Живот в гетото: Бараки си имат, токът им свети... агресията расте!

Бившият главсек на МВР проф. Николай Радулов пред Bulgaria ON AIR
23 окт 2018 11:45, Петя Славова
142

Бившият главен секретар на МВР проф. Николай Радулов алармира, че случаите на ромска агресия и неподчинение са по-интензивни и се засилват. Той смята, че агресивното поведение започва да придобива форма на организирано нападение.

Още по темата

Коментарът му идва след поредицата от случаи, в които хора от ромските махали проявяват агресия срещу полицаи и обикновени граждани.

По думите на проф. Радулов напрежението в тези махали по отношение на властта нараства, а самата власт никога не знае какво се случва вътре в общините.

"В ромските махали усещат, че наближават избори и няма да им режат тока, да им правят проверки и да им срутват къщите. Престъпността, която винаги съществува там, става по-очевидна", посочи бившият шеф в МВР пред Bulgaria ON AIR.

Според проф. Радулов един от начините за решаване на проблема е хора от този етнос да се интегрират в полицията. Другият подход е властта да прави полицейски операции, смята той.

Журналистът Огнян Исаев се съгласи, че тези квартали са изолирани и подчерта, че държавата ги неглижира доста години наред.

"Това е резултат на нещо, което от години вирее. Там няма елементарни условия за нормална градска среда, няма дори осветление. Нормално е там да важат съвсем други правила. Не трябва да натоварваме полицията с изключителни очаквания. Когато няма държавен приоритет тези квартали да се превърнат в нормална среда за живеене, няма как да очакваме да няма агресия", обясни Исаев.

Журналистът предупреди, че след 5-10 години службите няма да могат да контролират тези проблеми. Според Исаев към момента най-странното нещо е, че големите политически партии бягат от този въпрос.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
33
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Рома е човек като вас, иска да папка, да диша, да живее!!!Въпроса е , че вие не може да контролирате живота на ромите, защото сте бедни духовно!!!За това те ще си вземат всичко от живота, всичко което може да си вземат от тази държава и това голямо село без кучета!!!Сещате ли се селяни прости, за какво иде реч???Агент Патси Шмидт!ЦРУ!!!Агент Ървин Райт!ЦРУ!!!
57
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Незаконни бараки си имат, токът им безплатен, гласуват си за Бойко и никой не ги закача.
56
5
 
5
 
! Отговори
V преди 5 години
А ей това е вярно ;)ромовете не бачкат по престъпната схема на втория месец за първия ;) Затова са при измамите и строителството ,а българина всеки бандит който каже -Не съм бандит а бизнесмен го лъже и *** ;) Като ще е така да има еднакви правила .Да се направи седмично заплащане на труда и двете страни да могат да се разделят без съдебни искове ,ама и двете страни и да не може да не се плати ;)
55
2
 
33
 
! Отговори
Ибрикчия преди 5 години
Ром на 20 години е зрял мъж с два брака зад гърба си и поне три деца (две от първия брак), лежал в затвора и на втори брак с братовчедка си, живеят до тинята в някое гето, че да може да перат.
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добре е толерантно да ги интегрират при пенсионерите!Всеки ром-пенсионер!Плюс добавки за това , че ни търпят все още по тая земя!
53
2
 
25
 
! Отговори
Chup преди 5 години
Скоро имаше статия че след 30 години населението на България ще се съсредоточи в 6 големи града...сега говорим за ромски гета, но истината е, че ако институциите и политиците продължават да толерират този етнос и да се правят че няма никакъв проблем за да продължат да си осигуряват комфорт при избори , след 30 години ние ще живеем 6 бг гета , а те ще си имат "държава"...
52
32
 
12
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Ако сте умни, ще гледате на ромите като на работна ръка и на човешки капитал, който може да бъде вкаран в живота и икономиката!!!Но вие сте селяни прости, а селянина *** е некадърен, мързелив,завистлив,злобен и расист!!!Селяни, мъчно ми е за вас!!!Агент Джаред Махонек!ЦРУ!!!
51
2
 
33
 
! Отговори
Николай преди 5 години
До ВАСИЛЕВРомите са единни защото са си в къщи на социални , и бързо се събират, а българите работят!
50
2
 
12
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
До Професора . А бе незнам дали ще ти го ям. Но помни ми думите, Ще дойде ден и за Пикаене няма да ти служи.
49
12
 
12
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Ромите може да се капсулират в гетата, но са единни!!!А българина е отворен, но разединен , и си мисли, че има поединично спасение!!!Усещате ли някакви разлики селяни прости, ако не сте толкова прости!!!???Агент Алвин Монфийс!ЦРУ!!!
48
26
 
5
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Ромите са бъдещето на страната. Само така роми, мачкайте комунистите.
47
2
 
32
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Лицемерно е за всичко нормални граждани да важи дивия капитализъм и пазарната икономика а за определени етноси да се очаква държавата да им подсигурява живот. Единственото което държавата може да направи в случая е да прилага законите в пълната им сила. Така сме се цивилизовали всичко останали, така ще се цивилизоват и те. Защо в затворите е пълно с младежи хванати с по една две цигари трева, а рецидивисти от този етнос си развяват коня и чакат помощи? Държавата има инструментите, но не иска
46
1
 
32
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Ха някой е написал лошо против , Ромите, веднага изтриват коментара. Защо ??????????? Защо , Защо Защо ??????????
45
12
 
13
 
! Отговори
Василев преди 5 години
За какво да работят за жълти стотинки ромите, да не са прости като българите???По-добре да си стоят , я помощи ще паднат ,я инвалидна пенсия!!!Кой им ги дава???Българският селянин ***, който си вкарва автогол!!!Агент Кейси Донован!ЦРУ!!!
44
2
 
10
 
! Отговори
До 3лaтkо жeлeв преди 5 години
*** ***, ЗАСЛУЖАВАШ СИ съдбата И3POДE
43
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така.. първо те самите НЕ желаят да имат елементарни условия на живот и да се интегрират. Всички блокове, които построиха за тях бяха изкъртени, подпалени и тн. Кое не разбирате от това, че те нямат мотив аз интеграция, при условие, че ако това се случи (в което се съмнявам) те ще трябва да станат обществено отговорни, да плащат сметки, да учат, да работят и тн...Какви глупости дрънкате, като всичко опитаха с този етнос. На сила хубост не става
42
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До dvПо - скоро това е електоратът на любимците ти от ГЕРБ.
41
10
 
21
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Има една народна поговорка "Кучето скача според тоягата"!!!А вие селяни прости, нямате нито тояга , нито акъл за да я използвате!!!Следователно селяни прости, въпрос на време е кучето да ви сдави и да ви вземе страха!!!Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!
40
1
 
4
 
! Отговори
да бе преди 5 години
До dvЧакай да ти разрешат!
39
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе еднои време ти ром не можеше да видиш в центъра на града, веднага милицията ги връщаше обратно където им е мястото.