FB като отходна канализация: Злобни коментари и за Боян Петров!

Хейтърите на алпиниста - малко, но пък гръмогласна група
356

Докато спасителите се опитват да намерят алпиниста Боян Петров в Хималаите, реакциите у нас бяха доста поляризирани, като освен хора, които споделят предимно в социалните мрежи своята надежда за положителна развръзка, други се чудят защо има такава реакция при положение, че Петров е предприел осъзнат риск.

Още по темата

Според писателя Нидал Алгафари втората група е много по-малка, но по-гръмогласна.

"Така наречените злобари или хейтъри, това са хора с ниско самочувствие, които не са успели в живота си и желаят да изпъкнат. За тях няма нищо, което да е хубаво", подчерта Алгафари в студиото на "България сутрин".

Социалният антрополог Харалан Александров пък сподели мнението си, че тези "злобари" ползват социалните мрежи, като "отходна канализация".

Той обаче беше категоричен, че организираната спасителна акция за издирването на Боян Петров и цялата мобилизация на държава и общество показва, че имаме достатъчен ресурс да направим нещо за български гражданин в беда и то на другия край на света.

"Това е добър знак. Много се надявам да се научим да се мобилизираме и в по-нормални условия", аргументира се Александров.

Писателят Нидал Алгафари пък сподели впечатленията си, че държавата почва да гледа с други очи на подобни ситуации и помага. Алгафари дори определи това като невероятно.

"Българската държава да направи всичко възможно, да даде и ресурси, да накара две държави да помогнат на изпаднал в беда българин. Това означава, че почва да ти дава самочувствие на теб, като българин, че ако ми се случи някакъв проблем в света, аз знам, че зад мен имам държава", коментира Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Харалан Александров пък определи този факт като първа надежда, че не сме съсипано общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
4
 
10
 
! Отговори
Циник преди 5 години
FB - Отходна канализация!Колко точно описание!Чак ме е яд , че не ми е хрумнало досега!От целия водевилен бълвоч в статията - само това е вярно
241
3
 
25
 
! Отговори
чомолъгма преди 5 години
И ко ся?Излезе, че форумните хейтъри са виновни, че Боян се е загубил и не са го намерили?
240
2
 
3
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До foolУсещам, че на теб все другите са ти виновни, че си ми_зе_рник.
239
2
 
3
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До foolНа теб все другите са ти виновни, че си ***.
238
12
 
5
 
! Отговори
fool преди 5 години
До Анонимен 252И понеже и ти вече си, мога да ти кажа, че си същия гнусен ***. Българина винаги ще се радва не той да е добре, а на Вуте да му е зле. Жалка нация, мизерен народ. Е такива като теб *** са жалката маса заради която тънем в мизерия.
237
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 248Ако!!! Половината българи бяха като тоя то щяхме да измрем от глад щото обикалящите баирите заедно с политиците, цветнокожите, търтеите и т.н. Щяха да съставляват 95% от нацията (то пък една нация).
236
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам какви *** трябва да сте та не разбирате че щом искаш да си публична личност трябва да си готов за помията която ще се излее върху теб.Или очаквате човеците да само добри???Глупаво очакване от глупави същества.
235
3
 
14
 
! Отговори
k преди 5 години
До Анониментвоя Боян да ходят да го търсят тези дето правят и продават филми за негообаче на тези циций и ръждив шекел няма да се отпусне от лихварските им сърца за твоя Бояна и защо де не използват медийната пушилка за да окрадат още пари от данъците ни ...демек безценния Боян спасяваме о овцете плащат ....
234
8
 
13
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Мейнстрийма - е разделен на 2... екофанатици, глезльовци и лицемери , сигурно има малка част , които вярват в "героизма" му наистина.И втората половина - останал здрав разум, и справедливи въпроси!Но Сенека добре го е казал:"Тълпата е най-лошия съдия!"Никой не може да ми "заповяда" какво да мисля! Тълпата е тази - която политкоректно допусна Европа да стане ислямска ***!
233
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако поне половината бьлгари притежаваха качествата на Боян, Бьлгария щеше да е много по-добро място за живеене. За нещастие добьр човек не можеш да станеш-добьр човек се раждаш.
232
3
 
3
 
! Отговори
Бог преди 5 години
Боян е мъртъв !
231
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До qwКакво е помогнала държавата,когато събираха дарения за спасителна акция и някакъв дарител даде голяма сума за спасителната акция?И човек на 8 000 метра височина не се търси след 10 дена, а ВЕДНАГА,на момента!За разходки на бат Бойко до Ливан със самолет и за футболния му отбор може,а за Боян и не може,така ли?
230
3
 
29
 
! Отговори
Разум преди 5 години
До всички Алгафарита и прочие висши умове : Видно от коментарите, както от лайковете и хейтовете към тях ще разберете , че огромната част от т.нар. извадка са трезвомислещи ,а не мразещи хора . Т.е. за тях са приоритетни реалните проблеми в обществото , а не героизма на хора като Боян/ дано да е жив/ и авантюристите като него ,търсещи адреналин и слава. Толкова обикновени хора са герои в ежедневието ни и толкова хора се нуждаят от намесата на Държавата. За тях какво??? Те по нисша раса ли
229
4
 
21
 
! Отговори
к преди 5 години
До qwкатерел е .... да не казвамтакива пропагандни и крадливи еко-лекете като твоя Боян има тонове в тази бедна държава !рекламен мазник стил Петър Берон, дето окраде парите на не една "експедиция"слушай пич!медиите и журналистите в България не пеят хвалебствия за светните хора !
228
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито Алгафари е писател, а трафикант на хора ,нито Харалан е учен, а безполезен дърдорко !аИ в кво си успял Харалане ,една мацка не си изчукал !
227
11
 
7
 
! Отговори
Бог преди 5 години
Сбогом Бояне , получи си заслуженото !
226
9
 
7
 
! Отговори
Холдън преди 5 години
Щом можахте да избълвате толкова пумия срещу Боян, представям си какво ги чака следващите...радвам се, че не се познаваме!
225
9
 
5
 
! Отговори
qw преди 5 години
Не става въпрос за "геройство" бе умници, човека нито са му дали медал, нито са кръстили улица на него, нито той се е определял като такъв, не е искал или взимал пари на заем от вас.Това са си ваши интерпретации какъв бил. Коментари като '***', '***', 'зелен рекетьор' и подобни са словесни изпра*звания на празни словоблудци.Правил е това което е искал, катерил планини. Случило му се нещастие, много хора, включително (за мое учудване) и държавата помогна в опитите са бъде спасен.Уви
224
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той обаче беше категоричен, че организираната спасителна акция за издирването на Боян Петров и цялата мобилизация на държава и общество показва, че имаме достатъчен ресурс да направим нещо за български гражданин в беда и то на другия край на света.Да бе щото държавата се е мобилизирала и има страхотен ресурс за да организира спасителна операция затова нямаше как да се платят едни мижави 20 хиляди долара та чак се стигна до молби за дарения. Този коментар хейтърски ли е или не е?
223
9
 
2
 
! Отговори
Св.Петър преди 5 години
Вече е в ада.