Външно министерство с позиция срещу "Луковмарш"

Всеки подобен акт е напълно неприемлив, твърдят от МВнР
18 фев 2018 09:20,
211
Външно министерство с позиция срещу "Луковмарш"
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Министерството на външните работи на Република България категорично осъжда провелата се снощи в столицата за поредна година демонстрация на ксенофобия, дискриминация и омраза, известна като "Луковмарш", съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи

Тази проява на неподправена нетърпимост към другия се провежда по-малко от месец, след като целият свят отдаде почит към жертвите от Холокоста.

Снощният марш събра в България, която в момента е и председател на Съвета на Европейския съюз, хора от различни националности, дошли тук, за да демонстрират омраза и нетолерантност, се съобщава в позицията на МВнР. Това трябва да бъде ясен сигнал за нас като общество и като европейци, които не са забравили страданията, причинени от Втората световна война, че не е достатъчно само да припомняме трагичните събития.

Още по темата

Всеки акт на омраза и прослава на антисемитската и нацистката идеология е абсолютно неприемлив. Пробуждането на нетърпимост към различния, проповядването на нетолерантност и яростната употреба на словото на омразата са опит за разклащане на демократичните ценности, които отстояваме като народ и като общност.

Затова МВнР високо цени усилията на Световния еврейски конгрес и Организацията на евреите в България "Шалом" за повишаване на обществената информираност по тази тема, както и насърчаването на борбата с причините за антисемитизма и речта на омразата.

Министерството на външните работи ще продължи да работи в рамките на международните организации и в сътрудничество със своите партньори от международната общност за спазването на правата на човека, борбата с насилието и разпространяването на културата на мира, за да се превърнат сборища като "Луковмарш" в част от миналото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 103Кой ти пречи? Ходи си на гей-парада! Там ти е мястото! При все моето презрение към сегашното МВнР, пълно с непрофесионалисти и герберастки слугинаж, тук поне са прави да реагират на външните протести адекватно. Глупаво е да не обърнеш внимание на реакцията на двете еврейски държави - Израел и САЩ!
124
10
 
12
 
! Отговори
До Разликата преди 6 години
О-о, нашите фашисти избиваха СВОЯ народ - разстрелваха, бесеха, душеха с връвки от палатки, режеха глави, за което бащите на седесарските министри Сталийски и Савов им даваха по 50000 лв премия, палеха къщи (само в с. Каблешково 25!) убиваха даже деца! А пропо, от вас наречените *** не са пипнали НИТО ЕДНО ДЕТЕ! Българските фашистки окупатори в Сърбия са набождали на щикове сръбски пеленачета във коритата, в които са ги къпели майките им! ЗНАМ ИМЕНА НА ТАКИВА НЕГОДНИЦИ!Мога да публикувам!
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тях ако може някой да ги разбере що са кат един път са се/и/мити друг път евреи,ако са семити от какво тогава са евреи щом някъде пише,че техния Мойсей е бил еврей и само религиозен водач на некои си тогаз кат народ,коит пък били от Аврам,че се писали и той са от коляно на син от Адам ама синовете,че и родителите не са евреи особено Сим на когот са се преписали един път кат с/е/имити и така все мит-ове,а Аврам не се определя кат еврей щом е вписан симит,а Мойсей няма поколения и несимит,а Моамед
122
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Струва ми се че ГЕРБ не са единни по въпроса за Луков марш! Имат ли позиция или пак едно посолство им подаде сигнал?
121
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с маршируването, независимо от повода, вече ми идва в повече! Всичката, ама всичката сме я втасали, но нито една маршировка не е по "нашите" проблеми!
120
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес е Сирница или Прошки или Сирни Заговезни,НИКАКВА ПРОШКА НА БКП и на тъ,,та па,,ка и продажна п..ка Захариева и компания!!
119
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петък привечер тв.Европа,ДЕПУТАТЪТ ОТ ГЕРБ СПАС ГЪРНЕВСКИ цитат"изчел съм всичко за генерал Луков и КАЗВАМ ЧЕ ГЕНЕРАЛ ЛУКОВ Е НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ"!Питам Захариева и оня другия льоьльо заместникът и Георг,Е ЛИ СПАС ГЪРНЕВСКИ ФАШИСТ,АНТИСЕМИТ И НАЦИСТ??А Георги Марков също от ГЕРБ е ли фашист,ксенофоб ЗАЩОТО Е ПРОТИВ ИК??Как е възможно според Борисов т.н. европейска партия ГЕРБ да застане рамо ДО рамо с БКП,а и май досега ГЕРБ не е осъдило шествията на 9.09.и сборищата на Копринка!Кухи МВнР ***!
118
6
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
До 114: Това за "просъветски фашисти и РУСКИ националисти" добре си пасва с опорните точки на троловете, макар че няма нищо общо нито с ген. Луков, нито с Луков марш. Но ако беше споменал и Путин, щеше да бъде още по-правилно.
117
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А гeЙ парадите не са ли провокативни? За един приятел..
116
5
 
19
 
! Отговори
ivailo преди 6 години
Аз за разлика от външно м-во и другарката Фандъкова, предпочитам Луковия марш пред гей шествията...
115
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министерството на пеперудката Захариева ли ? и нейния заместник пеперудкин Георг незнамкойси ...осъдили нещо ..естествено щото техните господари и началници са направили същото -визирам посолството на САЩ и някакъв еврейски конгрес ,който има нахалството да се бърка навсякъде без да го е грижа ,че по нетолерантен и расистко настроен народ от тях -другаде по света няма !! До година пак ще бъде почетена паметта на генерал Луков -ако ще да си изядат палците на краката от яд!
114
8
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До Шоп 116 Защото всичко е кръстено на руските терористи.
113
9
 
17
 
! Отговори
Антиседераст преди 6 години
Догодина се прибирам за участие в Луков марш и ще събера и много приятели и познати да участват.
112
10
 
21
 
! Отговори
Разликата преди 6 години
Между фашизъм и комунизъм е огромна!Докато фашистите избиваха чуждите народи, комунистите избиваха своя!Кои са по- големите ***?
111
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До oпетковfashisti sa otrepki
110
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо политиците не излезнаха срещу контрапротеста вчера,на което се развяваше гейското цветно знаме или вече трябва да свикваме и с тяхното неизменно присъствие навсякъде? За едни може а за други не,при положение,че всичко е мирно и тихо. Всеки има право на протест.А на това се казва диктатура,когато разни политици се опитват да забраняват изразяването на обществено мнение.
109
7
 
24
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Не мога да разбера как може да се разрешава да се прави г-й парад, а не може да се марширува под български знамена. Нали сме свободна и демократична държава. Очаквам в най -скоро вре строги присъди за демокрация на хетеросексоализъм и преследване на разнополовите бракове.
108
7
 
23
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Добре де, след като ген. Луков, висш офицер и ветеран от войните е лошия, значи полуграмотните евреи-терористи, платени от Сталин, са добрите.Защо не си кръстим булевардите Виолета Якова, Леон Таджер, Леон Калаора и пр. Има дълъг списък еврейски терористи.
107
12
 
19
 
! Отговори
oпетков преди 6 години
A защо няма декларации срещу също така ненавистните сборища на Бузлуджа, където се събират отрепките на една партия, докарала много по-големи злини на България.
106
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи от сега да се знае:луковмарш значи - демонстрация на просъветски фашисти и РУСКИ националисти, прикрити зад името "български патриоти" и вдъхновени от идеите на фашистката хунта на власт в Кремъл.такива доведоха окупационната съветска власт 44-та година