Хорът на ексминистърките: Не е работа на Герджиков да ни проверява!

ГЕРБ: Нито има зловещи злоупотреби, нито ще ни спират пари
110
Хорът на ексминистърките: Не е работа на Герджиков да ни проверява!
Снимка: архив, Булфото

Макар че лидерът на ГЕРБ и експремиер Бойко Борисов сам заръча на служебното правителство да се разрови в работата на министерствата, бивши министри от кабинета му обвиниха наследниците си, че са иззели функциите на контролните органи.

Повод за това бяха обявените по-рано днес от премиера Огнян Герджиков резултати от проверките по отделните министерства.

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова обяви това за недопустимо и посъветва като одитор това да не се случва отново. Нейното министерство бе сред тези, в които не бяха посочени нередности.

Петкова съобщи, че преди броени часове Европейската комисия е отпуснала на България 920 хил. евро за предпроектно проучване за газовия хъб "Балкан" и отделно над 180 хил. евро за модернизация на газопреносната мрежа. "Смятате ли, че ако не се спазваше законът за обществените поръчки, някой щеше да ни отпусне тези пари?", попита тя на брифинг.

Колежката й Лиляна Павлова пък коментира, че и служебният кабинет подлежи на проверка, каквато се надява следващото правителство да направи.

"Митът за някакви зловещи злоупотреби от правителството "Бойко Борисов 2" не бяха доказани и няма как да бъдат доказани", отсече Павлова.

От ГЕРБ си задавали въпроса защо докладът от проверките ще се публикува чак в понеделник.

"Някой ще го дописва или просто целта беше да се изрекат някакви думи, внушения, за да може три дни да има храна за говорители, предизборни спекулации", коментира Павлова.

Тя определи като опит за дискредитиране на АПИ и държавни дружества изнесеното в доклада. Според нея проверката е фокусирана върху двата договора за поддръжката на магистрали от държавната фирма "Автомагистрали". Според Павлова някой има нездрав интерес към държавната фирма с цел да бъде фалирана и приватизирана или частни интереси да бъдат пуснати в поддържането на автомагистралите "Тракия" и "Хемус".

Ексминистърът на земеделието Десислава Танева успокои, че няма риск пари по настоящата програма за развитие на селските райони да бъдат спрени.

Тя посочи, че служебното правителство не трябва да бъде участник в предизборната кампания, а да организира изборите.


110
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Четерите каки се надпяват ама пеят доста фалшиво, диригента го нема некъде се е скрил . Ще си търсим по млади и с" по добри " гласове .
79
1
 
1
 
! Отговори
АTAKICT преди 2 дни
До Хитър Петър
НЕ СЕ НАСЛАЖДАВАЍ---ОГЪНЯ Е С ХАЛОСТНИ ПАТРОНИ САМО ПУШЕК И НИЩО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ НА БЯЛ СВЯТ ---ГЕРБДЖИКА ВЕЧЕ ГО КАЗА---БОИКОВАТА БАНДА НЯМА ПРОБЛЕМИ
78
0
 
4
 
! Отговори
Хасан преди 2 дни
Тези мръсници са върхът на наглоста. Да даде Господ да дочакам всичките да влязат в затвора и да прекарат в него остатъка от живота си
77
0
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 3 дни
Ако не беше Баце,тези сега щяха да бъдат чиновнички в някоя администрация, на средно ниво, или най-много в някоя синекурна агенциика, дето нищо не прави а прибила пари само.Да не мислите, че ще ревнат против човека, извадил ги от нищото, и направил ги министърки?Нееее, те ще го гледат влюбено, както и до сега, със зомбиран овчи поглед, и ще повтарят като папагали. Отдавна и те живеят в паралелната вселена на Бойко, където всичко цъфти и връзва, а България се пука по шевовете от благоденствие...
76
0
 
13
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 дни
Тези са по-тъпи и от тризначките ,въпреки че са четири.Личната гвардия на ген.Тиква е съставена от дебели и празноглави куку.мявки ,достатъчно простовати за да не личи колко е неграмотен и глупав Вожда.
75
0
 
11
 
! Отговори
Ивомир преди 3 дни
Крайно време е министрите да инспектират затворите от вътре
74
1
 
3
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 3 дни
НИТО Е ИЗБРАН ОТ НАРОДА, ЧРЕЗ ИЗБОРИ, НИТО НИЩО,
ДИПЛОМА ИМА ЛИ ?
ДИКТАТОРЧЕ ЛИ СЕ ПОЯВИ, ОТ НИЩОТО ?
ВОЕНЕН РЕЖИМ ЛИ ИМА, ГЕНЕРАЛ ЛИ ГО НАЗНАЧИ ?
ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
73
0
 
7
 
! Отговори
www преди 3 дни
ЕКСМИНИСТЪРКИТЕ - НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА НИ ПРОВЕРЯВА . ЩЕ ПРАВИМ КАКВОТО СИ ИСКАМЕ.....
72
0
 
10
 
! Отговори
Алекс69 преди 3 дни
Ще вкарват ли някой министър в затвора или само приказки до изборите ?
71
0
 
12
 
! Отговори
extremist преди 3 дни
Хорът на ексминистърките: ДИРЕКТНО ДА СЕ ЗАПЪТВА КЪМ ЗАТВОРА - ТАМ ГИ ОЧАКВАТ ГОЛЕМИ ФЕНОВЕ НА ДУХОВАТА МУЗИКА
70
1
 
12
 
! Отговори
КОНЮШНА преди 3 дни
Много е нахилена мис Пиги Павлова. Сигурно е хапнала добре, опъната е дваж триж пъти от младо жребче и няма проблем. А реално каква ни е ползата да е там тоя кърлеж? Някой ? Слушам ви
69
1
 
17
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 дни
Наивен съм и вярвам на Павлова! Никакви злоупотреби не е имало, въобще! Чисти като сълзица са всичките министри и от 2та кабинета на Борисоф, кой от кой по- по- най честен.

Как всички тези приеха риториката на вожда, явно им набива канчетата. И още: мислят си, че като повтарят лъжи 100 пъти и ще станат истина или поне ще им повярваме. Да ама наивниците (доколкото ги има) са в електората на ГЕРБ.
68
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Лелее, колко е дебела тази.
67
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
ГЕРБ Е КОРУПЦИОННА КОНСТРУКЦИЯ. НЯМА ПО-КРАДЛИВИ ОТ ТЯХ
66
1
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 дни
Лилито,Теменужка и очилатата Деси заедно,са...ударната мошт на ГЕРП,почти като...тризначките.Още малко ако се...напънат и ще ги...надминат.
65
2
 
33
 
! Отговори
Хитър Петър преди 3 дни
Не ви ли се виждат ядосани гербавите министри и Борисов? Ще се спукат от яд, че Герджиков им издава далаверите и злоупотребите предизборно. Те сега берат срам като студент не знаещ колко е едно плюс едно. Наслаждавам им се просто.
64
0
 
13
 
! Отговори
Пипи преди 3 дни
Ей ГЕРБ ДГД! –Справка Л. Пенев.
63
2
 
30
 
! Отговори
Бай Ристо преди 3 дни
Тъпаците от герп правят всичко възможно да изгубят колкото може повече потенциални гласове. Мислех да гласувам за тях с цел да не побядят бешипету, но след поведението на Боко Тиквата при случая в тунела ми е все едно дали ще победят бешипету или герп. А сега и тези двете се изказват неподготвени. Твърдо няма да гласувам за герп, а за бешипету то е ясно, по-скоро бих гласувал за Доганя отколкото за тях.
62
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ривете а
Я да ровнат и при тия дет ще правят изборите - да няма после бюлетини с тонове и дефектен софтуер !
61
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Хорът на ексминистърките: След като реват значи проверките трябва да се задълбочат.
На правилен път сме.