Българинът доволен от ревизиите на Герджиков, иска още, и още!

Хората търсят и нови политически лица и идеи, писнало им от старите
138
Българинът доволен от ревизиите на Герджиков, иска още, и още!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Трайно силно е общественото желание за промяна. Масово се одобряват всякакви идеи за ревизия, нови лица и нови идеи в партийните програми. Това е изводът от експресно проучване на "Галъп интернешънъл", финансирано със средства на агенцията.

Още по темата

67,8% от българите смятат, че служебното правителство трябва да промени начина, по който се управляваше България досега.  Едва  26,2% са на противоположното мнение са, а останалите се затрудняват да отговорят.

Над 90 на сто от участвалите в допитването одобряват отстраняването на отговорни лица в пътната агенция, ревизиите в железниците и в образованието.

70,6% одобряват подготвяната отмяна на практиката на пръстовите отпечатъци в здравеопазването, а 23,3 на сто не я одобряват.

Мнозинство от 57% одобрява и смяната на областните управители, макар че този въпрос закономерно събужда и по-сериозна опозиция от 30,6%.

Половината от българите отчитат положително факта, че служебното правителство намери пари за машинното гласуване.

Засилено е и търсенето на всякакво ново политическо съдържание - нови фигури и идеи. Мнозинство от 54% подкрепя новото звучене в програмата на ГЕРБ.

Още по-големи мнозинства от 70% одобряват новите лица в листите на БСП и те се ползват с високо доверие. Засега изглежда, че това допълнително помага на БСП да се утвърди.   

Всички по-популярни обещания на партиите от последните дни се възприемат добре от българите – особено ако във въпроса не се споменава коя партия е направила съответното обещание.

82%, например, харесват увеличение на данъка на най-богатите хора, 90% пък окуражават идеята за увеличаване на учителските заплати, 89% харесват идеята за фонд, който да стимулира индустрията и т.н.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари