Чапа: Клета и проклета е майка България!

Скулпторът Георги Чапкънов в интервю пред Bulgaria ON AIR
16 юли 2017 20:18, Анисия Иванова
216

Клета и проклета е майка България! Страшно звучат тези думи, казани от големия скулпторът и съавтор на герба на България Георги Чапкънов-Чапа.

Според него тук, в България, само се руши. Не е редно да се бутат паметници. Проектът за паметника "1300 години България" стоеше година и половина в ЦК на БКП. Сега нито един властимащ не споменава думата "култура", разказва той в предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR.

"В скоро време само ще мучим. Обидно ми е! Не може да имаме 240 депутати. Те гледат само себе си! Опустошаваме си родината! Българинът е проклет и зъл! Дъртозата е отвратително нещо, лошо е, когато я усещаш. Искам още малко време, за да довърша проектите си", споделя просълзен големият скулптор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя "скулптор" що народна пара е изял.
73
11
 
17
 
! Отговори
РОСЕН преди 6 години
ПРОСТИ ИМ ,ГЕОРГИ, ТЕ /УПРАВЛЯВАЩИТЕ ОТ СДС И ГЕРБ / НЕ СА ВИНОВНИ.ОТКАК ГОРБАЧОВ И "ВЕЛИКОТО НИ НАРОДНО СЪБРАНИЕ" ЗАТРИХА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ДЪРЖАВИ И БЪЛГАРИЯ , ВСИЧКО Е В РЪЦЕТЕ НА САЩ И ЕС . ТУК , ТЕ КОМАНДВАТ И РАЗСИПВАТ ВСИЧКО СТОРЕНО С КРЪВТА НА НАРОДА СЛЕД 1944 ГОД. НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ , ИМАХА НАГЛОСТТА И ДЕБЕЛООЧИЕТО ДА СРАВНЯТ СОЦИАЛИЗМА С ФАШИЗМА ,ОТ КОЙТО ТЕ ПРОИЗХОЖДАТ.ЗА ТОВА, СВИНЯТА АЛ. ЙОРДАНОВ, ТОЛКОВА СЕ ЗАСЕГНА ,ЧЕ БАЩА МУ Е УБИЕЦ
72
10
 
21
 
! Отговори
Обзървър!!! преди 6 години
Ха ха ха!!! Виж само кой говори бре!Та това е придворния слуга на ЧУДОВИЩЕТО старо-генерал от ПГУ дедо Либен бре!И понеже тук се пробват всекакви субекти да се изказват-та да ви илюминирам бре!Те тоя същия взе 1 милион лева от кмета -МЕГАмръсник Софиянски за да ползва като модел Алиса бре!Всеки може да се увери-вижте профила на МЕГАпокварата наречена св.София и профила на Алиса бре!За самата скулптора взе парите отделно!пп-Хич не ми пука кой ми верва и дали ще ме изтрият бре!Който чел-прочел!!!
71
3
 
3
 
! Отговори
bulgarin patriot преди 6 години
До до :Ti mrasnik na kol prodaznik.Otivai I se izmitai ot Bulgaria mizernik tkav
70
4
 
5
 
! Отговори
до : преди 6 години
"Какво удоволствие е да гледаш как пркаженото българско племе се скапва все повече......" ---------------------Направо се подписвай Дана INTERNATIONAL! Какво си играеш да изреждаш руснак, италианец, германец, англичанин....... :))))
69
6
 
8
 
! Отговори
Почистете региона преди 6 години
Навремето художествено творческата ентилигенциика с особен произход се блажеше най много от презобената с опасни спец наркотици целящи ограбване и ликвидация на цели нации Людмила Живкова..ПАметника е изграден на неприемливо място уврежда специфична охрана на региона.след построяването природата се опитва да ог разруши сама..
68
5
 
5
 
! Отговори
Нагли та луди преди 6 години
Русофобите скоро и Пеевски *** ще нарекат.От що се ти срамиш , русофобе , депесар да се наричаш.Четеш му вестниците , пазаруваш в будките му , но иначе го мразиш.А за сараи си мечтаеш и на охраната им се оприличава
67
2
 
3
 
! Отговори
Нагли та кухи преди 6 години
Русофобите скоро и Пеевски *** ще нарекат.От що се ти срамиш , русофобе , депесар да се наричаш.Четеш му вестниците , пазаруваш в будките му , но иначе го мразиш.А за сараи си мечтаеш и на охраната им се оприличава
66
2
 
1
 
! Отговори
Нагли та тъпи преди 6 години
Русофобите скоро и Пеевски *** ще нарекат.От що се ти срамиш , русофобе , депесар да се наричаш.Четеш му вестниците , пазаруваш в будките му , но иначе го мразиш.А за сараи си мечтаеш и на охраната им се оприличаваш.
65
3
 
3
 
! Отговори
Нагли та ...... преди 6 години
Русофилите скоро и Пеевски *** ще нарекат.От що се ти срамиш , русофиле , депесар да се наричаш.Четеш му вестниците , пазаруваш в будките му , но иначе го мразиш.А за сараи си мечтаеш и на охраната им се оприличаваш.
64
5
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Тангристите може да отидете да се гръмнете.
63
5
 
8
 
! Отговори
Пеликан Великан преди 6 години
Така си е. Исус е роден в Юдея, почнал като еврекйски свещеник. Налагат христянството чрез източен и западен рим с меч и огън на хората столетия наред. При нас Борис го приема за да ни оставят на мира малко.Важното е да оцелее племето, да се правят деца. Милиони Българи са в чужбина и гледат семеиства. В момента нямаме силата нужна да отхвърлим паразита. Най-логичното е да не търсим битка докато не се появи шанс за победа. Знаем го от опита с османците.
62
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Sith_Khan - интелигентния българин с висок дух и капацитет да възроди България е мъртъв. Той вече е претопен на Запад, където условията за живот са по-добри. И не мисля, че ще тъжи за родината, пълна със злобни, прости ***, мислещи се за велики. Това можаха да измислят демократичните ни елити. Нека селяните да започнат с плюенето сега.
61
3
 
9
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ЩЕ ВИ РАЗКАЖА ИГРАТА НА ВСИЧКИТЕ БО*КЛ*УЦИ КОИТО СРИНАХАТЕ ДЪРЖАВА С НАД 1300 ГОДИНИ ИСТОРИЯ И ЦЯЛАТА ВИ РОДА ЩЕ ЗАТРИЯ БЕЗ ОГЛЕД НА ПОЛ И ВЪЗРАСТ...
60
2
 
3
 
! Отговори
extremist преди 6 години
"1300 години България" - ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ СА ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ...ИДВА ВРЕМЕ КОГАТО ТЕЗИ ХОРА ЩЕ ИНВЕСТИРАТ В СИЛОВОТО ИЗРИВАНЕ НА ВСИЧКИ ТЕКУЩИ ЕКСКРЕМЕНТИ ТУК.....СПАСЕНИЕ ЗА БЕЗВОЛЕВИТЕ ПЛ*УЖЕ*ЦИ НЯМА ДА ИМА
59
4
 
7
 
! Отговори
Трак до Пеликан Вели преди 6 години
Как пък реши , че със Сърбите и Русите сме едно.А за македонци не дей и говори , те са българи-разбра ли.И я кажи ти сръбски разбираш ли и на латиница ли пишеш.
58
4
 
5
 
! Отговори
До 123 преди 6 години
Този *** велики не си знае историята(ако въобще е българин , а най вероятно е плод на пянска вечер с руска туриска) а ти го караш да мисли.За него това е невъзможно , той живее с лозунги в главата и само изпълнява.
57
5
 
4
 
! Отговори
Пеликан Великан преди 6 години
До 123. Хората се делят не на граници а на племена генетично според мене. Племената взаимно се мразят и воюват - индииско племе, западняцоте, африканците и тн. Елитите на племената с власт в момента ни виждат като заплаха и конкуренция. Сърби българи македонци руснаци са едно и също вражеско племе за тях. Място за преговори няма с такива хора.Ние сме трудни за претопяване и манипулиране, зор видяха военно да ни сломят. Остава им само финансовата война. Това е висша форма расизъм и не е от сега.
56
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистите са безбожници. Привиква ли са я баба ми пред народния съд, да я питат защо ходи на църква. И съответно са я заплашвали. Грозна работа.
55
7
 
4
 
! Отговори
NY преди 6 години
прав е ама няма,кой да го чуе!то само с лозунги не става!