, питам?
59
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Александър и Патрик още ли не са осъдени? А човекът на когото всъщност е било поверено детето и той прехвърлил "грижите" за него на двамата изверги подведен ли е под отговорност? Той е главният виновник да се случи това мерзко деяние.Като не можеш да се грижиш за чуждо малко дете чиято майка ти е гласувала доверие като ти е поверила най-скъпото си -не поемай такъв ангажимент.Бащата на единия от извършителите също трябва да е подсъдим.
58
0
 
14
 
! Отговори
ех преди 4 месеца
Как искам да ми паднат в рачичките двамата сладури.Обещавам да им помогна да се насадят докрай болната си психика.
57
1
 
9
 
! Отговори
1914 преди 4 месеца
Да ги разпърчат тея урродди !!! Ех що не ги съдиха в Саудитска Арабия ... Мечти :)
56
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Виновен е бащата, това е!Сега може да си стои при детето,преди това не може,а?
55
7
 
17
 
! Отговори
До mili преди 4 месеца
Трябва ли да ти се случи за да разбереш какво е да си сама жена, без никакви роднини, без доход и с бивш който не иска да погледне детето? Прояви въображение, направила е каквото е могла.
До 79
Тя не ги е избирала тези момчета, прочети статията: доверила се е на приятел - баща на едното от момчетата, той е предал доверието и.
54
2
 
10
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 4 месеца
Да бие тъпан? Женатат и да играе кючек? Жената е цигуларка. А който е бил детето и кирка и лопата.
53
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Подкрепям 78 - за насилниците е ясно - съд и възможно най-високо наказание. Но не разбирам що за човек е тази жена, която се нарича майка. Приемам необходимостта да изкарва прехраната си по този начин, но да избереш тези момчета за детегледачи и да разчиташ на скайп за комуникация с детето си. Странно и по мое мнение психоратно решение
52
12
 
12
 
! Отговори
mili преди 4 месеца
Въпросните момчета изобщо няма да ги коментирам,направеното е ужасно.Неразбирам майката,да остави толкова малко дете на чужди хора и дори да е в чужбина,а не наблизо при нужда.Стига да и се работи може и в Бг работа да си намери.Престъпна е небрежността и.
51
2
 
11
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 4 месеца
Изродите да попаднат във ръчичките, на Московските бръснати глави.
50
3
 
18
 
! Отговори
До толерантните преди 4 месеца
На мен ми е интересно ако ви пребият на вас 3 год. дете и съдът даде условна/то няма какво друго да даде/ вие доволни ли ще сте? А сетих се вие нямате деца и не ви пука ,ама пишете за да дразните хората с деца. Нешо като БХК и защитавате побойници на деца....ЕВАЛА!
49
3
 
12
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 4 месеца
Изродите да попаднат във ръцете на истински нацисти.