FB като отходна канализация: Злобни коментари и за Боян Петров!

Хейтърите на алпиниста - малко, но пък гръмогласна група
356

Докато спасителите се опитват да намерят алпиниста Боян Петров в Хималаите, реакциите у нас бяха доста поляризирани, като освен хора, които споделят предимно в социалните мрежи своята надежда за положителна развръзка, други се чудят защо има такава реакция при положение, че Петров е предприел осъзнат риск.

Още по темата

Според писателя Нидал Алгафари втората група е много по-малка, но по-гръмогласна.

"Така наречените злобари или хейтъри, това са хора с ниско самочувствие, които не са успели в живота си и желаят да изпъкнат. За тях няма нищо, което да е хубаво", подчерта Алгафари в студиото на "България сутрин".

Социалният антрополог Харалан Александров пък сподели мнението си, че тези "злобари" ползват социалните мрежи, като "отходна канализация".

Той обаче беше категоричен, че организираната спасителна акция за издирването на Боян Петров и цялата мобилизация на държава и общество показва, че имаме достатъчен ресурс да направим нещо за български гражданин в беда и то на другия край на света.

"Това е добър знак. Много се надявам да се научим да се мобилизираме и в по-нормални условия", аргументира се Александров.

Писателят Нидал Алгафари пък сподели впечатленията си, че държавата почва да гледа с други очи на подобни ситуации и помага. Алгафари дори определи това като невероятно.

"Българската държава да направи всичко възможно, да даде и ресурси, да накара две държави да помогнат на изпаднал в беда българин. Това означава, че почва да ти дава самочувствие на теб, като българин, че ако ми се случи някакъв проблем в света, аз знам, че зад мен имам държава", коментира Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Харалан Александров пък определи този факт като първа надежда, че не сме съсипано общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
222
4
 
8
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Човекът, който се самозапали пред парламента не е герой, а е г.л.у.п.а.к! Поради много простата причина, че би следвало да направи това но в самия парламент, и да гушне и няколко депутати, колкото повече, толкова по-добре! Е, тогава щеше да е герой! А, за Боян никога не съм казвал, че е герой!
221
2
 
19
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Вече писах, че не го познавам...ни хубаво..ни лошо съм видял от него.Желаех му да го спасят....мисля, че вече е късно! Във ФБ никога не съм писал , и няма да пиша - в този паноптикум от душевни ексхибиционисти.А иначе - хората се ядосаха ( с право ) защо за един егоманиак, и адреналинов джънки, се хвърлят усилия и средства - които редовия българин - може само да сънува!Кастите в България - май са колкото , и като в Индия!
220
2
 
6
 
! Отговори
позитано 20 преди 5 години
Ммм, да! При Бойко е така.За това и го избираме винаги.Държавник.
219
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много долно и гадно,обърнахте едно човешко нещастие в политика,за да похвалите правителството!Ай сектир!Ще повърна.Вие за Боян ли сте дошли да говорите или да похвалите правителството,което съсипа страната?
218
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във всяко общество има хора които търсят екстремни усещания. Това си е техен личен избор, а не национална кауза. За мен не е ясно, обаче, кой плаща спасителната операция и колко "ресурс" трябва да задели бедна държава като България за такива спасителни акции. Не Боян прави лошо впечатление с личния си избор, а медийната истерия.
217
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте как са загинали двама алпинисти в подножието на връх Шиша Пангма преди 2 години! Вероятно нещо подобно се е случило и с Боян Петров! Ето ви линк към статията:https://***/bg/a/view/77510-Двама-алпинисти-загинаха-под-Шиша-Пангма
216
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За разлика от хейтърите, аз смятам, че Боян е жив и може да бъде спасен! Но само един е Спасителя! Бойка Борисова Али Баба!
215
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
проблемът едва ли е в платформата ФБ, щото примерно и тук няма много незлобни коментари.За каквото и да е.
214
7
 
13
 
! Отговори
о преди 5 години
До Анонимена ти от де знаеш че Боян Петров е "светьл човек" !?на мен цялата тази работа силно ми намирисва на еко-фашизъм, джендърсво и пр. западни ценностисороската пропаганда пич, не вдига гюрултия за свестни хора !ще го намерят този "герой" и след това ще се окаже че цяла България се е обединила зад "подвига" на един ***, екологията и европейските ценности ето това мразим а не смотльото Боян персонално
213
5
 
10
 
! Отговори
Хетър Злобарев преди 5 години
Еваларката на Шарлатан АлиСандалов!Както и на НидалНивзел Мангалаферов!Истински титани на мисълта и *** за пример! Да съберем пари за паметник на Боян на самия Джомолунжма.
212
4
 
18
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Не съм забелязал да има човек, който мрази Боян. Искам да е жив и му желая това.Но има разноглася по въпроса дали е герой и е нормално всеки да си има мнение.Има една много тънка разлика между героизма и тъпотията, която в случая подозирам че е прекрачена.Именно глуповатите му решения пречат да го възприемем като герой.Има разногласия по въпроса дали трябва да му се помага и е нормално да има различни мнения.Моето - там си има екип и те да му помагат.Аз бих дал парична помощ за болно дете.
211
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо има учудени от подобни коментари?Не е български патент, винаги има индивиди които мразят всичко и всеки, експерти са по всички въпроси, плют по де що чуят като тежки картечници.Ако си публична личност приготви се за такова "внимание".Не познавам човека Боян Петров, но съжалявам че не успяха да го открият и спасят. Светъл човек.
210
4
 
6
 
! Отговори
х преди 5 години
абе, катерачите на байри,на вас там като ви се досере, как серете бре ?завивате ли го после в найлонова кесийка да не замърсите природата ?....това верно си е подвиг, да си събираш *** в раницата на 8000 м височина
209
3
 
8
 
! Отговори
ал преди 5 години
Добре де , ама една GPS гривна струва 15$. А е заебал и сателитния.... защо сега го праим на свтец????
208
3
 
19
 
! Отговори
42 преди 5 години
Първо, търтеи като Александров и Алгафари, са ненужни на всяко общество. А те на всичкото отгоре получават и купища пари за безсмислиците си, докато хора от по- значими професии изнемогват. Та те, са по-жалки в труда си от един метач или пазач на тоалетна, дори. Една държава в положение като нас не раздава толкова пари за спорт, та включително и за алпинизъм, който е също е безсмислен.
207
5
 
5
 
! Отговори
к преди 5 години
До Анонименукраинеца е направил грабчо на телефона - тия там в Украйна от глад са обезумели
206
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Поп ГруюВсеки човек е важен.И тези които завиват гайки и тази жена която почина заради смотаната ни здравна система и Боян също!Не може да се делят тези неща,защото изворът на тези неща е един и същ!Ако не сме единни в търсенето на правата си,следващите ще сме ние утре!
205
2
 
13
 
! Отговори
Горан преди 5 години
За да сме напълно точни: Самата драма тръгна от FB, та нали първо там жена му сподели за това, че от него няма ни вест, ни кост! Естествено е, и там да се зароди вълната от хейт, която разбира се в не малка степен се пренася и тук. Що се отнася, до моето собствено мнение: Аз нямам никакви причини да мразя Боян! Дори напротив! Тъй, като аз самият не бих тръгнал да изкачвам 8-хилядници, чрез него, и не само, аз черпя сведения за там, където сам аз не бих отишъл! Та, дори съм му благодарен!
204
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как кой му е свил мобилния? Йети, разбира се, неудачник и хейтър от връх Шашма Хималската.
203
7
 
26
 
! Отговори
Поп Грую преди 5 години
Нидалчо, миналата седмица една жена умря, защото нямало средства за лечение. Тук. В бълxapия. Не на **** си мaйнa! ТУК! Tъпaтa гнycнa държавица и джурналистина нехаят за обикновените хора. Тези, които завиват гайките. Тези, които се връщат каталясали от работа. Джурналистите използват Петров, за да пълнят колонки, за да забаламосват матряла! Затова го ползват! Но някой се е усетил и този някой не мрази Петров. Този някой мрази мръсните ви номерца!

Спонсорирани публикации