Българинът е мързелив според работодатели, но навън го наемат!

Синдикалист: Няма партия, която да не се грижи богатите да стават по-богати
Обновена: 1 май 2018 21:58 | 1 май 2018 21:56, Екип на Bulgaria On Air
432

80% от българите получават под средната работна заплата. Цялата среда, в която живеем, е увредена. Установено е, че около 33 хил. души имат високи доходи.

Това каза в студиото на "Денят ON AIR" президентът на КТ "Подкрепа" инж. Димитър Манолов. Според него за реална промяна в доходите на българина трябва да работят политиците, но те не го правят.
 
"Правителствата в повечето случаи мислят едномандатно, разхвърляно и неподредено. Ако се водеше една целенасочена политика по отношение на доходите, нямаше да сме там, където сме в момента. Българите търсят препитание навън", уточни инж. Манолов.

По думите му има работодателски организации, които наричат българина мързелив, непродуктивен и неквалифициран, но когато излезе в чужбина, си намира работа веднага.

"1-ви май е празник и ден на работниците, не на политиците. Няма партия, която да не се грижи богатите да стават по-богати. Денят на труда е направен от работници за работници. Повечето добри неща в България за трудещите се не са постигнати с помощта на политици", обясни още той пред Bulgaria ON AIR.

Президентът на КТ "Подкрепа" е категоричен, че е лесно да се каже какво трябва да се направи за работниците в България, но никой няма да го направи.

"Нещо не е наред, когато човек с минимална работна заплата има такъв данък, какъвто е и на работещ с висока заплата. Категорично трябва да се премахне данъкът върху минималното заплащане", допълни още Манолов.

Вижте още във видеото!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
4
 
6
 
! Отговори
до 266 преди 6 години
Визирах главно шивачките, които работят на норма в България, а не нормите по принцип! Техните норми са много високи за мизерни пари и да, това е робство. Заводи на ферари в България няма и няма да има.
263
1
 
8
 
! Отговори
ДО 265 преди 6 години
Няма нужда и от селско стопанство, че ручаме интернет.
262
1
 
12
 
! Отговори
До 265 преди 6 години
В кои точно високи технологии е бъдещето бе умник?!?Всички в БГ да станат ITта и случители в call центрове?Мислиш ли,че всеки един българин има капацитета или желанието да работи това?!За да има икономика трябва да има производство за умението на всеки.Бизнеса нямал нужда!Кой бизнес няма нужда от шивачки и стругари?!Твоя можи би да!При добър мениджмънт шивашките фабрики в БГ могат още 20 години да правят чудеса и да дават добри заплати!Специалисти няма!!!
261
0
 
17
 
! Отговори
Стефи преди 6 години
И кой ще изгаря от желание да работи по 6 дни, съботи и недели, празници и делници за 500лв??????????
260
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лондон : заплата-400 паунда,наем на квартира-от 400 ÷800 паунда зависи от района,храна-100 паунда, ако не искаш да гладуваш,карта за метрото-50 паунда,ако имаш кола,конят отива у ряката.Това е от мен! И в България и в UK си губим времето,нищо не става.
259
1
 
14
 
! Отговори
Мани Бегай преди 6 години
Българите са мързеливи, да така е и как няма да сме след като за една и съща работа тук и в чужбина разликата в заплащането е в пъти не в проценти, а разликата в цените на стоки и ослуги е в проценти. Работил съм една и съща работа тук и в Италия и трябва да ви кажа, че тук наистина си ме мързи, при порожение че съм работил на почти всещи празник, на който всички останали почиват и всяка събота и неделя и пак не съм стигнал и полонината заплата на тази която идкарвах там, е как да не ме мързи.
258
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шивашката професия е дъното на експлоатацията, особено от чуждите инвеститори, които продават произведените тук маркови дрехи за стоици евро бройката, а заплатите са мизерни. За да изкара добра заплата шивачката едва ли не трябва да няма никакъв личен живот, а само да седи над машината. В това няма нищо достойно. Да, несъмнено щеше да е добре да има повече наивни жени, че да печелят инвеститорите от евтиния труд и мъката на хората да изхранват семействата си.
257
16
 
3
 
! Отговори
xy преди 6 години
1500 лв. минимална заплата в България ще доведе до над 50% безработица.Аз давам такива заплати на моите работници,които уплътняват по не-повече от 4 часа на ден с истинска работа.През другото време се потриват и имитират дейност.Добре че съм почти монополист в тесния и специализиран бранш в който работя, та съм наложил доста високи цени и реализирам добри приходи.Другия вариант е с високопроизводителни машини и малко хора.Но ако разчиташ на работливостта на българина,за умрял си
256
3
 
12
 
! Отговори
До Паралел преди 6 години
И с колко ги дигнахте тия заплати, че стигнаха невероятната стойност от 300 евро?Пак ще ти напиша, направете ги колкото в Турция и тогава прави паралели.А това, че ще затворите, показва нивото на компетентност на собствениците и мениджърите.
255
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
261-абе голям умник си - дори в Ферари работят на норма, тоя робство му се вижда!Всеки искал да работи каквото му харесва - му то в БГ всеки ще иска да работи кибик бре!!Всички развити икономики се базират на производство,поточни линии,нормиран труд,специалисти на всяко ниво.Ама не,ние за кеф ще работим,каквото искам,колкото искаме - после заплатите малки!Сега разбираш ли защо са малки!Шивачките дето шият тапицериите на Ферари и леарите на двигателите им са роби,нали?!?!
254
16
 
1
 
! Отговори
До 261 преди 6 години
Професии като шивачки, стругари, леяри и т.н. предразполагат увеличаване на бедността, да ги стимураш е безумие. Безнеса няма нужда от тях, бъдещото е на високите технологии и ако днес произвеждаш такива кадри, те си губят времето, а общество ресурс. Всички се били натъпкали в офисите и това било голям проблем, за кой обаче? А да за онези същите шивачки, стругари, леяри и т.н., от които днес икономиката няма нужда, да не говорим за утре.
253
3
 
8
 
! Отговори
до 261 преди 6 години
Какво недостойно има в това да работиш като шивач, стругар или леар?!? По достойно е да си сервитьорка или бензинджия!Проблема е,че се стига много лесно да дипломи и всички искат да са началници,а и за чистачи не стават!В България се произвеждат дрехи за едни от най-големите марки и хората вземат добри пари от това!Ако имаше повече и качествени хора в този бранш щеше да е още по добре.Но е по "достойно" да береш якоди в UK от колкото да си на сухо и топло и да шиеш Армани, нали?!?
252
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Iceblast88Къде съм написъл да не произвеждаме нищо? Рецептата за икономически възход е да фокусираме върху силните си страни и да ликвидираме слабите си такива. Физическото производството не е самоцел, то е оправдано само когато е конкуретно на световните пазари, в противен случай то дърпа икономиката ни назад. Днес в икономиката най-важните фактори са ноу-хау, капитал и добър мениджмънт. Днешната икономика не може да се затвори в граници, тя е глобална, взаимосвързана и високо конкурентна.
251
6
 
2
 
! Отговори
Паралел преди 6 години
259 - ти май,не четеш - вдигнахме заплатите няколко пъти и нищо не се промени!Човека си иска да си изпуши броя цигари днес,да изпие броя кафета и да се прибере вкъщи готов да копа домати и пипер!Сега даваме възможния максимум.От тук нагоре сме на сигурна загуба и до няколко месеца затваряме.Сега поне крепим нещо,че има хора пред пенсия,поне за тях нещо да направим. А голяма част от машините дори са ни по нови от тези в турция които видях. Ти си вярвай на каквот искаш
250
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нямало шивачки, стругари, леяри и т.н. Няма и да има! Един млад човек трябва да е много глупав, за да похаби младостта и възможностите си, работейки това в България. Хората вече искат да се гордеят с това, което работят, да го обичат и да са достойно заплатени. Изключение може да е шивачка със собствено ателие и да работи за себе си. Но да работиш на норма за някой друг е просто робство.
249
0
 
6
 
! Отговори
До 247 преди 6 години
Това което си извадил са номинални стойности, а те днес почти не се използват. Важния фактор е реалния БВП или БВП по паритет на покупателнатна способност, като на глава от населението за 2017 според МВФ за България той е 21 500 $ /като тук се изпозва виртуалната валута международен долар/, за Франция стойността е 43 500 $, а за Германия 50 200 $. Тоест реалната разлика е в рамките на 2-2.3 пъти, не е малко, но не е 6-7 пъти.
248
2
 
4
 
! Отговори
До Паралел преди 6 години
Много е просто, направете заплатите като в Турция и ела пак правиш паралели.И още, не ти вярвам, че машините са едни и същи.
247
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само си чешем езиците,а е толкова лесно.София е 1 200 000 човека,излизат 200 000,заграждат парламент,министерски съвет,президенство,булеварди и казват,че докато мин.заплата не стане 1500 лв няма да мръднат.Искат- не искат,ще я направят.Наистина е жалко,колко е лесно,а не го правим.
246
1
 
0
 
! Отговори
Iceblast88 преди 6 години
До 253Аз съм нямал логика? Къде в твоите изказвания ти защити някаква теза? Освен да цитираш някакви имена и да се правиш на чел нищо друго не видях. Какво стана с съвета ти как да оправим икономиката?А да, да не се прави физически стоки. ОК всички да станем фотоволтайци ли? Да се обърнем към слънцето и всеки от нас да произвежда енергия? Кажи нещо умно(по възможност собствена мисъл, а не цитат от вестник 3-та възраст)Като отидеш на доктор откажи модерна операция, искай по методите на Хипократ
245
0
 
2
 
! Отговори
До 247 преди 6 години
Що не погледнеш, как е формирано БВП по сектори и може да ти светнат някои неща.И щом обичаш статистиката, има една много интересна, колко са разходите за работни заплати.