Десетки подкрепиха отец Кортези пред Президенството

Хората призоваха президента Радев да вземе отношение по казуса
12 мар 2017 16:05, Александър Попов
194
Десетки подкрепиха отец Кортези пред Президенството
Снимка: Bulgaria ON AIR

Десетки хора се събраха на площада пред Президентството, за да изразят несъгласието си със случилото се в Белене и напускането на католическия свещеник Паоло Кортези, съобщава Bulgaria ON AIR.

Кортези срещна отпор от страна на жителите на града, заради това, че е подслонил бежанско семейство от Сирия. Семейството пребивава законно у нас, но вече напусна града.

Митингуващите днес припомниха, че България години наред е приютявала и спасявала бежанци, а това, което се случва сега, според тях, е непристойно.

В интернет започна и петиция в подкрепа на отец Паоло Кортези с призив той да остане в България, след като беше помолен от католическата църква в Италия да се прибере обратно в страната. Оттам спряха и помощите, които католическата църква отпускаше към Белене.

Хората пред Президенството определиха случилото се в Белене като проява на национализъм и се обърнаха към президента Румен Радев да спре етническото разделение в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: Паоло Кортези
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
37
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Пукна пролетта и соро_соидите пак в действие .. шепа кибици с професия-протестъри се мотат около президенството. Този Кортези по-добре да си седи в Италия, ние сме провославна страна и такива като него не са ни много от полза, и без скапаните им помощи ще минем! Примамват социално слаби хора и се опитват да ги отвлекат от православието .... добре си е заминал...
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кортези зи го каза ,че дава 100 000 лв и аз ще искам да се облажа ,само ми е чудно къде е прокуратурата лесно може да се види интервюто
8
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно време ме учеха в училище, че традиционните български добродетели са гостоприемство, човеколюбие, скромност и трудолюбие. Смех.
7
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В църквата на Христа нямат място ислямисти, първо да се покръстят че ще усмърдят олтарите на онешки главички.
6
2
 
32
 
! Отговори
se преди 7 години
Редно е всички да се приберат по родните си места.И Кортезе и бежанците трябва да си отидат от тук но не да ги гоним а да изграждаме европейска политика която да възстанови Сирия ,Ирак, Либия и всички държави които Америка разграби и разби.Съдбата на тези хора не е лека но трябва да си приберат колкото се може по скоро.Американците забъркаха такава каша в последните 17 години ,че ще трябват 50 години за възстановяване на изброените държави.
5
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам всеки един от събралите се през президентството да приюти в дома си по едно семейство мюсюлмани от Близкия Изток. Ако не го направят, нямат моралното основание да протестират срещу хората в Белене.
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 10 години ще казваме за "добрите "бежанци-:Такъв тих човек беше бай Хасан,да не повярваш че се самовзриви в магазина
3
30
 
4
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До 1,Не ако бях разбрал навреме и аз бих отишъл без да работя в НПО. По убеждение.До 2, Заблуден си ти, защото не виждаш как войната все по бързо идва и ще ти подпали чергата.
2
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спасявали сме години наред ама и до днес им сърбаме попарата на всичките спасени. Трябвало е да бесим наред че да се изчисти тука от всякаква гнилоч, изгонвай и затваряй границите и в Италия има църкви да ги спасява там Кортези.
1
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заблудени хора .