Жената на Боян Петров: Шансовете му са големи, няма да се откажа!

"Знам, че е човек, който би издържал на всякакви условия"
Обновена: 10 май 2018 11:46 | 10 май 2018 09:40,
358


Документални неуредици бавят включването на хеликоптери в издирването на изчезналия ни алпинист Боян Петров.
Още по темата

"Непалски хеликоптер има готовност да излети, проблемът обаче са документални неуредици с Китай, тъй като до този момент двете държави не са работили съвместно", каза в студиото на "България сутрин" жената на Боян Петров Радослава Ненова.

По думите ѝ от ключово значение са алпинистите, които днес ще тръгнат да го търсят отдолу. Също така ще бъде направена сателитна снимка на склона, където издирват аплиниста.

"Шиша Пангма трябваше да бъде загрявката за Еверест. Боян беше в отлична физическа форма. В планината за съжаление винаги има какво да се обърка, невъзможно е всичко да бъде предвидено. Продължавам да вярвам обаче, че шансовете му за оцеляване са големи. Познавам го добре и знам, че е човек, който би издържал на всякакви условия. Затова и няма да се откажа да го търся", допълни още Радослава Ненова.

Пред Bulgaria ON AIR алпинистът Петя Колчева подчерта, че Боян Петров е изключително опитен и волеви, затова е и на мнение, че шансовете му за оцеляване са над 50%.

"В подобна ситуация единствено качествата на характера и мъжеството помагат да се справиш. Освен това той е доста предпазлив, умерен е и не би играл на хазарт в планината", посочи още тя.

Боян Петров е бил видян за последно на 3 май. По-късно, палатката му беше намерена, затрупана от сняг в най-високия лагер 3.

Надеждите са, че Петров може да се е подслонил в един от по-ниските лагери и да чака помощ там.

Съпругата на алпиниста - Радослава Ненова е открила дарителска сметка за средства за спасителната операция:

Радослава Георгиева Ненова
BG32 UNCR 7000 1523 2695 49
UniCredit Bulbank UNCRBGSF

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
7
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До не ставатва със северния полюс ще си остане в полюциите ти, защото няма да си го позволиш (къф ми е кяра да се возим до там), защото не си в състояние да си го позволиш(едно време дедо ми е зимал сума пари в профкомитета, сега тия продадоха държавата), и трето: НЕ ТИ СТИСКА ДА СИ ГО ПОЗВОЛИШ. легай си.
216
6
 
13
 
! Отговори
Lucifugus преди 6 години
Само глупости. Куражлия следвал мечти бля бля... ми хубаво каго е голям Мъж що трябва другите да му плащат сметката? Нека ви кажа каква е истината - тази събира пари не за Боян а за да си оправи живота и детето да има пари. А скоро очаквайте г-н Премиера да обяви ден или дни на нацинален траур. А вие трябва да страдате за ъмрялата мечта на някой си...понеже нали то ако не правиш простотии не си човек.Друго си е да си рискуващ живота заради его пък близките ти да се оправят.Като мотористите:)
215
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като всички сте толкова отворени, вземете станете от дивана и направете по-велико дело от Боян,
214
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
спортисти, в.т.ч. алпинисти, военни и пожарникари (не службашите а малкото останали със сърце) залагат живота си на риск с ясно съзнание. това е нещо неизбежно, неизбежни са и трагедиите. медийното и обществено отразяване доказват само факта, че у нас най големия командос е готвача (или писара) на парашутното поделение, всички са "лични познати" (в случая явно "личен" е изключително важно пояснение). сега, четеме "патриот" на Ботев, и произволен фейлетон на Алеко, и ни става ясна картинката.
213
1
 
23
 
! Отговори
не става преди 6 години
До KromКакво "хейтване", какви пет лева... написали са ви го "това е частно пътуване, трябва да има правила кога държавата помага на един и дали това важи за всички."Ако имам мечта да се изп*кая на Северния Полюс, вие трябва ли да плащате за моето прибиране ако закъсам?Няма нищо цинично, злобно или лошо в това да не искам да плащам за чужди решения и авантюри.Шапка му свалям че намира пари да финансира това свое хоби. Всяка такава разходка струва средно около 100 000лв.
212
4
 
32
 
! Отговори
alpinist преди 6 години
Нека изясним нещо - спасение на този етап няма да има. Тука се дават едни пари за ПР от правителството, и се събират едни други по сметки докато хората все още сляпо купуват версията за "happy end". Съжалявам за изгубения живот, но в крайна сметка това е част от играта когато се катериш сам в условия несъвместими с живота. Не виждам нищо геройско в това. Не те прави национален герой да хвърляш толкова пари и време за едното хоби. .За мен това е безрасъден егоизъм и съжалявам семейството му.
211
21
 
8
 
! Отговори
Krom преди 6 години
Да влезеш в сайта, и люпейки семки пред компютъра да злорадстваш, че някой който е преследвал мечтата си, не е могъл да я постигне. Колко красиво, прагматично и най вече - дълбоко човешко? Стига бе, сега трябва да си помисля, че това е здравия български дух, "солта" на живота, както каза един по долу? Не, ще кажа, че това е ментална деградация достигнала непознати висини. И още - повярвай ми, тези същите ще намерят и на умиращия от безпаричие старец кусурите. Това си е порода "хора". Това мисля.
210
0
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Kromи хейта и "ами дайте ги на пенсионерите" говорят за тоталното лицемерие на българина. хората гледат предимно паницата на другия, както и ти, прочие, и изказват мнение с тон като совинформбюро 1941 година. и, мъченици и да им е мъчничко са им необходими, защото не може живота ти да е изграден от сплетни интриги и клевети, и да търпиш ползотворния пример на някой, който би ти резнал два шамара и би те посъветвал да си затваряш устата. матряла такъв, спасение нема
209
1
 
2
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До до Krom 213 - тази преценка си е лично твоя. И не говоря за реалистичните коментари, а за тези които повръщат откровена помия по долу. Да, имам известен опит, и зная, че шанса е нищожен, почти нулев. Защо обаче е злобата? Загуби малко време да ми обясниш този "феномен" - някакви хорица повръщат "остроумия" а други ги "поемат" и им се "възхищават". Всичко това разбира се обвито в "здрава" логика. Ти одобряваш ли това? Аз визирам него, не тези със здравата логика. Това е безчовечното.
208
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и квоото търсил намерил станал на пупсикъл. да го врътят на Шиша ама не Пангма.. нормалнте хора работят а не са баирр 6удала. Ае направо открийте дизпансер за онко болни и диабетици на хималаите, да не се разкарват само за тояя
207
2
 
24
 
! Отговори
<html><body преди 6 години
Кураж е да застанеш до жената, от която имаш дете, да се ожениш за нея и детето да се радва на достоен баща, а не да търчиш по планините, да броиш камъните и да вкарваш в разходи цяла държава - 50 000 могат да се използват за хора, които действително имат огромна необходимост от тях...
206
3
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До анизащото, социално активните граждани освен "Другари, дайте да дадем", друго не знаят. а им се ще център на внимание.
205
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какви хеликоптери, какви 5 лв., те летят само до 6 хиляди метра, нагоре само шерпи могат да го търсят, но какъв е смисъла? Шанса е нулев, след толкова дни.
204
3
 
12
 
! Отговори
ани преди 6 години
ами оказва се. че никой не търси Петров до момента....за какво в случая се събират дарения
203
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някъде прочетох, че никой не го търси, нито хеликоптери. Не се изненадвам. Преди десетина години на един приятел изчезна брат му от кораб в тихи океан, уж спасителни операции, накрая се оказа по документацията, че не е имало такова нещо, никакви кораби и хеликопери не се бяха включили. Само от неговия екипаж. Дано да се намери човека, но ... Само близките знаят какво им е на сърцето. Другите хора обикновено реагират и съчувстват, едва тогава, когато на тях им се случи нещо подобно в личен план.
202
1
 
24
 
! Отговори
до Krom преди 6 години
Съжалявам,загубих си времето, не си правилният човек, на който може да се обясни. Повечето от коментарите са реалистични дефакто, 12 дни над 7500 е физически невъзможно, спасяване няма. Думата кураж тук е лишена от смисъл - по-умесно би било да ползваш авантюризим, нарцисизъм , егоцентризъм, комплекси...кураж е да се изправиш срещу властта за дадена несправедливост.. кураж е да рискуваш себе си за благото на другите
201
2
 
38
 
! Отговори
КК преди 6 години
Дано е жив и здрав г-н Петров!Но, това е частно пътуване, трябва да има правила кога държавата помага на един и дали това важи за всички. Защо за г-н Петров може държавен ресурс за десетки хиляди долари, за много други (да не давам примери с болни деца), пари няма?Който иска да дарява разбира се. Грозното е че властта-герб използва такива случаи за реклама. Видите ли колко ни е грижа за всички вас...Закъсвал съм в чужбина, за мен никой не си мръдна пръстта от посолство или власт. А знаеха
200
5
 
36
 
! Отговори
Крас преди 6 години
Съжалявам, но пари за Теодора и Боян няма как да дам. Давам и помагам на хора в неравностойно положение, на деца , на пенсионери, които не по своя воля и желание се намират в ужасно състояние и имат нужда наистина от помощ, за да ОЦЕЛЯВАТ, а не си правят експерименти на гърба на другите. Иначе им пожелавам и на двамата всичко най-добро.
199
5
 
3
 
! Отговори
Krom преди 6 години
До до Krom 206 - да? И така ли го изразява това "омръзване" българина - с подигравки, злоба, шутовщина и откровена простащина? Би било тъжно да вярвам в това. Смисъла на дарителството е това - ако искаш го правиш, ако не - имаш си собствена кауза. Не мисля, че Боян предизвика тази буря с това. По скоро омразата към чуждия кураж предизвика тези "остроумия". Както и да е. Всеки вярва в каквото иска.
198
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живеят на семейни начала, този скръндзав скакалец не е посмял да подпише брак, за да не му отнеме лелката парите за ескпедиции! Цирк! Пуъъъъъълен цирк