Убийството на Виктория стигна и до ООН. Гутериш – изключително притеснен!

Генералният секретар призова извършителите да бъдат наказани
9 окт 2018 09:10, Елка Василева
102
Убийството на Виктория стигна и до ООН. Гутериш – изключително притеснен!
Виктория Маринова. Снимка: Reuters

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова правителствата да гарантират, че извършителите на престъпления срещу журналисти като изнасилването и убийството на българската журналистка Виктория Маринова ще бъдат наказани, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Гутериш е изключително притеснен заради убийството на Маринова и очаква заключенията на разследването, подчерта Стефан Дюжарик, говорител на генералния секретар.

"Има изключително смущаващо нарастване на насилието, включително сексуално, което е насочено особено срещу журналистките", добави той.

Генералният секретар на ООН следи много внимателно тази тенденция и е повдигал въпроса за насилието срещу журналисти пред страни членки на организацията, както публично така и на четири очи.

Стотици опечалени българи се събраха на бдение в памет на Маринова в Русе, отбелязва АП и съобщава, че те са поставили свещи, нейния портрет и рози в подножието на паметник.

Председателката на 73-ото заседание на Общото събрание на ООН Мария Еспиноса Фернанда Гарсес също осъди убийството на Маринова, предаде  ТАСС, цитирана от БТА.

Тя изрази и сериозна загриженост от изчезването на саудитския журналист Джамал Кашоги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хм..значи,ако е обикновен човек,проблем няма!Но ако е"журналист"-и Далай Лама ще дойде да раследва!А стига бе!Ставам журналист,явно останалите не са хора!!
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото е, че в България се разчита само на това, психично болните да си пият сами хапчетата.....и като ги спрат става лошо
35
2
 
25
 
! Отговори
българка преди 5 години
Бог да я прости жената, изживяла е голям ужас преди да издъхне! Но аз имам друг въпрос - защо политиците и журналистите мерят с различен аршин ? Всеки живот е безценен и никой не бива да умира по този начин. НО когато така умре обикновен мъж или жена - това е част от статистиката. Когато се случи със световно неизвестен "журналист" - става световен въпрос ! НЕ МИ ИЗЛИЗАЙТЕ С НОМЕРА ЗА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ! Да не говорим, че убийството може да няма нищо общо с работата и, а да е от психопат!
34
8
 
15
 
! Отговори
Браво ама дръг път преди 5 години
Браво на Гутиереш .....Бог да прости жената *** тоя къде беше когато убваха баби старци за 5 лева. Когато убиваха други хора. Или журналистите са по хора от нас.....Гнусни евроталантици .....Убийстеото незнам кой го е извършил но си личи вече шполитичекса нотка в него . Всъщност полза имат само тези дето се опитват да свалят Тиквата
33
6
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
Прословутото ориенталско бягство от отговорност за резила в държавата ти. Сорос ти е виновен на теб, все трябва да е външна свръхестествена сила, само не и да обърнем поглед към цялостната обществена деградация. Нищо няма да се промени, докато все търсим виновника навън, а всъщност превърнахме държавата си наистина в ***, от която и роми и бежанци бягат.
32
6
 
13
 
! Отговори
To6 преди 5 години
Нещата в България продължават да отиват на зле, но ние продължаваме да мълчим и да затъваме. Ако беше другаде тези министри и цялото правителство трябваше оттавна да си отидат. Но тука е "слънцето" с бухалката в ръце. Жалка !!!
31
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33 АнонименПрав си. Писах срещу Сорос и ме изтриха а по надолу един пише в негова защита и не са го изтрили.
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да убийството е отвратително като, че ли има някакво друго убийство. Проблема е обаче, че покрай това медийните тутки у нас се опитват да се изкарат журналисти което е още по-отвратително.
29
4
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Разбрахме гаден психопат,оставил свойто де-ен-ка,но трябва скоро да го хванат.Колко да е тарикат,ще му направят Шах и Мати влиза право във капана.А може във един момент,да го гърмят с гранатомет,тъй както стана със Чакъра.Ще ни спасява Боко пак,пожарникаря е юнаки тук историята свършва.
28
1
 
11
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
До Do 15///Та, думата ми е за двойния ,а защо не и тройния аршин,с който се мери.Когато на власт имащите им изнася едно събите се обявява /тук следват всякакви прилагателни/,за значими , а друго не.Но ако погледнем извън брътвежите за демокрация и либерализъм човешкия живот е еднакво ценен и би трябвало да се ползува с еднаква защита.Професията си е професия,и е избор.И кой казва ,че съм привърженик на такъв вид демокрация.Кой определя, кога една държава е демократична и коя не
27
10
 
11
 
! Отговори
Пустиняк до 21 преди 5 години
Колко сте смешни с тоя Сорос. Дори не осъзнавате, че колкото конспирации му приписвате, толкова по-могъщ го изкарвате, а вие, като нещастни мишки, неспособни да се справят с този демон. Сорос ли уби журналистката, или озверялата съвременност в ***? Независимо дали е психопат, поръчка или и двете, *** е на дъното, защото институциите са толкова дискредитирани, че и да стигнат до истината, никой няма да им повярва. Не Сорос, безпардонният български ганьовизъм управлява *** десетилия
26
17
 
7
 
! Отговори
Сат преди 5 години
Абе, какъв неудобен журналист, тази никой не я беше чувал допреди два дни. Тя ако се чувстваше неудобна и заплашена, щеше ли да ходи да тича по такива съмнителни места? Ясно е, че е изограла някой балък, но не го е преценила колко е луд.
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на Златев и Пеевски кой им дава Общсествените поръчки ?Да не би да си ги взимат сами.Те са част от мафията ГЕРБ.И се отчитат естествено.На тлъстия Суджук.
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Do 15 Слаб опит да се да се правиш на умен с използване на изтрити от употреба думи като "демократични ценности". С нищо животът на журналист не е по ценен от този на стар човек отдал животът си за тази държава или млад човек току що навлизащ в живота.
23
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами това е работа на приятелчетата на избраникът ви Боко Тиквата от СИК.Не случайно Тръмп отказа да се срещне с мафиотчето.Обаче ЕС го закриля. Основно Меркел и Юнкер - защото заедно крадат евросредствата.
22
5
 
9
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
До Do 15//Я пак за популизма .Защо не подхванем един позабравен рефрен от типа "Който не скача е червен/ченге ",но в по-нова интерпретация "Който не скача не е демократ/либерал/".Но най-харесвам "дирижирана" свободна преса ,както и демокрация
21
16
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
До ПешоЧе и психопат да се окаже убиеца, това променя ли факта, че сме путинова губерня и кремълски троянски кон в Европа?
20
7
 
8
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
До 15 Waffen SSВеднъж да се съглася с твоето мнение. Европейската комисия са купени от Сорос така , че деяния извършени от мингини се прикриват. България се управлява от НПОта на мингина Сорос а на политиците е разрешено само да дерат народа с данъци и да усвояват едни пари.
19
1
 
6
 
! Отговори
Вербовчик преди 5 години
До Топкриминалисти?!?Абе може и някой бежанец, мигрант, по възможност - двама, за да се надъхат още повече нашенските "патриоти" преди изборите.
18
3
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Искрено се надявам убиецът да излезе някой психопат а не премахване на неудобен журналист, защото второто би означавало връщане към тоталитаризма и ще заприличаме на путиновата демокрация. Иначе психарите у нас скоро ще са болшинство. Бог да успокои душата на загиналата!