Окървавен нотариус! Чий интерес е засегнала?

Двете нападнати жени са стресирани, още са в болницата
25 юли 2017 09:00,
199
Окървавен нотариус! Чий интерес е засегнала?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жестоко пребитите от маскирани нападатели в центъра на София две жени са в добро състояние. Нотариус Валентина Механджийска и нейната дъщера са контактни и адекватни, съобщиха от УМБАЛ "Св. Анна" пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Двете са настанени в лицева хирургия, уплашени и стресирани са, добави лекуващият лекар. Той припомни, че вчера около 17 часа жените са нападнати на бул. "Драган Цанков" от двама маскирани младежи. Те са им нанесли удари предимно по главата и тялото, от които ще останат белези.

Още по темата

И двете са еднакво пострадали. Дясното око на дъщерята е затворено, има и наранявания в гръдния кош, докато майката е с многожество охлузвания. Очаква се двете да бъдат изписани след 2-3 дни.

Направена им е компютърна томография, която е установеила, че нямат фрактури на черепа.  Двете най-вероятно са влачени по земята, уточни лекарят от Окръжна болница - "Св. Анна".

Председателят на Нотариалната камара Димитър Танев изказа възмущението си от случилото се и настоя органите на реда бързо да разкрият нападателите. Не вярва атаката да е свързана с работата на нотаруис Механджийска, но не изключва подобна възможност.

"Винаги е действала праволинейно, тя е спокоен и уравновесен човек. Никога не е имало жалби срещу нея. Никога не е била заплашвана. Ясно е, че това е акт на "възмездие" спрямо нея", коментира той и предположи, че е дала становище, с което е провалила някоя сделка.

"Нотариусът не е частно лице, а са му предоставени държавни функции. Всяко посегателство срещу него е неуважение към държавността", каза Танев пред БНТ.

"Познавам колегата ми от 19 години, никога срещу нея не е имало жалба. Не виждам как тя със своята работа може да наруши нечии интереси. Един нотариус може да направи отказ да провали една сделка като следва своите законови убеждения, но каквото и да направи не трябва да е обект на престъпление", категоричен е Димитър Танев.

"Тя е имала късмет, че се е отървала само с тези физически рани. Нотариусът би могъл да увреди нечии интереси, това става непрестанно", каза още председателят на Нотариалната камара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименИма проста схема за защита на имот или фирма - да може да си слагаш парола срещу имота в Агенцията по вписванията....ако искаш да откраднеш нещо от някого - накарай го да си го сложи "в облака" и да му сложи "парола"! няма нищо по сигурно от хартията и почерка ... не подписа, а почерка!
54
1
 
25
 
! Отговори
богоугоден преди 6 години
Със сигурност насилието не е добра идея, но докараха ни до тук да наказваме със Средновековни методи.Аз съм опитвал да си търся правата в по надлежния ред и повярвайте ми не става.
53
2
 
28
 
! Отговори
Сандокан преди 6 години
Чакам с нетърпение денят, в който ще пребият някой прокурор или съдия изпълнител. Това съдебната система е порнография. Откъдето и да го погледнеш.Избираш - влизаш в порнографията или не. Ако си вътре - кой те е карал да ставаш порно-актьор (събирателно наименование на длъжностите в съдебната система)?
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има проста схема за защита на имот или фирма - да може да си слагаш парола срещу имота в Агенцията по вписванията. Но на нотариусите не им изнася тъй като освен няколкото хилядарки за един подпис за прехвърляне ще им секне и възможността да участват в кражба на имоти.
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво дело бе гурбетчия ?! Тука е България и играта е с белязани карти ! Предварителна се знае кой удря бингото и кой опъва плувката !
50
3
 
2
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
е не е ли ясно, че са отрязали цветан цветанов за "онези имоти" ....
49
0
 
11
 
! Отговори
от ХМ 2 до Хм преди 6 години
Какво означава буйна кръв?То да не е шепа монети ,да ги прежалиш.Я си представи цял живот градиш и накрая те вкарват в схема ,някакви дребни балкано-шопски мошеници.Те мексиканските картели даже са по-цивилизовани там ако искаш да вземеш нещо се готвиш за воина ,а тук администрционен рай.
48
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До MenПублично трябва да ги линчуваме като започнем от лъжливите адвокати, които гледат чрез закона да ти присвоят имотите и само пари и то огромни пари щавят, а работа не вършат никаква, даже ти объркват живота и как да се оправиш- попадаш в един водовъртеж ужасен! На кой да се оплачем? И Мая Манолова не може да смогне на жалбите подадени при нея! България е на първо място в Страсбург за дела заведени срещу държавата ни! И от там няма никакъв ефект! Затова да ги избиват! Не ги защитавайте!
47
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ГУРБЕТЧИКЕ *** НЕ СЕ ЛИ ЧУВАШ КОЛКО СИ ПРОСТА ***!НОТАРИУСИТЕ МОГАТ ДА ПОДПИШАТ И ФАЛШИВО ПЪЛНОМОЩНО НА НЯКОЙ САМО КАТО ВЗЕМАТ ДАННИТЕ ОТ ЛИЧНАТА КАРТА!!!ТОВА СЪС СПЛАШВАНЕТО НЯМА КАК ДА МИНЕ !!!!! ЗАЩОТО АКО НЕ Е ПРИ ЕДИНЯ НОТАРИУС ОТИВАШ ПРИ ДРУГИЯ ТУК В СОФИЯ Е ТАКА НАД 100 СА!!! ТВОЯТА ВЕРСИЯ ВАЖИ САМО ЗА МАЛКИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА!!!БРАВО ЧЕ СА Я БИЛИ ДАНО ТЕ БИЯТ И ТЕБЕ :D
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
банковата мафия, в безсилието си да доограби хората - пусна биячите!
45
0
 
17
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Идея си нямам но кои я знае на коя баба дома е прехвърлила.Даже и е малко аз ако бях..Даже Папата не може да ти вземе дома ,а тук частни администратори имат силата с перо да те пратят на улицата.
44
10
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 6 години
До ХмЕДВА ЛИ Е ТАКА КАКТО МИСЛИШ ! КОГАТО ЕДИН НОТАРИУС ПОДПИШЕ НЕЩО НЕЗАКОННО ,ТОГАВА ПОТЪРПЕВШИЯТ ПЪРВО СЕ ОБАЖДА НА ЖУРНАЛИСТИ ЗА ДА НАПРАВЯТ СЛУЧАЯ ПУБЛИЧНО ДОСТОЯНИЕ ,С ЦЕЛ ВСИЧКИ ДА ВИДЯТ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТОЗИ НОТАРИУС ! ЧАК СЛЕД ТОВА СЕ СТИГА ДО САМОРАЗПРАВА ! НО ТЪЙ КАТО В СЛУЧАЯ НЯМА ЖАЛБИ ЗА ТОЗИ НОТАРИУС ,ТОВА МНОГО ЯСНО ПОКАЗВА ,ЧЕ ПОБОЯТ НЕ Е НАНЕСЕН ОТ НЯКОЙ ПОТЪРПЕВШ ,А Е НАНЕСЕН ОТ НЯКОЙ КОЙТО ИСКА НОТАРИУСА ДА ПОДПИШЕ НЕЩО НЕЗАКОННО !
43
2
 
23
 
! Отговори
Герберастия преди 6 години
Колко са ограбените без апартаменти и имоти останали на улицата .Според мен са няколко стадиона с хора .А колко нотариуса са помогнали това да се случи ?Един стадион с нотариуси срещу пари подписват документи гарантирано от ГЕРБ !Управлявани от бай *** гащниците отново гласуваха за него .Не съм очаквал ред от тоя *** -по скоро хаос и безаконие съчетано с корупция и кражби .
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лична драма и няма нищо общо с професията.
41
0
 
5
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
текнали са им чорбите от носовете :(
40
0
 
7
 
! Отговори
Темида преди 6 години
При следващото изповядане на сделка ,ще внимават...
39
3
 
16
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Ще ми се да вярвам,че тези жени с нищо не са заслужили побоя,ама не ми се получава...Още от създаването си частните нотариуси започнаха с престъпления и нищо чудно в случая да става дума за някой пострадал с по-буйна кръв.Все пак тая работа трябва да се разрови.Иначе да се бият жени не е добре по принцип.
38
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
с фалшиви пьлномощни крадат земята на хората
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ЧСИ кога?
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЗ СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН, ЧЕ СЕ ПИШЕ ЗА ТОЗИ СЛУЧАЙ И , ЧЕ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ДОБРЕ ЗНАЕ КАКВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СЕ ВЪРШАТ ОТ СТРАНА НА НОТАРИУСИТЕ!В СОФИЯ ИМА НАД 100 НОТАРИУСА АКО НЕ Е ПРИ ЕДИНЯ ЩЕ Е ПРИ ДРУГИЯ!!! ИЗОБЩО НЕ Е ЗАРАДИ , ЧЕ Е ДАЛА МНЕНИЕ И Е ПРОВАЛИЛА СДЕЛКА!!!ЯСНО СИ Е, ЧЕ Е ЗАЩОТО Е НАПРАВИЛА СДЕЛКА А НЕ ОБРАТНОТО :D