Борисов одобри от Брюксел оставката на министър Петкова

Премиерът за сделката с ЧЕЗ: Регулаторите са на ход!
Обновена: 23 фев 2018 13:40 | 23 фев 2018 13:12, Веселина Йорданова
358
Борисов одобри от Брюксел оставката на министър Петкова

Премиерът Бойко Борисов обяви от Брюксел, че оставката на енергийния министър Теменужка Петкова ще бъде приета, за да не се влияе върху репутацията на правителството.

Петкова обяви, че напуска поста си преди минути в Народното събрание. Причината - съмненията около сделката за продажбата на ЧЕЗ и желанието й да изчисти името си.

Още по темата
"Заедно с коалиционите партньори ще решим кой да я замести", каза още Борисов пред журналисти. Той е разговарял сутринта по телефона с енергийния си министър.

"За съжаление, когато говорих с нея, тя каза, че ги познава тези хора, и аз не бих оставил ни най-малко съмнение в който и да е българин, че стоим зад една абсолютно частна сделка. По никакъв начин ние не сме влияли на тази сделка, защото няма и как", каза още Борисов.

Премиерът допълни, че според него Теменужка Петкова е честен човек, "но няма как да си махнеш 20-годишно приятелство". Почтеното, правилното и това я посъветвах, да отиде в парламента и да подаде оставка, съобщи той.

По повод сделката за ЧЕЗ, заради която Петкова напуска поста си, премиерът бе лаконичен: "Сега са на ход нашите регулатори".

Спомняте си какви конфликти, на прокурор ги давахме в предишния мандат, коментира той по повод дейността на ЕРП-тата у нас. Премиерът напомни и че първото му правителство падна заради протести след забавени фактури и високи сметки за ток, както и че с дружествата се водят тежки арбитражни дела.

Борисов коментира още, че когато държавата е продавала участието си в тези дружества, ГЕРБ не е съществувала като партия. "Отдавна сме пазарна икономика и сме приели, че частният бизнес е този, който по-добре управлява активите и така в момента работи целият западен свят", посочи той.

Премиерът каза, че е разговарял по-рано днес в Брюксел с чешкия си колега Андрей Бабиш, който буквално го уведомил за сделката. "Там има и по-малки акционери и всичко това се е вършело в Чехия", заяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
1
 
32
 
! Отговори
ЕМИГРАНТ преди 6 години
Подавайте си оставките , че изгонихте половин България. То вашето няма край.
241
0
 
19
 
! Отговори
ПУРКО преди 6 години
БОЙЧЕТО КАБАК ПАША НАЙ НАГЪЛ КРАДЕЦ НЯМА СТРАХ ОТ БОГА.ЛАПНА МНОГО ЩЕ СТАВА КАТО ЕРДОГАНА.НАРОДЕ НАРОДЕ *** И СТРАХЛИВ НАРОДЕ СКОРО ЧЕСТВАХМЕ ГОДИШНИНА ОТ ОБЕСВАНЕТО НА ДЯКОНА............
240
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разсипахте я тази държава, разкостихте я! Отворили сте я тая уста и искате да глътнете всичко барабар с хората.
239
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов, ти си на дъното на това нещо, както си на дъното на всички далавери в последните 10 години. Ти и шайката ти не сте хора,не сте човешки същества,а някакви дяволи изпълзяли от преизподнята.
238
0
 
25
 
! Отговори
бългериа фърст преди 6 години
Другаря Борисов: Гинка Върбакова от Пазарджик ще е новата министърка на енергетиката!
237
1
 
4
 
! Отговори
lili преди 6 години
stiga krokodilski salzi vie si go izbirate i sega nqkolko milion4eta mnogo li sa
236
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя на снимката ни направи да си говорим сами.
235
1
 
15
 
! Отговори
A? преди 6 години
Ама верно беее...Той падна заради цената на тока и каза,че Доган го е поръчал.Сега Гинка е новия модел Калинка!Значи или коремлията дето бил още млад седи зад сделката(и шефа му от сараите),или Цоко,но зад него е Боко и % пак за хидроинженера дето прибира по милион.Друг втори начин е,че щом се разбра и има оставка,и народа ''прогледна'',да я отменят и да я дадат пак на свой човек.Това си е като КТБ и още неслучилата се (но ще се случи) банката на Цеко.Нищо ново в БГ!!!Социализма си продължава!!!
234
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-226,как комунист.ще вкара комунист в затвора.
233
1
 
13
 
! Отговори
ха-ха преди 6 години
Еми нали сам каза, че си я "посъветвал" да си я подаде бре?
232
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той, горкия пада от небето.От 2009-та е министър председател, ама не знае.Почти десет години грабеж. Точно при неговия първи мандат се продаде държавната част от електроразпределението. На нашите. Сега искат да вземат и ЧЕЗ. И ще го вземат, няма да купят. Сладка е тази с токът. Ще ни обира и от там - повече от сега искам да кажа. Замалко и оръжейното производство да стане Негово, преди месеци. *** накрая ще стане - ако и да е в следващия мандат.
231
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не вярвам на Борисов , това е поредния грабеж и искам да подаде оставка - незабавно !
230
1
 
21
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 6 години
Това са СИК-джиите Пашата , и Бойко Борисов е един от тях
229
0
 
20
 
! Отговори
тези ни правят преди 6 години
на пълни и.диоти! ба.хти ск.апаната държава
228
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой вярва ли че фирмата на тази Гинка с оборот 90 к на година купува бизнес за милиярди? И това се прави пред очите на всички,нагло, без свян и страх! Борисов разбира се нищо не знае! Теменужка беше бушон, но ще я компенсират с пари и друга сладка служба.Боже,какво гледаш? Хвърли огън по тях!
227
0
 
22
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Всеки полумаймунин ще разбере, че 4 фирмички с капитал по 50 000лв. НИКОГА не могат да получат 320 000 000 ? финансиране...па камоли от Пазарджик!Цялата работа - вони та се не трае!
226
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом ще става и става нещо и хоп нашичкият се сзовава в чужбина ни лук ял ни лук мирисал-изненадън човекът
225
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гаф след гаф! Издънка след издънка! Този човек и шайката му е са смъртоностни за България.
224
1
 
25
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Калканджиева....Черепа...Пашата...и разбира се Борисов..." старата сикаджийска любов - ръжда не хваща!"Супер нагло, и пред очите на всички ... Борисов пак докопа яко парче от баницата!Кака ви Гинка ще е добре - и за нея ще падат златни трохи!България е ***!
223
2
 
25
 
! Отговори
Видин преди 6 години
Изкуствения рейтинг на престъпника Борисов наистина стигна невиждани висоти