Мюфтийството на нож срещу закона за радикалния ислям

Внасят подписка в НС, Президентството, при омбудсмана
14 дек 2017 16:00,
45
Мюфтийството на нож срещу закона за радикалния ислям
Снимка: архив Reuters

Главното мюфтийство - висшият мюсюлмански съвет на Мюсюлманско изповедание в Република България, внесе подписка срещу законодателните промени, ограничаващи религиозните свободи и дискриминиращи гражданите, изповядващи исляма в Република България.

Подписката, в която са се включили 46 016 души, е внесена днес в администрациите на Президента Румен Радев, председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, министър-председателят Бойко Борисов и Омбудсмана Мая Манолова.

На 6 на 6 декември Народното събрание гласува на първо четене предложението за промяна в Наказателния кодекс, който според мюфтийството дава абсурдна дефиниция на израза "радикален ислям" и инкриминира деянията породени от него.

Подписката е инициирана от Висшия мюсюлмански съвет и е събирана в периода, когато се обсъждаха така нареченият Закон за бурките, промените в Закона за вероизповеданията и Наказателния кодекс.

Според позицията на централния колективен орган на Мюсюлманско изповедание и подкрепилите я мюсюлмани тези предложения за промени съдържат дискриминационни елементи и ограничават религиозните свободи, както и съдържат некомпетентни и преднамерени твърдения.

"От граматическа и богословска гледна точка  понятието "радикален ислям" е изцяло неправилно. Идеология и религия са две различни неща", се твърди в позицията.

С подписката се отправя призив към властимащите да подходят мъдро и разумно и да отхвърлят направените предложения от страна на псевдопатриотите. Също се заявява, че при евентуално приемане на предложенията за промени в Наказателния кодекс, мюсюлманите ще потърсят настоятелно своите права.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
К преди 6 години
До Анонимен1000 пъти да ! Който е опитвал присъствието на въпросното извращение, наречено ислям(независимо дали на Мохамед, или на родата му), знае и НЕ бива да допуска пак !
32
2
 
0
 
! Отговори
Хорните кату РугЪ преди 6 години
даа петтято лева на едро ако некой докаже че ей оня там до измежду ония я нашио ПрезоКрайно време е Презо да занесе доброволно в НационалниЪ Зоо-Музей онез хорни дето приличан на ругъ, които получи като президент!
31
1
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 6 години
До Веселин УзуновНе си ли разбрал,че ислямът е религия за неграмотни безмозъчни маймуни,които лесно можеш да накараш да се самоубият за твое благо.
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и "ислям" значи покорен, но ислямистите не са покорни.
29
2
 
19
 
! Отговори
християнин преди 6 години
На когото не са му удобни законите и правилата в България ,отива на юг , където кима д жамии и ислям.
28
1
 
13
 
! Отговори
тинри турку корусун преди 6 години
радикален ислям = идеологията ислям на пророка Мохамедрелигията ислям = религията ислям на пророка Мохамед.Готово разделихме ги, сега вече никой няма да нарушава свободите им и когато искат ще следват идеология - изпълнението на препоръките на Мохамед, когато им отърва ще бъде само религията - или само гъзенето и молитвите към въображаемият приятел. нарича се когнитивен дисонанс.
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хуманната религия ислям тук в България 500 г -клане , садизъм и изнасилвания (( Неслучайно Ислямска държава реже главите на християните и им продава органите ((( 21 век , това направо си е сатанизъм ...
26
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз пък съм за забрана на двойното гражданство ,че ми омръзна пингвини да маршируват към урните и да си дават платения глас
25
3
 
23
 
! Отговори
Отвратитко преди 6 години
Тоя Веско Узунов ако го набарам ще му завра Корана сещате се къде нали? ;)))) Напоен с бензин и ще го подпаля.
24
6
 
25
 
! Отговори
Калвин преди 6 години
На ефендито от коментар 26 мога да кажа че много хубаво направи д-ря Тодор Живков че започна да ви изселва и насилствено да ви сменя имената ето за такива коментари като този.Ние ако искаме вярваме ако не искаме не вярваме.Нас християните религията по никакъв начин не може да ни задължи да вярване в Бог.Ние не сме зомбита на които поповете им промиват мозъците в църквите.Това го правят само сектите ефенди.Ти като си много вярващ *** и се взриви някъде че да ни олекне от теб.
23
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В исляма празнуват че Ибрахим/Авраам е принесъл в жертва първородният си син, и те правя точно това взривяват се където им падне, в християнството е точно обратното, те се анулират като материя и антиматерия, като +1 и -1 и остава свобода, абсолютна свобода от гъзене и от първороден грях от изкупване на грехове и издържане на духовници които са основната причина че съществува религия, която им дава повод да паразитират върху обществото с въображаемият си приятел наречен БОГ.
22
8
 
23
 
! Отговори
ID преди 6 години
България има има най-много джамии в целия ЕС.Това нормално ли е? Някой направил ли си е труда да преброй колко църкви и колко джамии имаме?Няма начин джамиите да не са повече.И само един господ знае с какво им пълнят празните глави там.В православието никой поп няма да ти каже да идеш и да се взривиш сред тълпа от хора за да идеш рая и там да си със 100 мадами примерно.Да живее християнството.
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЖокерНе се излагай бе момче.
20
5
 
11
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Добър ден български депутати! Може ли да попитам кога ще направите закон за Ислямския фундаментализъм и Ислямския екстремизъм. И каква е разликата им с Ислямския радикализъм? И кое е по-страшното? И въобще знаете ли всяко понятие какво означава или сте се изгубили тотално в смисъла на понятията и правите "български работи"?
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С две думи одобряват радикалният ислям и не подкрепят борбата срещу неговите проявления?!?
18
4
 
14
 
! Отговори
Тамплиер преди 6 години
Утре другиден ако им се взриви някой техен единоверец в петъчна молитва, да ги питам ква песен ще запеят. Исляма си е баш идеология, както и всички религии. Защото са измислени от хората и за хората. По скоро ако има бог , с него биха били свързани физичните закони. Безсмъртни и неумолими са. Не подлежат на поправка.
17
23
 
11
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Исляма е религия която съществува 1500 години. Имало я е преди вас, ще я има и след вас. Както и християнството. Но българското законодателно тъпоглавие днес пише закон против религията Ислям. Ей хора, толкова папи е имало , как един не се сети да сътвори закон срещу исляма? Вярата е нещо което не се поддава на законотворчество. Като ви пречат бурките и шалварите им напишете закон за бурки и шалвари хахаааа
16
3
 
20
 
! Отговори
Веско преди 6 години
Нищо против религиозните свободи на всякакви секти, доколкото не нарушават моите свободи и права!
15
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
едно хубаво нещо беше започнал т.живков,ама защо не го довърши до край, до семка !
14
2
 
17
 
! Отговори
анал-логика преди 6 години
До ***-огикаАко такъв принцип не ги устройва са свободни да търсят щастието си на друго място.