Живот в гетото: Бараки си имат, токът им свети... агресията расте!

Бившият главсек на МВР проф. Николай Радулов пред Bulgaria ON AIR
23 окт 2018 11:45, Петя Славова
142

Бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов алармира, че случаите на ромска агресия и неподчинение са по-интензивни и се засилват. Той смята, че агресивното поведение започва да придобива форма на организирано нападение.

Още по темата

Коментарът му идва след поредицата от случаи, в които хора от ромските махали проявяват агресия срещу полицаи и обикновени граждани.

По думите на проф. Радулов напрежението в тези махали по отношение на властта нараства, а самата власт никога не знае какво се случва вътре в общините.

"В ромските махали усещат, че наближават избори и няма да им режат тока, да им правят проверки и да им срутват къщите. Престъпността, която винаги съществува там, става по-очевидна", посочи бившият шеф в МВР пред Bulgaria ON AIR.

Според проф. Радулов един от начините за решаване на проблема е хора от този етнос да се интегрират в полицията. Другият подход е властта да прави полицейски операции, смята той.

Журналистът Огнян Исаев се съгласи, че тези квартали са изолирани и подчерта, че държавата ги неглижира доста години наред.

"Това е резултат на нещо, което от години вирее. Там няма елементарни условия за нормална градска среда, няма дори осветление. Нормално е там да важат съвсем други правила. Не трябва да натоварваме полицията с изключителни очаквания. Когато няма държавен приоритет тези квартали да се превърнат в нормална среда за живеене, няма как да очакваме да няма агресия", обясни Исаев.

Журналистът предупреди, че след 5-10 години службите няма да могат да контролират тези проблеми. Според Исаев към момента най-странното нещо е, че големите политически партии бягат от този въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
9
 
! Отговори
Cortez преди 5 години
Камбаните няма да бият за никой защото отдавна ще са изнесени за скрап, боже как искам да се върна в ЕС и да гледам сеира от близо от първия ред дето се казва
77
3
 
5
 
! Отговори
ДО Cortez преди 5 години
Ти си човек с мисия! Надявам се при следващото ти пророчество камбаните на Александър Невски да забият и ангели небесни да слезнат от небесата и да те възхвалят с песни...О, Cortez.
76
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато ..ига.ите престанат да бъдат разменна монета в котерийните ежби между партиите, когато техният глас престане да има решаваща сила за вота, политиците ще разберат, че *** не им трябват вече. Тогава ще им поискат да си плащат за всичко.. Но на безнаказаните галеници на властта и на Европа това няма да им хареса и ще станат още по-агресивни.
75
3
 
33
 
! Отговори
Cortez преди 5 години
Преди 13 години предупредих какво я чака Европа, казах че насам ще потече черна река от зган, с непонятна култура и диващина, те вече са тук и пожелаха домовете, жените и децата ни, и сега наближава и деня когато думите: състрадание, милост и жал ще изчезнат за дълги години. Сега пак ще очаквам годподата в сиви костюми да ме отведат за обяснение..хе..хе..
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Барака е временно помещение за стопанска цел с поставяне на инвентар,без строителен архитектурно-инженер проект с необходимите строително-монтажни норми и изчисления за сграда с установен терен,парцел,привързана геодезически по план към терена,парцела съответстващ на националната,регионалната,местната геодезическа мрежа с план,също геологически обвързана в проекта за строежа върху терена,как обвързана за предаването на строежа по строителните норми на службите за надзор,данъци,комунални услуги.
73
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълни глупости на "търкалета"!, от един "бивш" милиционер!Държавата, Власта, Правоохранителните органи(МВР) и Правосъдните институции (Съд и Прокуратура със съдействието на Жандармерията биха могли да се справят с нарасналата агресивност на *** за по-малко от Шест Месеца!Въпрос на желание и воля от страна на Власта и Управляващите в Бг!Но ми се струва, че и управляващи и опозиция използват активно етносите в своите политически игри, което води до усещане на безнаказаност сред ***
72
9
 
14
 
! Отговори
тежко братя преди 5 години
Ц*** грабиха под вещото ръководство на БКП след 1989 г и доста от тях напълниха гушите не по-зле от партийните величия. Този грабеж създаде Ц барони и поради това борбата с тях е и ще бъде трудна.Комунистите ги ползват за да тероризират българския народ за да може потопен в жасяващо всекидневие да не може да се сплоти и да потърси сметка от БСП и останалите метастази на комунизма.
71
2
 
24
 
! Отговори
Cortez преди 5 години
Чудя се как ще цензурират информацията след 30 години когато етническият конфликт в Европа ще е в разгара си и всякъде
70
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
който не уважава закона трябва да бъде гонен ама при тях отдавна законните не се прилагат и какво следва? правят си каквото искат
69
1
 
32
 
! Отговори
Чичко Гугъл преди 5 години
Ромът е дестилирана алкохолна напитка, направена от остатъчните продукти на захарната тръстика
68
1
 
29
 
! Отговори
Киро Кардана преди 5 години
Сега често четете новини на полицай които са бити от ромове...много скоро ще четете новини как полицай са бити и изнасилени от ромове!!
67
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
колкото и да си закриваш очите проблема става все по голям и всеки си вика не е мой проблем и някой ден нещата ще се оправят ама не четете за изнасилвания и убийства като нормално нещо вече. нещата са извън контрол
66
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още има време. Ще има местни отряди за охрана и самозащита. Ще има и стъкновения с десетки ранени и убити. Помните ли соц-а, другари крете.ни? "Революционна обстановка - народните маси не искат повече на живеят така, а управляващите не могат да управляват по друг начин." Отлагате трудните решения сега, но времето за цивилизовано решаване на проблема изтича. Цирея много е назрял вече.
65
2
 
26
 
! Отговори
да преди 5 години
Тия ромове вече ми идват в повече!И да попитам - джипси не се ли превежда С.ИГАН?
64
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С това безхаберие, плодовитост, безпросветност и безнаказаност, след има няма 10-15 години българите няма да могат да излизат по улиците, защото урко**вците ще са и властта и държавата! Тези, които си затварят очите днес, утре ще разберат, че са отгледали гарвани!
63
5
 
19
 
! Отговори
съндърлъ мъндърлъ преди 5 години
Спокойнооо, корабът потъва нормално.
62
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво удоиволствие е да гледаш стремителното загниване на омразната държавица и прокаженто и племе!
61
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасилевКажи бе василев нали си най-умният какъв капитал виждаш в тия ?Кога ще излезеш на плюс с такъв капитал?
60
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колегата Василев е прав. Ромавите по-добре да работят, отколкото да са на наша издръжка. Вече сме ги вкарали в чистота, може да ги вкараме в мините примерно или някоя друга *** работа. Въпроса е да станат част от системата и да плащат, а не само да взимат !
59
2
 
60
 
! Отговори
Киро Кардана преди 5 години
Живот в гетото: Бараки си имат, токът им свети... агресията расте!Бих добавил...водата им тече безплатно,алъш вериша без данъчни вирее,коли си имат ,коне си имат,животни си гледат,градски транспорт безплатен си имат,банкомати си имат който редовно пускат парички за кебапчета и кюфтета и силна музика до зори!Имат си полиция и БХК която ги пази ако убият някой българин да не стане боя у маалата.Имат си държава в държавата!