Плевнелиев към Радев: Не ти отива да разделяш нацията!

За Бойко Борисов: Народът го поиска пак, за трети път!
Обновена: 21 апр 2017 14:05 | 21 апр 2017 13:15, Златко Желев
429

18678 гледания   |  Още видео

Президентът Росен Плевнелиев разкритикува наследника си Румен Радев, заради предложените промени в Изборния кодекс, свързани с уседналостта.

По думите на държавния глава (2012-2017 г.) не отива на български държавен глава да разделя и ограничава права.

"Той трябва да интегрира", настоя Плевнелиев пред медиите при представянето на целите на фондацията си "Решения за бъдещето".

Още по темата

"Това е грешка, която той трябва да коригира. Неговият неуспех няма да бъде мой успех, нито успех на народа", настоя той и подчерта, че говори от позицията на човек, който иска да помогне и да интегрира българите навсякъде по света.

Затова и при посещенията си като действащ държавен глава се е срещал първо с тях.

"Приветствам усилията да се намерят решения, но те не може да са устойчиви, ако се ограничават права", подчерта Плевнелиев.

Той открои и грешките на служебния кабинет, сред които са чистките и възраждането на схемата "Батко и Братко" в строителното министерство.

И тук Плевнелиев спомена сегашния държавен глава: "Остава впечатление за натиск върху служебното правителство. Силата на една държава не е на една институция, която да налага денонощно своята воля на всички останали институции. Тя е силна с баланс, а не с натиск", подчерта Плевнелиев.

България да не чака последния момент, а по-рано да постигне 2-та процента от БВП за отбрана, препоръча Плевнелиев. По думите му способностите на нашата армия не са на висотата на рисковете.

Според него Бойко Борисов има всички основания да стои с отворени очи пред народа си.

"Върна му властта, а народът го поиска пак, за трети път", отбеляза Росен Плевнелиев.

"Като държавен глава, който в мандата си видя 5 правителства и 3 парламента искрено се надявам това Народно събрание да изкара 4 г. Пожелавам пълен мандат и на Народното събрание, и на правителството. Радвам се на тона и подкрепям десноцентристките партии, които търсят устойчива формула. Благодарен съм за този подход", коментира Плевнелиев и задаващата се управляващата коалиция. И добави: "Министър-председателят Бойко Борисов има всички основания да стои с отворени очи пред народа си, който на когото върна властта и който го върна да е премиер за трети път. Той трябва да носи една отговорност, която дори досега не му се налагаше да носи".


429
Още от
Напиши коментар Коментари
269
5
 
12
 
! Отговори
ля ля преди 4 месеца
от този *** нищо не става и нищо не излезе в неговия мандат - само ордени раздаде и разказа на всички как герб е най-великото!
да не говори въобще
268
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако някой се опита да потърси сметка от ГЕРБ за радиацията във водата веднага се показва Бийн и го характеризира като разединител на нацията,ама на коя нация ве Бийн,на тази дето я уморихте от кражби ли ?
267
19
 
12
 
! Отговори
Военните-много умни преди 4 месеца
Когато Господ раздавал ум и разум на Земята военните били на учение и ги пропуснал.
Очевидно и Радев е бил на учение, защото говори трудно с щампи и клишета, без ясна мисъл и логически обоснована теза, употребява неправилни езикови форми като "оценям" и "преценям" и т.н. Ловкият Гоце не случайно се спаси от тежката „котва“ Радев в последния момент.
266
9
 
24
 
! Отговори
ЗА ЗА ЗУ преди 4 месеца
АМИ ПЛЕВНЕЛИЕВ, НИКОГА МЕНТОРА ТИ БОКО НЯМА ДА МОЖЕ ДА ПОЧУКВА ПО ГЛАВАТА ИСТИНСКИЯ ГЕНЕРАЛ, КАКТО ТЕ ПОДИГРА И НАПРАВИ ЗА СМЯХ И ПОДИГРАВКА ПРЕД ЦЕЛОКУПНИЯ НАРОД. ТАКА, ЧЕ СИ ТВЪРДЕ ОС РА Н, ЗА ДА СЕ ПОКАЗВАШ ВЪОБЩЕ. КОЙ ТИ ПЛАЩА ЗА МРЪСНИТЕ ИНТРИГИ.
265
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това не беше ли бившият портиер на Джим Кери? Защо се обажда тоя?
264
6
 
10
 
! Отговори
Жалко за Радев преди 4 месеца
Генерале, да се занимаваш с комунисти
е все едно да имаш глиисти ...
Кофти работа с две думи.
263
6
 
25
 
! Отговори
Я, МЛЪК ПЛЕВЕЛ преди 4 месеца
ЗА РАЗЛИКА ОТ БАНКЯНСКАТА КРАТУНА, ГЕНЕРАЛ РАДЕВ НИКОГА НЕ Е БИЛ ЧЛЕН НА БКП. ЗВАНИЕТО ГЕНЕРАЛ ОТ АРМИЯТА Е ВАЛИДНО ЗА МВР. НО ЗВАНИЕТО ГЕНЕРАЛ ОТ МВР НЕ Е ВАЛИДЕН ЗА АРМИЯТА И МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА.ЗВАНИЕТО ГЕНЕРАЛ ОТ АРМИЯТА СЕ ДАВА СЛЕД ГЕНЕРАЛЩАБНИ АКАДЕМИИ И ИЗРАСТВАНЕ В ЧИН И ЗВАНИЕ. ГЕНЕРАЛ РАДЕВ Е ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛ, А НЕ ИЗМОЛЕН КАТО ВЪПРОСНАТА КРАТУНА. А ПЛЕВНЕЛИЕВ ДА МЪЛЧИ. ТОЛКОВА Е КОМПРОМЕТИРАН КАТО НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ КАТО ТУРСКО-АМЕРИКАНСКО МЕКЕРЕ, ЧЕ ДА МЪЛЧИ, ИНТРИГАНТЪТ МУ
262
15
 
13
 
! Отговори
факт преди 4 месеца
Вместо Радев получаваш червената „деполитизирана“дебелана Йотова, Курнелия(г-жа Лъжа) и дългата „застрашена“ Деса в комплект.
261
11
 
35
 
! Отговори
Глупакът си е глупак преди 4 месеца
Рейтинга на Радев пред света и пред народа расте !
Рейтинга на Плювню пред света и народа е най-нисък от всички президенти които страната ни е имала !
Точкааааааа !
260
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Радев е учил 2 семестъра във платен военен колеж, само колеж.
Платила му е Държавата, той нищо не е постигнал.
Нищо академично не е завършил тоя руски предател.
259
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Борисов живее в България.
Станишев си купи палат в Швейцария.
Точка.
258
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Комсомолският секретар Плевнелиев да козирува на ген. Радев, възпитаник на академия "Максуел", завършил с отличие, с познания по стратегическо планиране, владеещ 3 езика, достоен и уважаван, избран единодушно от българския народ, президент ясно и твърдо отстояващ българските национални интереси!
257
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да, много руски и турски шпиони има в Парламента, вярно е!
БСП, ДПС, Атака, Воля ...
256
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Никой не спря изборния туризъм от Турция.
Това го разрешиха БКП/БСП със създаването на ДПС, с преименуването на турците у нас...
Сега нищо не може да се направи, особено жалкия Радев, който няма законодателно право, но командваше служебното правителство.
Радев ни върна 20 г назад!
Русия винаги ни прецаква чрез комунисти като Радев, Първанов, Станишев, Сакскобурготски, Доган...
255
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами да, каквото не свърши ***, сега трябва да му го свърши Радев;
254
7
 
38
 
! Отговори
Хитър Петър преди 4 месеца
Радев се опитва да защити България от турските гласове, докато Плевнелиев не не направи нищо за спирането на турските гласове, дори реве в момента, че турците нямали права и свободи.
253
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Е МИ ВИЖТЕ ПО КОИ ТВ ПРИКАЗВА АНТИБЪЛГАРСКИТЕ
252
3
 
7
 
! Отговори
:-) преди 4 месеца
:-) КРЪЪЪЪЪ-ГОМ :-)
251
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Политически запъртък!
До сега нямам спомен бивш Президент,да е коментирал своя наследник,дори и в световен мащаб!
Но при положение,че никой не го взема насериозно,това не е трагедия!
250
7
 
32
 
! Отговори
Ха - ха преди 4 месеца
А на Плевнелиев не му отива да говори на "ти" на Президента Румен Радев избран с внушително мнозинство и единодушие от българския народ, а не номиниран от Бойко на принципа "и магаре да издигна, и магаре ще изберат". Този номер бе опитан втори път с Цецка Цачева, но тя претърпя тотално фиаско, даже в Плевенско й биха шута.
Що се отнася до уседналостта, аз съм твърдо "за". Ние, които живеем тук и плащаме данъци тук, с парите си издържаме управниците, затова имаме право да ги избираме, други - не!