Банкер: Да си част от еврозоната, е печат за качество!

Искаме да ни приемат едновременно в чакалнята и в Банковия съюз
18 юни 2018 22:08, Екип на Bulgaria On Air
45

България ще подаде документи и ще настоява да бъде приета едновременно и в чакалнята на еврозоната, и в единния банков съюз. Предстои български експерти да се срещнат с представители на Европейската централна банка.

"В относително добра фаза сме от икономическото си развитие. Да си част в еврозоната, е печат за качество, че правиш това, което трябва. Но никой не е предпазен от неблагоприятни икономически развития. С фиксирания курс на лева, ние сме от 20 години в еврото. Позитивите да си в еврозоната са много повече от каквито и да е негативи", подчерта банкерът Левон Хампарцумян.

В "Денят ON AIR" той отбеляза, че поскъпването на цените, след въвеждането на еврото, е спекулативно. Безпокойствието трябва да бъде да си направим държавата по-атрактивна за външни инвеститори, категоричен бе банкерът.

По негови думи лихвите биха се понижили, ако влезем в общността на еврото. "В момента лихвите са на исторически най-ниски нива. Еврозоната ще бъде спирачка за по-рязкото им повишаване", поясни Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.

"Еврозоната се критикува без да бъде давана алтернатива. Присъединяването е естественият път за България. Вече имаме евро в джобовете си, но с по-различни картинки. Минималният срок след започване на процедурата по преминаване към еврото е 3 години. За новите членове на еврозоната процесът трае 7 години", посочи гостът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
13
 
! Отговори
Изчадие преди 5 години
На прокажения евроатлантизъм - лицемерие и грабителство
14
5
 
20
 
! Отговори
Да преди 5 години
И още нещо, днес са хванали някакво момче за 1,60 лв., а този не го закачат.
13
5
 
15
 
! Отговори
Ами да преди 5 години
Да, но всички пак си мълчат и те ще си подадат документи и ще си приемат еврото, а ние ще го папкаме. Това е. Какво беше преклонената главичка ... и т. н
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не всички са банкери в България !Забелязал ли си ?!?
11
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ох,тоя още като му влезеш в банката и за добър ден ти вземат такса...
10
5
 
33
 
! Отговори
1337 преди 5 години
след влизането си в Еврозоната Итария натрупа 2.3 трилиона евро дълг, това защото няма контрол над валутата си, а иначе е 3-тата икономика в Европа. С България, понеже е много далеч от топ икономика като Италия, ще стане точно същото каквото стана в Гърция - фалит! С други думите еврото е краят ни, естествено това е добре за банковата мафия - те ще станат кредитни трилиардери!!
9
9
 
14
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Не е толкоз голям проблем вдигането на цените и застоят на заплатите при приемането на еврото!Повишението ще е само двайсетина процента,,а заплатите ще се възстановят за 5-6 години-нищо работа.По-същественото е,че Суджуците ще получат достъп до огромен финансов ресурс,а много добре знаем как ще го употребят.Гръцкият дълг ще ни се стори смешна работа....
8
5
 
37
 
! Отговори
Лефон Напърч Чинян преди 5 години
Абе, някой знае ли, как от некадърен химик, да стана банкер? Благодаря.
7
6
 
25
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Холът му е колкото зала Универсиада...
6
6
 
27
 
! Отговори
123 преди 5 години
Какво ти дреме на теб за цените? Месечната ти заплата няма ли да я кажеш? И колко спестени милиони имаш? И с цялата си наглост дава съвети как да не се стряска народа ако се въведе еврото.
5
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли кой да хване този и други като него еврейски изчадия и да ги овеси на някое дърво?!Няма!Глухо и тъпо хърка народът,така,както заклана ***!Щом тези бандити започнат да блеят такива хвалебствия,значи е забит последния гвоздей в ковчега на мъртвеца - някогашна България!Ама пък на зомбооФФците от Територита вече хептен нищо не им пука - важното е,че ги научиха да не мислят!
4
7
 
25
 
! Отговори
Да бе преди 5 години
"Да си част от еврозоната е печат за качество"Гръцко качество?Испанско?Италианско?
3
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напечатаното евро в България е без покритие защото нищо не се произвежда и цените ще скочат. Гърция фалира и не е никакъв печат за качество.
2
8
 
40
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
Л.Хампарцумян-банковият питбул на Костов,един от виновниците за заробването на българите от банките.
1
5
 
42
 
! Отговори
bzzzzz преди 5 години
Сития на гладен вяра не хваща...