С униформи втора ръка, ще влачат и бюра: Полицаите на протест

Служителите на реда не искат да си плащат повече, за да работят
Обновена: 5 юли 2017 13:34 | 5 юли 2017 13:31, Веселина Йорданова
139

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

На професионалния си празник служителите на МВР излязоха на протест с искания за по-високи заплати и нов закон за МВР.
Още по темата
Протестът започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите при изпълнение на служебния си дълг полицаи. Подкрепа униформените имат от КТ "Подкрепа", синдиката на надзирателите в затворите, полицейски синдикати от Балканите.

Протестите на полицаите ще стават ежедневни, когато България поеме председателството на ЕС, ако исканията им не бъдат изпълнени, заявиха синдикалисти от сцената пред Народното събрание.

Униформените загърбиха символично парламента, а на гърбовете на много от тях има надпис "Аргумент" във връзка с изказване на вътрешния министър Валентин Радев да дадат аргументи за исканията си за вдигане на заплатите, предаде "24 часа".

Две съсловни организации на превозвачите също са подкрепили протеста на униформените. "Нека министърът се замисли какво се случва, когато катаджията и каналджиията протестират заедно", обявиха от трибуната синдикалистите от МВР.

Заместник-председателят на СФСМВР Илия Хрисимов посочи, че на протеста има пожарникари, които са дошли с униформи, дарени от Канада и Швеция. Те се доизносват, след като вече са извадени от употреба в тези държави. Криминалистите в министерството също протестират срещу условията на работа, като са облечени в бели престилки, предаде БТА.

"Време е да спрем да плащаме за това, че работим", каза от трибуната председателят на СФСМВР Валентин Попов. Той се закани следващия път на протест полицаите да дойдат с бюрата и компютрите, които сами си осигуряват, за да работят. Заплата от 660 лева е подигравка, каза Попов.

Синдикатите настояват за ръст на заплатите още тази година и не вярват, че няма ресурс, тъй като непрекъснато се говори за увеличена събираемост на приходите, за което служителите на ведомството имат сериозна заслуга.

Хилядите протестиращи служители на МВР са запълнили пространството пред парламента.

Сред лозунгите, които те издигнаха, са: "С лични средства осигуряваме вашата безопасност" и "Достойно отношение и достойно заплащане на служителите в МВР".

Протестът на служителите на МВР започна със закъснение, тъй като част от участниците от други градове бяха забавени заради верижните катастрофи в двете посоки на АМ "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
25
 
! Отговори
Чанта на бюро преди 6 години
До Гошо...ТъпотоАйде стига лакърдии. Крайно време е за истинска реформа в МВР, където повече от половината състав дремят в канцелариите по бюрата. Да съкратят чантаджиите и ще има пари за редовите полицаи на терен.
13
9
 
12
 
! Отговори
Болен здрав носи преди 6 години
Ми те си стачкуват ежедневно...някаква работа да са свършили ?! Постъпили са там, не за да изпълняват дълг, а за 20те заплати. Най-голямото доказателство за това е, че когато има опасност да им ги отнемат, те плашат с напускане!? .. Не знам защо се сърдят на депутатите, като те са си от едно котило, живеят на наш гръб, пазят ги от нашата любов...Не питат когото трябва за увеличение, т.е. тези които реално им плащат заплатите, дали заслужават увеличение
12
10
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Подкрепям протеста на служителите от МВР.Това са хора на ненормиран работен ден,често изпращани в различни точки на странатада ...гасят пожари.Разбирам че и логистиката им куца.Сами си купуват много от разходните канцеларски пособия и материали,както се разбра и...униформи.Уж Боко Тиквата е от техните среди,но не ги...разбира.Явно греша,защото беше спуснат с...парашут като Главсек,от позиция на първо...борче;как да ги...разбира тогава.
11
7
 
27
 
! Отговори
Частен сектор преди 6 години
И аз така отидох пред шефа с един плакат, че не ми е увеличавал заплатата от 10 години, но той не ме разбра и ми посочи вратата.
10
10
 
32
 
! Отговори
Бай Пешо преди 6 години
По принцип при пазарната икономика като не си доволен от заплащането в една фирма отиваш да работиш в друга. Или както друг е казал - квалифицираш се, правиш се по-ценен и съответно цената ти се покачва. Тия милицонери обаче ако ги оставиш извън системата и за *** за зеле не стават. Мога да им препоръчам да си искат парите от любимите им ромове, които с такава страст пазят.
9
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги съм се чудел какво е това нещо достойно заплащане? Ще е пагубно ако заплатите им се вдигнат на всички по равно. Няма да заработят по-добре, всичко ще си продължи постарому. Купуват си много неща за тяхна сметка, но възниква въпроса защо си го купуват? МВР ще спре да работи или някой им е опрял пистолета на челото и им казва купувай или дърпам спусъка. Нямат топки да пускат рапорт, че униформата не става и тръгват цивили?
8
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О, горките милиционери! Трябвало да ходят с дрехите от миналата година и да вършат и физически труд понякога. Живи да ги ожалиш. Да им дарим пари с СМС.
7
6
 
31
 
! Отговори
НРБ преди 6 години
*** народ слаба държава!!! Всички българи да излязат на протест срещу ниските заплати и разрухата в България!!!
6
13
 
30
 
! Отговори
художника преди 6 години
Ще го напиша и тук, за да го прочетат повече хора. Извинявам се за повторенията!!!В "Белите" държави, когато искаш по-високо заплащане минаваш на преквалификация.Нашите "куки" да преминат обучение по оказване на първа помощ, да научат английски език, да се научат да се държат вежливо с хората от които им идва заплатата и тогава да искат увеличение на заплатите си.
5
7
 
14
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Не мога да разбера къде са им униформите. Комшията полицай се пенсионира преди две години и продължава да си ходи униформен. Само отличителните знаци е махнал. :)
4
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като не са доволни, напускат и отиват на борсата, Хем не са доволни хем стоят да вардят тия дето ги крадат.
3
14
 
24
 
! Отговори
Мен преди 6 години
Дайте им увеличени но ги задължете да плащат данъци и осигуровки както всички останали
2
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Г-да полицаи,Ясно ми е в какви условия работите. Аз не бих издържал в тях и 5 минути. Ясно ми е за изпочупените бюра, разпадащите се столове и олющените стени.Но бих ви подкрепил само при няколко условия:1. При следващият граждански протест, откажете да пазите парламента и оставете ония тутманици вътре на народната любов2. Изчистете се от собствените си трески (във вашата система те са доста)3. Станете по-образовани, защото доста от вас сега са като гамени ("И с'а к'во прайм?")Успех!
1
14
 
25
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Ни ги подкрепяйте ! Да ги подкрепят Столипиново и махалата на Станимака !