Окървавен нотариус! Чий интерес е засегнала?

Двете нападнати жени са стресирани, още са в болницата
25 юли 2017 09:00,
199
Окървавен нотариус! Чий интерес е засегнала?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жестоко пребитите от маскирани нападатели в центъра на София две жени са в добро състояние. Нотариус Валентина Механджийска и нейната дъщера са контактни и адекватни, съобщиха от УМБАЛ "Св. Анна" пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Двете са настанени в лицева хирургия, уплашени и стресирани са, добави лекуващият лекар. Той припомни, че вчера около 17 часа жените са нападнати на бул. "Драган Цанков" от двама маскирани младежи. Те са им нанесли удари предимно по главата и тялото, от които ще останат белези.

Още по темата

И двете са еднакво пострадали. Дясното око на дъщерята е затворено, има и наранявания в гръдния кош, докато майката е с многожество охлузвания. Очаква се двете да бъдат изписани след 2-3 дни.

Направена им е компютърна томография, която е установеила, че нямат фрактури на черепа.  Двете най-вероятно са влачени по земята, уточни лекарят от Окръжна болница - "Св. Анна".

Председателят на Нотариалната камара Димитър Танев изказа възмущението си от случилото се и настоя органите на реда бързо да разкрият нападателите. Не вярва атаката да е свързана с работата на нотаруис Механджийска, но не изключва подобна възможност.

"Винаги е действала праволинейно, тя е спокоен и уравновесен човек. Никога не е имало жалби срещу нея. Никога не е била заплашвана. Ясно е, че това е акт на "възмездие" спрямо нея", коментира той и предположи, че е дала становище, с което е провалила някоя сделка.

"Нотариусът не е частно лице, а са му предоставени държавни функции. Всяко посегателство срещу него е неуважение към държавността", каза Танев пред БНТ.

"Познавам колегата ми от 19 години, никога срещу нея не е имало жалба. Не виждам как тя със своята работа може да наруши нечии интереси. Един нотариус може да направи отказ да провали една сделка като следва своите законови убеждения, но каквото и да направи не трябва да е обект на престъпление", категоричен е Димитър Танев.

"Тя е имала късмет, че се е отървала само с тези физически рани. Нотариусът би могъл да увреди нечии интереси, това става непрестанно", каза още председателят на Нотариалната камара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
26
 
! Отговори
математика преди 6 години
Боя е от маскирани мутри а може да е и от онеправдани граждани на които им е писнало да ги ограбват и пр. Самите нотариуси със сигурност се сещат защо ги бият но едва ли ще си кажат всички се досещат защо.
74
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в България по стар комунистически - съветски обичаи всичко се разрешава с насилие. Училище, семейство, съдебна власт ... за *** Балкански - русофилски прав е този който бие.Жертвата, слабия са винаги виновни.За това края на този народ вече се вижда !
73
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента, в който прочетох "нотариус" ми стана ясно защо е била бита.
72
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
факта, че до момента няма пребит лихвар и чси, а нотариуси, показва, че следите водят към разбойническата шайка на арменския поп.когато видя пребит изпълнителен директор- лихвар и чси, тогава ще повярвам, че побоя на нотариуси е дело на потърпевши.
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе то винага за просто така те нападат маскирани и те бият обикновенно няма причина !!!! *** си танев *** корумпиран...Да, те така без причина нападнаха и децата в Асеновград. Така с причина убиха и Виола.
70
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълно разследване на дейността на тези две Map6и и ревизия на пари и имущество. Компетентните държавни органи да се задействат и съм сигурен, че ще изкочат доста интересни неща. Ей така никой няма да тръгне да бие жени в центъра на София без нищо. Не съм любител на силовите методи, но повьрвайте ми има същества, които се заслуават боя и той е най-малкото, което може да им се случи.
69
1
 
14
 
! Отговори
ами така става преди 6 години
Това не е за нещо, което не са направили (отказ да изповядат съмнителна сделка), а за нещо, което са направили.
68
0
 
13
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 6 години
Да бе то винага за просто така те нападат маскирани и те бият обикновенно няма причина !!!! *** си танев *** корумпиран
67
16
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
ЩОМ НЯМА ЖАЛБИ ПРОТИВ НОТАРИУСА ЗНАЧИ ПОБОЯТ Е ИЗВЪРШЕН ОТ "ХОРА" ,КОИТО ИСКАТ ДА ПРИНУДЯТ НОТАРИУСА ДА ПОДПИШЕ НЕЩО НЕЗАКОННО ! ТОВА Е ИСТИНАТА !
66
0
 
17
 
! Отговори
ХМ2 до Робин Худ преди 6 години
Всяка крадлива напаст дето си превишава административните права е за затвора.Тук са много и рядко влизат.Отговора е да!България затъна от администрация ,частна и държавна.
65
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има два варианата1. Това да е отмъщение на бедни хорица, на който са им изпили кръвчицата.2. Или са настъпили някои мафиоти и те също ги предупреждават.И в двата случая са в лай.ната. По съм склонен де НЕ ги подкрепя и дане застана зад двете жени. Но нека да видим какво ще открият разследващите.
64
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май ги предупреждават само, явно няма да е финал на историята.За повечето хора нотариусите са част от организираната престъпност и такива взаимоотношения са нормални.
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Случката се е разиграла на ул. Кирил Видински
62
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирам какво ги превъзнасят-били нотариуси.Ами като всеки ден бият обикновени хора -не нотариуси,защо мълчите ..."дръжки на микрофони" и "бАджак дЖурналисти",просто сте гнусни.
61
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убеден съм, че жените не са виновни ... явно са засегнали интереса на някои разбойник.Селяците не призовавайте към насилие, защото в този случай вие ще сте битите.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имало е суджук остави тия лакардии...
59
3
 
21
 
! Отговори
Царевец преди 6 години
Всеки който е мяркал списъка с нот. такси знае , че тази агресия не е случайна
58
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Убеден съм, че жените не са виновни ... явно са засегнали интереса на някои разбойник.
57
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ни бръснат един път с официалната такса и един път с безумни цени за изготвяне на договори, пълномощни са доволни нали? Това не е случайно нападение, кой знае за какво става въпрос и за колко пари. Далавери навсякъде, кога ще има морал и коректност и в бизнесът и в държавата се чудя.
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сандокан Веднага трябва да ги почваме! Много време им дадохме и се налапаха яко!!!

Спонсорирани публикации