Убийството на Виктория стигна и до ООН. Гутериш – изключително притеснен!

Генералният секретар призова извършителите да бъдат наказани
9 окт 2018 09:10, Елка Василева
102
Убийството на Виктория стигна и до ООН. Гутериш – изключително притеснен!
Виктория Маринова. Снимка: Reuters

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова правителствата да гарантират, че извършителите на престъпления срещу журналисти като изнасилването и убийството на българската журналистка Виктория Маринова ще бъдат наказани, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Гутериш е изключително притеснен заради убийството на Маринова и очаква заключенията на разследването, подчерта Стефан Дюжарик, говорител на генералния секретар.

"Има изключително смущаващо нарастване на насилието, включително сексуално, което е насочено особено срещу журналистките", добави той.

Генералният секретар на ООН следи много внимателно тази тенденция и е повдигал въпроса за насилието срещу журналисти пред страни членки на организацията, както публично така и на четири очи.

Стотици опечалени българи се събраха на бдение в памет на Маринова в Русе, отбелязва АП и съобщава, че те са поставили свещи, нейния портрет и рози в подножието на паметник.

Председателката на 73-ото заседание на Общото събрание на ООН Мария Еспиноса Фернанда Гарсес също осъди убийството на Маринова, предаде  ТАСС, цитирана от БТА.

Тя изрази и сериозна загриженост от изчезването на саудитския журналист Джамал Кашоги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
Много журналисти взеха да умират ,а после казват че дума дупка не прави ;) Май вече думата дупчи като куршум ;)
16
2
 
24
 
! Отговори
Топкриминалисти?!? преди 5 години
Търси се психопат, неграмотен ц.иг.анин, клошар, масов убиец, сериен изнасилвач да поеме вината срещу много добро заплащане от българския олихаргат.
15
6
 
14
 
! Отговори
Do 15 преди 5 години
До Waffen SSКоментара ти е силно популистки и типично балкански.Убийства стават навсякъде и от всички раси.Убийството на журналисти е в по-различна графа, а именно, нарушаване на свободата на словото и опита то да се ограничи. А, свободата на словото е основен стълб на демократичното общество. То гарантира равнопоставеността и свободата да бъдеш информиран. Да научаваш истината за това, което се случва. Това са основни ценности, които по нашите ширини явно не са познати.
14
9
 
26
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
А дали убийството ,на една млада студентка в Горна Оряховица ,преди 2 или 3 години ,извършено от един Миганин стигна до ООН или Европейската комисия?.И дали те се силно разтревожиха?Или то мина в графата етническа особеност
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НадяНяма как да викнат ФБР, защото тогава ще лъснат всички зависимости от Москва на СИКАДЖИЙСКИТЕ мутри, наметнали овча кожа "проевропейска") в момента!
12
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само искам да ви кажа, че изтривайки половината коментари, още повече засилвате съмнението на хората, че убийството е поръчково заради далаверите GPGate и отклонените милиони европари!
11
2
 
24
 
! Отговори
24796 преди 5 години
А дали е имало изнасилване и трябва ли да се доверяваме сляпо на твърденията на полицията.
10
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започнаха разбирачите да се събират :) Очакваме и експертите по ДНК и съдийте да се появят.
9
3
 
3
 
! Отговори
Надя преди 5 години
Остава и ФБР да викнете.
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си жоурналист без журналистическо образование е предимство, защото в Журналистическия факултет ги учат да обслужват властта.
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жената може наистина да е била журналист а не платен драскач, с което да е дразнила разни усвоители, особенно ако е говорила за еврофондове и т.н.
6
10
 
26
 
! Отговори
рускиня преди 5 години
единствено ми е непонятно, защо такава шумотевица не се вдигна,когато била изнасилена, убита и ограбена една старица от северозападно село? с какво животът на една жена, често работила, растила деца за България е по-маловажен от тази журналистка? защо тогава не се разтревожили ООН, ОБСЕ, ОСХЕ, ЕП, ЕU и прочие? такива убийства стават поне веднъж седмично, но Европа мълчи, защото това е етнически особенности на защитена малцинствена група. Осъждам това убийство, но отношение ми се вижда различно
5
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ли не разбирам нещо? Всички от Европа и ООН вдигнаха шум за убийство на журналистка, само у нас казват, че то няма общо с работата и. Парадокс.
4
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя не е журналистка, дори няма образование за това.
3
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единственото което ще гарантират нашите политици на Гутиериш е че всичко ще покрият сега няма сами себе си да вкарат в затвора я.
2
7
 
21
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
не си спомням, макар че не беше много отдаван, тези ***-ели плазмодии от ООН, ЕС, ХК и пр. да надигнаха толкова вой след жестоката катастрофа край Своге. Явно са го ударили на полулизъм мазниците
1
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой знае какво станало толкоз.