Каролев проверил: "Врана" не е сред държавните имоти!

Петицията в подкрепа на Царя тепърва ще събира подписи
26 сеп 2018 12:00, Екип на Bulgaria On Air
73

Петиция-протест срещу одържавяването на "царските имоти" се разпространява в интернет.

Тя е организирана от сдружението "Българска корона". Целта ѝ е да се събере подкрепа за Симеон Сакскобургготски в спора между него и държавата за собствеността на двореца "Врана".

Още по темата

"Конституционният съд още през 1998 г. е гласувал единодушно, че трябва да се върнат имотите", заяви в "България сутрин" един от инициаторите на подписката - Христо Тракийски.

Според икономиста Владимир Каролев не е редно някой да твърди, че това са държавни имоти, след като те са национализирани.

"Вчера прекарах няколко часа в библиотеката на Министерството на финансите и прегледах 14 бюджета отпреди Втората световна война. През този период е имало само едно министерство, което е отговаряло за държавните имоти и в него много детайлно, в два списъка, са описвани всички разходи за тях. В тези списъци никъде не се споменава за имота във Врана", заяви икономистът пред Bulgaria ON AIR.

Христо Тракийски каза, че засега в подписката не са се подписали много хора и тепърва ще се набират подписи.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Христо Тракийски каза, че засега в подписката не са се подписали много хора и тепърва ще се набират подписи."Дам, още 5-6 подиса ще наберат.
20
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както всички, които Цветанов репресираше, си потърсиха правата в международен съд и спечелиха, а сега всички ние им плащаме обезщетенията, така и Симеон ще спечели и ще си върне имота.Защото у нас съд няма. Цацаров всяка седмица е на спявка при Борисов.
19
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със същия хъс защитавате крадливия Борисов, който изнесе милиарди и ги набута по офшорки, купи си остров, имение в Калифорния и къща на любовницата си в Испания.Просто за да плюете царя ви се плаща, да величаете нищожеството от Банкя ви се плаща.
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя тъпан селски.Все се време между шамарите!Седни си вече .На осрания *** бе човек!
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ami bg ombudsmani ne sa li razglejdalj tesi finansovi bg arhivi za diskriminacia na bg republikanski narod?!
16
4
 
27
 
! Отговори
срам преди 5 години
ехххх Каролев, Каролев, за кинти и майка си ще продадеш...пфуу срам нямаш, продажник!!!
15
3
 
6
 
! Отговори
123 преди 5 години
До Гошо...ТъпотоЯвно те гони деменцията и си забравил, че той охраняваше Тато.
14
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не става въпрос за подмазвачи, става дума за елементарна справедливост. Даже не гласувах навремето за НДСВ.
13
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв данък сгради, бе.Човекът го изгониха комунистите и му взеха всички имоти. В двареца Евскинаград и до днес вече 70 години почива българския политически елит, в двореца в центъра на София се нанесе Националната галерия. За нито един от тия имоти царят не е предявил искане.Всякакви мутри си реституираха имотите, никой не рева.
12
4
 
22
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Не мирясват подмазвачите на крадливия дедо. С подписката ще ги преброим колко са.
11
2
 
21
 
! Отговори
ВЕСЕЛЯКА преди 5 години
КРАДЕЦА КАРОЛЕВ КРАДЕ СЪС СДС,КРАДЕ С ЦАРЯ КАТО НЕНАСИТНА ЛАМЯ-КАКВО ОЧАКВАТЕ ДА КАЖЕ-ПРОСТО ГО ИЗПЪДЕТЕ ОТ ТЕЛЕВИЗИИТЕ И ГО ПРАТЕТЕ В ЗАТВОРА,КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО
10
4
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
За първи път някой в ефир(Каролев) спомена,че Тиквата дължи кариерата си на...политик,на царя.Това наистина е...исторически факт.Никому неизвестният бодигард Боко,собственик на охранителна фирма,охраняващ...величието Симеон,бе припознат от него за отговорен държавен пост-Главсек на МВР.Това е и скока от...нищото,или първата едра голяма политическа Калинка.Тя се разви под благия...взор на премиера Симеон и задмина ментора си.За това сега Каролев го бие на...чувство,ама благодарност у Тиква няма.
9
5
 
19
 
! Отговори
оо преди 5 години
Аз пък искам наследниците на фердинанд да платят за причиняването на национални катастрофи свързани с отнеманито ня изконно български земи
8
1
 
22
 
! Отговори
D преди 5 години
Казусът винаги е бил много ясен. Това са имоти, стопанисвани от Интенданството за българското царско семейство с пари от държавния бюджет. Вярно е, че Фердинанд е влагал и лични средства за да купува земи и да строи, но те все пак не стават автоматични лично негови.Какво би станало ако се смени династията? Означава ли, че имотите остават на старата династия, а новата тепърва ще трябва да си строи нови? Това е абсурд.
7
0
 
7
 
! Отговори
Des преди 5 години
Ako e imal bg imoti gospodin S.Borisov, kolko leva danak sgradi e platil dosega za tesi bg imoti v rbg gospodin S.Borisov?! Znae li g-n Karolef, vidial li tam i deklaraciite za plateni danaci ot g-n S. Borisov?!
6
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, хора. Едно е да не си търси имотите, те са много, друго е да иска имота, в който е роден. Един имот.Прочетох в друг сайт, че едни `много наши хора` го искат този имот. И затова е цялата тази истерия.Това е безобразие, което се случва на много българи също. Мутренска държава сме си и това е.
5
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мутри и мафиоти могат да изнесат милиарди, ама Царя не може да си вземе двореца хем го стопанисва и ремонтира гледай ти.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фердинанд е трябвало да плаща за имотите. Имоти не са прехвърляни от Фердинанд на Борис. Борис умира 1943 година, а Фердинанд живее до 60-те години в Германия. Той е трябвало да плаща разходите от 1918 година до 1944 година. Ако Фердинанд е бил собственик.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нали пред кеворк ли беше, царчето се кълнеше, че нямало да си търси имотите... не го ли е срам... и аристокрацията ни е като всичко друго.
2
2
 
31
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Крадлив Дедо си е направил сдружение, та барем успее да замъкне още нещо от народа и да го проиграе в казината.