Българинът кара бясно, камерите хванали 417 000 нарушения

Триногите работят и заснемат всичко, поясни комисар Росен Рапчев
27 сеп 2018 20:20, Красимир Ангелов
129
Българинът кара бясно, камерите хванали 417 000 нарушения
Снимка: Булфото

От началото на годината досега 148 мобилни камери на полицията са заснели над 190 000 нарушения на пътя, а 28 камери на триноги, които бяха въведени на 1 март, досега са заснели над 100 хиляди нарушения. Това обяви на брифинг на магистрала "Струма" в района на пътен възел "Зелен дол" комисар Росен Рапчев, началник на отдел "Пътна полиция" към ГД "Национална полиция".

Още по темата
По повод информациите в интернет, че камерите не работят, мога да кажа, че камерите работят добре и заснемат всички нарушения на скоростта. Имахме няколко дефектирали устройства, но в момента работят всички камери, отчете комисар Рапчев.

"Имаше проблеми с камерите в Благоевград, Русе, Ловеч и Разград, но те са отремонтирани и вече са в действие", уточни той и поясни, че камерите са сертифицирани от Българския институт по метрология.

Камерите на триноги работят ефективно на автомагистралите. На автомагистрала "Тракия" в района на Пазарджик само за месец септември са установени над 850 нарушения на скоростта, посочи комисар Рапчев и допълни, че когато техническо средство даде дефект, пътният полицай е длъжен да направи докладна и техническото средство да се даде на фирмата за ремонт.

Дефектите на камерите показват невъзможност да регистрират нарушения и в никакъв случай това не води до ощетяване на шофьорите. Очакваме всеки момент обществената поръчка да приключи, да се сключи договор с фирма и да бъдат доставени още 56 камери на триноги, поясни началникът на отдел "Пътна полиция" към ГД "Национална полиция", цитиран от БТА.

В момента има 23 стационарни камери, една система за средна скорост на АМ "Люлин" и още една, която в момента се изгражда на територията на област Пловдив, 148 мобилни и 28 преносими камери на триноги.

През тази година, в сравнение с миналата година, има над 135 000 нарушения на скоростта повече. През 2017 година са установени 282 000 нарушения на скоростта, а тази година досега имаме над 417 000 нарушения, допълни комисар Рапчев.

Служители на "Пътна полиция" демонстрираха на място пред журналисти работата на т.нар. мобилна камера на тринога. Подготовката за пускане в действие на камерата отнема 10-15 минути и тя може да работи в продължение на 4 часа, зареждана от подвижна акумулаторна батерия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
0
 
4
 
! Отговори
Dmers преди 5 години
И какво като са регистрирани тези нарушения....? Резултат има ли ? *** продължават да притесняват нормалните шофьори. Глоби трябва и то големи. Но най-важното е събираемост на глобите да има, а всъщност такава изиобщо няма. Така че - карайте разумно ; *** в тази държава никога няма да свършат.
105
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Как кара бясно? Не е вярно. От асфатла е!
104
0
 
13
 
! Отговори
БГ фолк преди 5 години
" Карай бясно , мини на червено , направи за мен нещо отачено" " Едно Ферари с цвят червен , едно за теб , едно за мен" " Бел мерцедес ме прследва мамо" Да живее чалгата , парцуцата. Нито едно ограничение не е за нас.
103
1
 
11
 
! Отговори
LosHo преди 5 години
Камерите не се слагат на места с концентрация на ПТП, а на места където лесно ще пълнят касичката на хазната. Това е истината! Един пресен пример от вчера: На изхода на Варна към Хемус, малко преди табелата за края на града (20-30м) ,сложиха от новите можилни камери. Защо??? Бързи глоби...
102
0
 
9
 
! Отговори
Може преди 5 години
Мое да има и 40 км ограничение , я ше си карам със 140 км/ч. Мое и тролея да е празен , я пак ше се бутам.
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Иван11Пич, на хора със съзнание формирано при соца им подаряваш демокрация. Стига с тоя соц за пример. Много Ви е къса паметта и малко информацията. Това в момента е последствието му. Както на Египет, Ирак и Либия им подариха "демокрацията". Те скочиха в шариата и наденаха фереджетата.
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 109Аха, така е! Откъде ли са се взели???
99
0
 
42
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Често ми се налага да пътувам из България и за съжаление осъзнах, че 90% от задволанните устройства са изключително примитивни и не осъзнават, че колкото и да бързаш, едва ли ще стигнеш много по-рано. Струва ли си за 10-15 минути по-малко да си застрашил живота на десетки, да си минал на косъм в поне 5 ситуации и да си изгорил поне 5 литра гориво повече ? Не мисля !Не съм перфектен и не спазвам всички ограничения, но пазя останалите, мога ли давам път и предупреждавам за всяка опасност. Мислете
98
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 109Парадоксално, но най-много селяни има у Софето ?!?1
97
2
 
13
 
! Отговори
Тъпоъгълник преди 5 години
Аз пак питам и никой не отговаря:Ако полицай извън работно време е засечен с превишена скорост с личния си автомобил,ще бъде ли глобен?
96
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Българинът кара бясно"... защото масата са бясни селяни! Култура, морал, съобразителност, отстъпчивост, добролюбие - 0. Много тъжно, но това е днешната действителност!
95
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако мерките се изчерпват само с регистрация (снимка) на нарушител - за какво са ви още камери? Или първо да отсеем шуробаджанаците, пък за останалите "писъмца"?
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 101 Явно са те "фотографирали" някъде където си карал като нИерез.
93
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Липса на държавност и комплексарщина,това е българина!
92
1
 
1
 
! Отговори
Американ преди 5 години
До Анонимен 89:Обиколил си значи лaйнapкитe в Африка и другаде. Ама те не трябва да са ни за пример
91
4
 
4
 
! Отговори
боян преди 5 години
а що не напишете колко от нарушенията са на автомобили с немски, белгийски, холандски, австрийски, френски и румънски номера? само за водене на статистики и да дават удобни дъвки на "медиите" ги бива куките.
90
1
 
21
 
! Отговори
Гвендор преди 5 години
Примитивните племена се озаптяват и управляват само с диктатура и безкомпромисни наказания за всяко провинение. Те не са узрели за каквато и да било друга система на управление, да не говорим за демокрация. Такова племе, уви, е и населяващото тия земи.
89
1
 
6
 
! Отговори
Иван11 преди 5 години
Само с изключително тежки наказания които се прилагат и непрестанно напомняне за присъствието на силна ръка българина може да се накара да спазва правилата. Крум, комунизма за пример и доказателство.
88
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега кой му е виновен на българина ?Пак политиците, ромите и мигрантите, нали ;)Сами си правим живота кофти, но нали е по-лесно да обвиняваме все другите :)))
87
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще карам пак ,и ще си плащам с 60 ли да караме

Спонсорирани публикации