Каролев проверил: "Врана" не е сред държавните имоти!

Петицията в подкрепа на Царя тепърва ще събира подписи
26 сеп 2018 12:00, Екип на Bulgaria On Air
73

Петиция-протест срещу одържавяването на "царските имоти" се разпространява в интернет.

Тя е организирана от сдружението "Българска корона". Целта ѝ е да се събере подкрепа за Симеон Сакскобургготски в спора между него и държавата за собствеността на двореца "Врана".

Още по темата

"Конституционният съд още през 1998 г. е гласувал единодушно, че трябва да се върнат имотите", заяви в "България сутрин" един от инициаторите на подписката - Христо Тракийски.

Според икономиста Владимир Каролев не е редно някой да твърди, че това са държавни имоти, след като те са национализирани.

"Вчера прекарах няколко часа в библиотеката на Министерството на финансите и прегледах 14 бюджета отпреди Втората световна война. През този период е имало само едно министерство, което е отговаряло за държавните имоти и в него много детайлно, в два списъка, са описвани всички разходи за тях. В тези списъци никъде не се споменава за имота във Врана", заяви икономистът пред Bulgaria ON AIR.

Христо Тракийски каза, че засега в подписката не са се подписали много хора и тепърва ще се набират подписи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има един железен агрумент, че имотите са държавни. Един френски крал казва: "Държавата - това съм аз." Така че не само имотите са държавни, но и самият Симо е държавна собственост.
40
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много интересно как за 30 години доста хора в БГ станаха милионери, че и милиардери,а царска фамилия царувала пак толкова време,не е успяла да купи няколко хектара и постройки( ако някой е ходил във Врана и Боровец,знае че дворци, малко казано е пресилено)!
39
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за какъв цар се говори усилено в коментарите ??? ние цар нямаме....от време на време се вясва един крадлив дедо за който освен да изсича гори и да си предписва дворци с друго не знам дали ще бъде запомнен....а да - дари ни с борисов и пеевски....националните катастрофи от родата на крадлив дедо вече преливат чашата
38
6
 
24
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Утре ще поиска и монархия да станем пак....за да царува.Изперкал дърта.к
37
2
 
16
 
! Отговори
ники преди 5 години
Дъртия има минимум една сграда направена с негови пари, така че би трябвало поне една сграда да остане на Мони.За останалите съм категоричен, че не трябва да му се връщат.
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Манчо КараалтъновЗащо не си дадеш и дома на негово величество.
35
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помислете и си спомнете по какъв начин поземлената комисия признаваше наследствените имоти?! В повечето случаи по спомени! Този човек се бори за своето наследство от няколко хектара и често порутени постройки цял един живот!
34
31
 
4
 
! Отговори
Манчо Караалтънов преди 5 години
Аз се подписах, очаквам и целият народ да го направи! Комунистите да върнат Рила и дворците на БЪЛГАРСКИЯТ ЦАР - НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО СИМЕОН II ! КАЗАХ!!! bulgarya.ga
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До39. Келепира търсят съдии да си пишат и да уплатняват времето си. За. В нещо което е ясно от век. Резиденцията е наследствена и е построена в монархията от Цар Фердинант.Кеворк пита царя но не е питал останалите. Пък и тая работа с приказки не става
32
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Върнете имотите на царя! Те са негови! Щяло и Нещяло си ги получи или заграби! Най малкото неговия род ги е заслужил! Срамота! А плебса,който пише глупости тука,няма думата!
31
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българската държава го направи Цар, същата го и свали. Когато е царувал, каквото е ползвал, ползвал. Не мисля, че нещо дължим на рода му. Щото ако му представим сметката, целия му род до девето коляно, даром трябва да служи, и пак ще има да връща.80
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей всичко "оправиха" в тази държава и седнаха да бистрят Врана.Колко е фалшиво всичко това.Защо,защото се търси келепира?!
29
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдебната система сега ли видя или харчи държавни пари на вятъра. И децата знаят , че Врана е построена с пари на Цар Фердинант - дядото на Цар Симеон||
28
3
 
16
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Аз прерових 14книги с приказки и с учудване разбрах че никъде не пише че двореца е на царя ....Симеоне ...ти се оправи ...кот открадна за 800дни ти стига ай да те няма че да не вземем да си искаме каквото сме ти дали....
27
3
 
26
 
! Отговори
Тъжно преди 5 години
Ех, Каролев, ех, лакей безгръбначен ...
26
0
 
22
 
! Отговори
Контра преди 5 години
Замислям се, ако се организира една контра - петиция дали да бъде натирен "царя", ама със забрана да стъпва в държавата ни, какъв ли ще е резултата ....
25
3
 
29
 
! Отговори
Всяка неделя преди 5 години
Кеворк:- Ваше Мисочество, ще имате ли някакви материални претенции, ако дойдете на власт?Симеон:- Не, никакви! ...
24
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам коментарите на тролската дружина явно много им се иска на някои олигархчета да сложат ръка на Врана.Елитен бардак ли ще я правят?
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това *** Каролев като какъв проверява, аз за него не само съм проверил но и зная че той е един песоглавец,но какво от това!
22
1
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
- Шу, да не оставите Царот гол? Кой ще ни оправя после за 800 дни...